17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Какво е акреционен диск? Акреционният диск (от латински: accrētiō – „уваличаване“) е структура (обикновено околозвезден диск), образувана от разпръсната материя в орбитално движение около масивно централно тяло. Обикновено централното тяло е звезда. Триенето кара орбитиращия материал в диска да се движи спираловидно навътре към централното тяло. Гравитационните сили и силите на триене компресират и повишават температурата на материала, предизвиквайки електромагнитно излъчване. Честотният диапазон на това излъчване зависи от масата на централното тяло. Акреционните дискове на млади звезди и протозвезди излъчват в инфрачервения диапазон на електромагнитния спектър. Тези около неутронни звезди и черни дупки излъчват в рентгеновия диапазон. Науката, изучаваща режимите на трептене на акреционните дискове, се нарича дискосеизмология.

какво са открили. При нас има една много черна дупка наречена събрание и то "народно".

хапчетата!

Пак случайно... а уж им плащат за това че използват научен подход в работата си;)

Пълни глупоСти!!!! И фантасмагории!!!

Само ще те помоля да не уточняваш и какво е орбитално движение, орбитиращ материал, гравитационни сили, сили на триене, електромагнитно излъчване, протозвезда, инфрачервени диапазон и електромагнитен спектър, защото много от нас няма да издържат и ще превключат на реклами.

Че това е по- далече от черната дупка в центъра на Галактиката. Тя е от нас на около 25 000 св. г.

Като видях "гравитация" и "сила" в едно изречение, и се отказах...

и какво от това? не знаех че е забранено да откриваме черни дупки по далече от тази в центъра на галактиката ни

не бъде прекалено взискателен към него, човека просто е copy/paste -нал от wikipedia

Къде е тая снимка?

Майсторска ирония? Или казионно безумие...

Изключително важна новина! Животът ми вече е осмислен! Не знам какво щях да правя, ако не я бяха открили тая дупка! Още днес тръгвам и ще отида да я видя! Ще се върна довечера за ракията!

Баламос-баламос, продължава либераско-"научната" мъгла за отвличане на вниманието от земните проблеми с проблеми,които ще има след 30000 години (ако продължаваме да вярваме безкритично на билдерберския наемник Айнщайн).МИЖИ ДА ТЕ ЛАЖЕМ! !!

защо реши че тази черна дупка е някакъв проблем за нас? споко, без паника, концентрирай се малко, решавай си земните проблеми и не мисли за разни дупки

А по близо е, намира се в кв. ДРАГАЛЕВЦИ

Е като са намерили дупка та какво? Да я асфалтират и готово.