Коментари - НАСА тества най-големия телескоп в света | IT.dir.bg
назад

НАСА тества най-големия телескоп в света

НАСА започва тестването на най-големия орбитален телескоп в света

Обратно в новината

Коментари - НАСА тества най-големия телескоп в света | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

хексагонални = шестоъгълни

Дааа.....Почти на 100% ...и ракетата на тая краварска бангия ще се взриви във въздуха.....като предните:) Хахахахахахха

Вероятно не допускаш нито за миг мисълта, че коментарът ти е толкова глупав, че може да се ползват и други прилагателни за него и теб самия като прост, селяндурски, малоумен, неадекватен, неандерсталски, маймунски, безгръбначен, комунистически. Ако бях на твое място и някой ми напишеше това, което ти пиша щях да спра да се огледам, да размисля и вероятно щях да започна да се образовам, но като чета с какъв плам пишеш вероятно ще ми теглиш една майна и ще забравиш за тази случка след около 10 секунди, за колкото забравят и маймуните.

За европедал като тебе, няма да се хабя..разбра ли животно:) Не си заслужаваш, точка по въпроса:) Лапай резани чишки, като истинска педи Кончита, и да ти е много сладко:)

Ами ако руска ракета го извежда в орбита...?

ама много са глупави тези от наса. ми нали пчелата ще умре на луната!

Нямам търпение това животно да излети в Космоса и да заработи. Ако дори и наполовина оправдае очакванията пак ще разкрие кой знае какви умопомрачителни неща за Вселената. Страхотно постижение за цялото човечество. Възхищавам се на хората които работят по този проект. Знанията които трупаме с такива проекти са безценни. Хейтъри винаги ще има, това е неизбежно. Този проект и ползите от него са оценени и поддържани от всички с малко разум в главата. И Хъбъл навремето го плюха разни жалки душички, но той се изплати многократно....

прадядодо ми е роден под турско робство, дядо ми и баща ми в свободна България, аз в Руско робство, сина ми пак в свободна България. Известните руски учени са повечето от окупираните руски държави и много малка част етнически руснаци.

вече 25 години живее под краварско робство! Но спокойно! Скоро ще се освободиме от него, ... Защото нямат нищо свое, всичко им е откраднато от другите страни, или е създадено от емигранти...Така че, Краварника ке падне! Както е казала баба Ванга!

хората няма кво да ядът, те теслекопи меслекопи нам'коси шми праят...

Отвратен и погнусен съм от автора на тази статия. Единствените верни неща са "хексагоналната" форма на елементите на първичното огледало и планираното за 2018г. изстрелване. Всичко останало е пълен бълвоч - тенис корт - 25 кв. м. - егати корта. 8,8 милиарда - я пак бе пич - тия нули за нищо ги нямаш - това е половината от годишния бюджет на НАСА за последните няколко години....абе какво съм седнал да обяснявам на тоя тотален дебил. Игнорирайте статията - боза...вкисната.

така са си цифрите, питай гугъл от колко време го строят, колко пъти са спирали проекта и колко пъти са превишили бюджета... не само при нас се усвояват средства :)

Кое не разбра от 9те МИЛИАРДА, че НАСА го строи години този телескоп, и отдаааавна е надхвърлил няколко предвидени бюджета, предполага се че е и над тази сума. Телескопът ще бъде уникално постижение на наука и техника, стига да заработи успешно ще надмине Хъбл в пъти.

моя кравар не понимай ---най голям ама в орбита...)))))

До Иван. Иване, тебе кой те е учил на правопис, бе братче? Супер неграмотен си, а си седнал да коментираш нескопосно научния и творчески напредък на най - развитата страна в света. Виж, по - добре си паси патките на село и не приказвай за неща, от които хал хабер си нямаш, че ставаш жалък и смешен едновременно.

не го ли знаете иванушка, едва едва пише по болгарскии, но тук в бг сайта е пръфф путлерасин ... за путину - за родину, а чебурашките ще построят такъв телескоп 3567237429349та година

говеда сами ще се качват на орбита....след 10-20 години ли? Или след 100000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000 години?:)

Чакай да подсетя кретените: Американците нямат злато - това е позлатен волфрам. Няма как този телескоп да струва колкото целият руски златен резерв.

Филма не бил шведски, а съветски и не сексуален, а социален, казвал се не "баба дава на войника", а " бащата на войника" ... Така и с това "ще" - очевидно не е с дължината, а с ширината на тенис корт Не е най на земята, а ще е най в космоса и още други най и ще!!! Поздрави за "редактора"

За първи път разбирам, че плочки подредени в равнина имат "обща дължина"! Разбирам да имат "обща площ" или "обща дължина на обиколките" ...

Хех, е твърде много очакваш от дир.бг:))) Предполагам това са искали да преведат. "By contrast, Webb's sunshield is about 22 meters by 12 meters (69.5 ft x 46.5 ft). It's about half as big as a 737 aircraft. The sunshield is about the size of a tennis court. " jwst.nasa.gov/comparison_about.html

Полезния размер на един телескоп е големината на огледалото... Дори и върху футболно игрище да го плеснеш, пак толкова ще види!

Чета, чета, възхищавам се на това чудо ... и най-накрая, на последня ред разбрах, че тепърва предстои да бъде качен в космоса, да бъде разгърнат и тестван в реални услвия .... Много тънка манипулация от страна на редактрчето, ама какво да се прави - все пак за това получава грантове.

Грантовете ги раздава фондацията на Путин за заслуги към Русия. Наскоро след връщането си от България - онези Нощните вълци получиха грантове от тая фондация.

Те ще го качат в космоса, че го разгънат, ще го тестват в реални условия и накрая ще ти дадат възможност и ти да погледнеш през него...

"Очаква се през 2018 г. телескопът Джеймс Уеб да бъде официално пуснат в експлоатация, пише в .Гардиън, цитиран от БГНЕС." "Официално пуснат в експлоатация през 2018"....... Що за идиотско-журналистически изказ Това да не е отсечката на Боко и Прасчо

Това е поредната американска лъжа, никой не може да изведе такъв голям телескоп в орбита, това се прави само и само да ни обедят че имат превъзходство над руснаците в космоса. А всеки знае кой е първият космонафт, също и че аполо беше лъжа. Прави си сметка какви статий четеш българино, навсякъде лъжи!

За телескоп говорят хората! Не за Егото на Путин!

До Спиритус малум снктюр: американска подлога

КосмонаФт викаш? Ти си съветски неграмотник (да не обиждам руснаците)!

от косми и нафта - космонафт

С руска ракета не може!

ба го,много голем бе,тия ша могат да виждат дали дамите имат буби бе

Да внимават с тестването, щото с "Хъбъл" от "Перкин Елмър" беха похедрили главното огледало и стана инфенкция! Е, тоя поне е на Земята, но това не значи че цената му нема да стайна двойна ако пак са се вихрили некадърници с хубави презентанции и мазно говорене!

Малка поправка - телескопът няма да е на Земята, а ще бъде пратен отвъд Луната...

Много знаеш ти къде ще го пратят, само слухове и сигурно си чувал някъде, заплес

Ей ся Жужи от Кремъл ЩЕ обяви, че ЩЕ пусне телескоп с 10 пъти по-голямо огледало от Хъбъл!!! Напук на соросоидите!

Ей ся ще мине лекаря на визитация.

След 30 години

Руснаците имат и по голям телескоп изтрелян още преди да се разпадне СССР, но се пази в тайна, а не както американците да тръбят наляво и надясно колко са велики

Да, разбира се, че е така! А Чибурашка всъщност е извънземно и те именно с тоя голям телескоп го откриха и после го докараха на Земята!

Ма на Луната има ли пчели ??? Знаех си , че крият нещо !!!

За редактора - "хексагонални" браво бе българи! щестоъгълни не ли по-правилно! :)

"Хексагонални" е по-"така", някак.

Не, не е по-така! Този път не сте прави, защото хексагона е точно определена фигура, а не просто шестоъгълник!

Браво на НАСА.....Сега и остава да го качат на орбита..Без да го взривят.

Шмайзер, наречи се с истинското си име. Жал ми е за Възродителния процес, на който си бил подложен от ватенките. Честно. Па и толкова да се гордееш с него...

Аз да не съм Шмайзер, или по-точно Швестър кат тебе бре...Да се гордееш, че си платено гейче на повикване на Краварника и Гейсъюза...Жалка работа...Жалка :) А фактите сами си говорят, колкото и да обиждаш, Краварника си е една кочина, с антични технологии, добре че беше нацито Фон Браун та дръпнаха....Иначе и батут не могат да направят сами!:) Факт!

Той няма да е позициониран в орбита както хабъл, а ще бъде пратен далеч на 1 200 000км от земята. Това се прави заради спектъра, в които ще работи новия телескоп. Това ще се случва в рамките на месец а по - време напътуването той ще се "разтваря". Супер супер сложна мисия, дано успеят!

много далече, да не го гепи некой! или да го издуха слънчевия ветър! Или некой марсиански бай мангау да го земе за "фтурични сурувини"

jedimonster@abv.bg

На мен ми е интересно дали Delta IV ще го вдигне на веднъж или ще вдигне първо него а после ще го скачат с ускорителният блок! Ако ги качи и двете части едновременно и го стиковат на 1 200 000 км ще е много сериозен успех. Както се вижда ако успеят Мъск отива пак да взима по 0,06$ от 1$ на транзакция (което той най добре си умее) и да не се занимава повече с неща от които не разбира!