Коментари - Лошо време отложи тестовете на ”летящата чиния” | IT.dir.bg
назад

Лошо време отложи тестовете на ”летящата чиния”

НАСА отложи за пореден път изстрелването на своята "летяща чиния" в земната атмосфера заради неблагоприятни метеорологични условия.

Обратно в новината

Коментари - Лошо време отложи тестовете на ”летящата чиния” | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

То на Марс ветрове няма. Или ако се появят ще чакат от НАСА да спрат, че да си спуснат апаратчето :D

8901

А при нас на Бузлуджа всичко върви по график. Главният механик на чинията другарят .утев, завършва последните изпитания на матора. Първият пилот другарят Дъбов вече приключи всички тестове на навигационната система на чинията. В момента тече и зареждането на кораба с провизии за последния полет на ескадроните. От съобръжения за сигурност горивото ще бъде заредено 2 часа преди полета.

Че каква такава летяща чиния, като едни атмосферни условия я плашат...

хахаха, ако времето й пречи на тая летяща чиния, направо да я дават за скрап на наште манговци!

Аз ще ви дам още един материал за размисъл. На един от филмите се вижда самият момент на мекото кацане. Реактивната струя от спускаемия апарат и т.н. Не се вдига никакъв прах или пясък. Дори и да отчетем факта, че на луната практически няма въздух и че този прах трябва доста бързо да падне обратно, пак нещо не се връзва. Защо ли? Ами много просто - на друг филм на НАСА се вижда подскачащ в слабата лунна гравитация космонавт. И под краката му се вдигат купчинки пясък или прах, не мога да определя точно. Е, ами щом космонавтът вдига пясък, би трябвало и спускаемият апарат да го прави. Или може би НАСА и за този факт има обяснение. Например, че специално са избрали за кацането някое предварително почистено място. Така де, за да стане филм. Иначе може снимките да излязат мъгливи и неясни. Както впрочем би трябвало да бъде. Ама нейсе, тури му пепел

Просто е :))) Космонавтът е помел с метличка ;)

Не лъжи кретен прост. При излитането няма прах. При кацането си има. Да не си гледал някой пародия, щото има и такива правени от шегаджии.

Не мога да разбера защо им е тая форма на чиния,след като двигателят си е старият ракетен двигател от зората на космическата ера! Или вижте ни зелени човечета какви НЛО сме ние от Земята! Пък и атмосферните условия ни пречат! Закъде с тоя супник тогава,бе?!?

точно за зелените човечета е, и.иот!

А ти явно си пълен кретен!

6+++ енергиен клас си докторе.......аз онемях и се чудя как си се научил да пишеш??????

Най-добре се приземяват руските марсоходи. Ква е тази летяща чиния, те да вземат да изпратат един америкаснки марсоход дето да работи като хората , пък тогава с летящи чинии да се занимават

Драги Митко Палаузов, и в момента два американски марсохода се движат и изследват Марс вече няколко години. В Русия са майстори на твърдото кацане и балистични, атомни ракети за мир

dimitarpeshev73@abv.bg

МА ти се бъркаш нещо бе . Те руските масоходи са добри и в приводняването даже, ако се поразровиме по дъното на океана, ще намериме останките на поне три или четири машини

Защо ще тренират на Земята приводняване, след като на Марс, доколкото е известно, вода на повърхността няма?

От солидарност с руснаците.

Защото в случай на технически проблем или нещо недоизпипано да има шанс да оцелее апарата, а не да правят нов за милиони отново. Затова му се казва тест.

Добра анимация. Имам една препоръка само защо да кацаме на Марс там е скучно. Предлагаме на Пандора плантетата на аватарите. Даже ще го включим в следващата серия ако си платите. ;)

някъде, някой или квото и да е, дори само да загатва, че това не е анимация??? Напротив, ясно се казва в новината, че изстрелването е отложено, следователно това няма какво да е друго. И разберете най-накрая американският флаг се вижда от Земята, набийте си го в хралупите, и да има холивудски филми, те не противоречат на събитието. Къде е мужишката анимация да попитам?

Гледай сега това, че имало знаме, сонди на Луната не значи че хора са го занесли там. Но едва ли ще го схванеш това?

Като гледа човек малката снимка ще си помисли, че чинията на Бузлуджа е полетяла...

Че то на Марс ветровете никога не спират. Как ще кацне това чудо?

Ще кацне, че и ще отлети, да не го мислим, те в Холивуд са го измислили. Холивуд отдавна се е кооперирал с НАСА по фундаменталните въпроси.

Русофилиситк за бой се стяга, а? Добре че от Холивуд са инсталирали на Луната няколко Лунни ровъра, огледала, части от Лунните прилуняеми модули за да може сега от земята да ги наблюдават с телескопи и прелитащите японски сонди да ги снимат. Тия от Холивуд кво ли не правят за да забавляват хората включително и прости кретени като тебе.

И как разбра че има постоянно ветрове? Просто се запознай с причините за ветровете преди да се правиш на умен. Това се вижда от парашутите при спускането на марсохода. Когато има ветрове се вдига прах, а това е сравнително рядко явление. Можеш да видиш снимките от кюриосити, там не се виждат такива явления, а има снимки от всеки ден почти.

"Прикрепената към балон "летяща чиния" трябва да бъде изстреляна от Хаваите." Ето ви пример за поредния оксиморон: Как може да бъде изстрелян обект от балон??? Обяснете ми, ако има такава възможност за която аз явно не се сещам...

Това е образно казано. Откача се "чинията" от балона и включва двигателите. Балона се ползва за да я вдигне максимално високо. Така се спестява гориво и тегло. Защо трябва да се търси под вола теле?

Защото на електорат от типа 15-15 трябва да се обяснява бавно и по много пъти

Че защо не използват оня модул, с който уж астронавт кацна на Луната за първи път, че после и излетя към Аполото? Би трябвало да е много усъвършенстван от 60-те години досега...Просто защото такъв модул и такъв двигател е нямало. Чак сега опитват нещо по въпроса.

Случайно да си чувал отнякъде че на Луната няма атмосфера? Апропо, какво е атмосфера? Знаеш ли?

Може и да има, не бъди сигурен. Знамето на Армстронг се развява..Умнико

Да де, само че след това американците имат още 5 (пет) пилотирани кацания на луната. Ако и те са "уж" руснаците са били много зле технологично, за да не ги хванат...

Ахахахахахахахаха баси глупостта :D

мхм.. те обикновено в НАСА са глупави ... NOT :-D Ей, ще ме скъсате от смях.

В НАСА не са глупави, ама са на държавна хранилка. Затова не си дават много зор. Явно не са си довършили работата и сега измислят причини за отлагане. Това им е практика от години.