Коментари - НАСА ще тества технологии на дъното на океана | IT.dir.bg
назад

НАСА ще тества технологии на дъното на океана

НАСА ще тества на дъното на океана нови технологии, които да подобрят живота на астронавтите в орбита и да им помогнат при мисията за проучване на астероид.

Обратно в новината

Коментари - НАСА ще тества технологии на дъното на океана | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

само да питам - атомните подводници са проектирани са седят по 6 месеца под вода на повече от 19м ... какво ще тестват американците в басейна ??? питам само ...

Да внимават, че дъното е осеяно с руски космически апарати!!!

Не думай! Аз се сещам за "Акуериъс", "Скайлаб", "Чалънджър" ама нещо не ми звучат много руски тия имена. А, и един "Орбком" отскоро.

Забелязвате ли - "ще подобри живота на космонавтите".Нека никой тук не бърза да ме псува,но от непрецедената информация от други източници извън интернет личи че живота в космоса хич,ама хич не е цвете.Дори в Международната станция,събрала всички достижения на Япония,Русия,САЩ,ЕС в космонавтиката.Постояните непреодолими плесени и микроводорасли из дебрите на апаратурата,неприспособеността на човешкия организъм към дълга липса на гравитация,дистрофията на мускулната и чревна системи почти инвалидизират пребиваващите повече от 1 месец в космоса.Не се споменава ефекта от постоянната изложеност на радиация от тежки атомни ядра,незадържани от защитата на корабите,защото още е неясна дългосрочната реакция на организма към тях.Това не е радиацията от атомните оръжия и реакторите на земята,а свръхенергийни частици,задържани от земната атмосфера.Така че зад тези експерименти са крие несигурността на земната космонавтика за ефектите от дългосрочни космически мисии.Човекът не е приспособен за дълго пребиваване в космоса.Поне за сега!

"Човекът не е приспособен за дълго пребиваване в космоса" Много бих се учудил, ако беше обратното...

..."НАСА ще тества на дъното на океана нови технологии, които да подобрят живота на астронавтите в орбита и да им помогнат при мисията за проучване на астероид."...!?!?!... ?!?!?!... - Ахааа... Ясно... Батута не им е проработил за да се изкачат в космоса ! Ахааа...Ясно !

"НАСА ще тества технологии на дъното на океана" ...дъното на океана било на 19 метра дълбочина. :)))) Кой ги пише тези статии, кой ги преглежда и редактира - заплата плащате ли му?!

Що? И на 19 м. има дъно на океана. Или ти си представяш океана като басейн с равно дъно и голяма дълбочина?

Ами за да не им се налага да потъват (в океана) от срам, в случай на стандартен неуспех :) Иначе не виждам реална причина да ги тестват при такива условия, освен ако не ги пращат към Юпитер/Сатурн, примерно...

Това че ти не виждаш, не е проблем на другите, а лично твой

На всяка манджа - меродия!

НИЕ НЯМАМЕ ПЪТИЩА ЯДЕМ КАЙМА ОТ РОГА И КОПИТА НАЙ-НИСКИТЕ ЗАПЛАТИ ПЕНСИИ А СМЕ ТРЪГНАЛИ НА НИКЪДЕ.

19 метра под вълните е дъното на океана ? Ма той много дълбок ма !