Коментари - Земята е бомбардирана от лъчи на свръхнова | IT.dir.bg
назад

Земята е бомбардирана от лъчи на свръхнова

Сонда на НАСА е получила доказателства, че Земята е бомбардирана от лъчи на свръхнова.

Обратно в новината

Коментари - Земята е бомбардирана от лъчи на свръхнова | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

непредубеден ум и честен в намеренията си, ще изслуша и най-невероятното мнение и теория (а не просто да ги отрече), и ще съумее да вземе дори и малкото рационално, което те предлагат, за да ги използва да изгради една истинна и достоверна представа за нещата.

+1

И аз си имам свръхнова! От съседния вход е. Надявам се да се къпя в лъчите ѝ поне 2-3 години...

мен от тия работи ме е много страх...да не вземе някой ден да светне небето и да си таковаме макята

Бах мама му, са ко праим!?

Е що анимация дайте оригинала. Нали сте много отворени.

Навремето се шегувахме с учените на Магаданския...НАСА е напът да го замести достойно.Граждане, аз твърдя,че някъде има звезди.На десетки милиони години.

НАСА ти показа снимки от всяка планета от Слънчевата система, че и от почти всички значими спътници, но нищо не ти пречи да разказваш вицове за тях. Хайде, направи ни смешка...

Това не е наука, а смехотворна изцепка. Не е ясно как тези гадатели (шамани) разбраха какво задейства свръхновата и какви физически процеси протичат по време на експлозията им за да предвиждат техните ефекти върху Земята? Но причината за подоба антинаука е ясна. Религиозните еволюционисти търсят яростно и отчаяно начин да обосноват количеството на човешката полулация към момента с идеи които трябва да звучат научно пред масовата публика. Защото ако се върнем няколко хиляди години назад и стартираме прогресията на човешката полулация във времето, като се вземе в предвид средната скорост на нарастване на населението във времето и се прибавят негативните ефекти от войните, болестите, гладът и природните бедствия, резултатите от тези изчисления се доближават до сегашната действителна картина. Но за идолопоконическата система на златният телец в служба на която са измислени еволюционите теории, превърнати в свещенни крави независмо от научните факти против тях, това е недопустимо. Те има нужда от масово измиране на животински и растителни видове на Земята при това не еднин път, а мноколкократно. Тeхните теории пo същество са осъзнат или не култ към смърта, понеже според авторите и поддържниците на тези безумни теории, животът и развитието не се дължат на любовтта , истината и свободната воля, а на смърта, което може да подскаже тяхната духовна нагласа и ценностна система. В противен случай при стотици милиони години въображаемо развитие и липса на такива глобални катаклизми за които тръбят като глашатаи от всякъде, човешката популация би била няколко порядъка по-голяма към момента, което очевидно не е така. Това ги подтиква да търсят начин облекат в "научен" стил въображаеми катаклизми за да звучат техните теории по-реалистично на тези които имат склонност да се доверяват на сляпо на "спецове" и човешки "авторитети".

Рецептата на Боби: взимате 5% факти, добавяте 95% собствени измислици, хвърляте една шепа научни термини, разбърквате добре и накрая получавате някаква отвратителна, воняща смес, на базата на която твърдите, че вичко е по вина на онези 5% и на учените, които са ги открили, описали и доказали. По-скоро е очаквано до Земята да достигат всякакви частици от събития, станали близо или далече. Хелиопаузата не може да спре всички външни лъчения. Интересно ми е, дали все пак няма и друга възможност за произхода на наблюдавания изотоп на желязото? Други въпроси, за които се сещам: Дали наистина има бомбардировка, или прости цялата ни слънчева система е минала през йонизиран облак? Дали йоните не са дошли много отдавна и сега просто да си стоят на орбита ... т.е. бомбардировка е имало, но не сега?

Аз обикновенно коментирам темите, като се облягам на постиженията на науката и проверими научни факти, и поставям въпроси нерешими за митолозите на еволюцията. Ти и другарите по вяра кометирате мене без да изполвате научни методи и факти опитвайки се да обезцените това което съм написал, водени от егоистични подбуди и нелюбов към истината, която поставя изискване за неотложна промяна към по-добро по волята на Творецът - Създател и поддръжник на вселената и животът в нея. Ти не предлагаш факти и аргументи, а само емоционални декларации, защото митологиите в които вярваш са основани не на научни принципи и факти, а на пожелателното мислене на техните създатели и поддръжници, според техните душевни нагласи и моралните ценности. Това е тяхната трагедия. не могат да разчита на научни факти а нямат слата да приемат истината. Затова са принудени да измсилят един въображаем свят и да го обясняват с невидими и неуловими за научната апаратура феномени като тъмна енергия и материя (култ към тъммнината), черни дупки (мистични символи на егото), невидими измерения и квантови флуктуации, безкрайно еластично геометрично пространство без физични свойства и ограничения, върху което могат да бъдат приложени произволни математичекси операци и трансформации и др. Каквъ е смисълът? Умните, наблюдателните и честните ще разбрат въпреки вашите неплодотворни усилия, които нито ще оставят видима следа, нито ще се помнят. Нечестните ще се самозалъгват постоянно и ще бъдат мамени. Такава съдбаъта на тези , които са си избрали да служат на неправдата заради гордостта и суетата, която е изместила любовтта в сърцата им. С какви научни методи и според какви научни принципи учените могат да установят причината за избухването на свръх нови звезди и физическите процеси които протичат в тях по време на екслозията им, за да познават влиянието им върху Земята? Когато не знаят дори каквио процеси протичат в нашето слънце и не могат да предвиждат колебанията в неговата активност.

Боби е един типичен представител на креационистите - дрънкат безсмислици, които сами не разбират и отричат всичко което не имк изнася на принципа на Вуте :"Е па те такова животно нема!!!"

Ал

Първият ти проблем е в гледната точка: Слагаш себе си (и една част от човечеството, с които споделяте сходни вярвания) в центъра на вселената и се опитвате да обясните всичко чрез себе си и собствените си митове и легенди. Втория ти проблем е в непоколебимата ти увереност, че ти и аверите ти сте прави за всичко. Което не пасва, значи не е така. "Ти си Пътят, Истината и Животът".

Не казвайте на мургавите , че ще откраднат и лъчите за старо желязо.

На обяд ми сервираха салата с вид на "остатъците от свръхнова"

имаше ли вкус на желязо?

и на джилязу, и на бакър, халуминт, приринч, платцсматса...

Има нов вид радиоактивно железу/железу-60/. Намерено в в океаните, на Луната и от сондата около Земята. И понеже полуразпада му е 2,4 милиона години са изчислили, че новото железу се доставя през последните няколко милиона години, а не милиарди...

Ай дано тоя път заличат Москва окончателно! За да не четем тъпотии на сърпове и чукове!

Ще заличат АНКАРА. И ти ще останеш на улицата

Тоя "Зъл дух" турче ли е? Затова ли само плюе по руснаците?

От тебе едвали има по-голяма тъпотия.

Сондата на НАСА? Сигурни ли сте, че не е сондата на Роскосмос? Доколкото знам, НАСА нямат ракетни двигатели и не могат да изстрелват сонди/спътници.

ми и аз нямам самолет ама си плащам и летя с чижди, даже ми излиза по-евтино

Представям си редакторите. Седят, люпят семки и преглеждат старателно международната жълта преса - китайската де.

... и жонглират с едни милиарди. Това за журналето няма разлика между милиони и милиарди.

Абе, усетих аз един сърбеж между пръстите на краката вчера, от йоните ще да е.

"Последните няколко милиарда години" - евала брат!!!

:D Даже може да се каже че цяла вселена се в взривила в съседство с нас през последните няколко милиарда години :))))))

...и уж била "свръхнова", пък тя свръхстара се оказа. Поне да беше се взривила преди няколко часа, че да е супернова :)))