Коментари - Най-добрите научни канали в YouTube (част 1) | IT.dir.bg
назад

Най-добрите научни канали в YouTube (част 1)

Ако обичате науката и искате да разберете как точно работи технологията за генна модификация CRISPR, то тези YouTube канали са перфектните за вас.

Обратно в новината

Коментари - Най-добрите научни канали в YouTube (част 1) | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Част от моите любими освен VSauce 1,2,3, MinutePhysics и SciShow които показахте са SmarterEveryDay Its OK to be smart Physics Girl Tom Scott Numberphile но НОМЕР ЕДНО си остава Veritasium

?

Преведете ги, бе ахмаци, колко от "знаещите " английски могат да разбират наистина казаното , да не говорим, че има и специфични термини.

Превод за нищо на света. Преводите са като развален телефон. Просто научи английски. Всички говорят елементарен английски, дори PBS SpaceTime.

Това е източник на безброй глупости. Всичко можело да се намери в интернет... всичко за глупака и манияка. Смислените и съществени работи или не са публично достъпни,или са (високо) платени или просто ги няма. Продължавайте да се заблуждавате,че като прочетете в интернет знаете всичко за да могат наистина умните хора в даден момент да ви отсвирят елегантно.

и името ти е такова.... едва ли си си чувал за Khan academy

SmarterEveryDay Physics Girl CGP Grey Tom Scott Crash Course и т.н..... Има много такива, и всичките са много добри! Periodic Videos е само един от каналите на Брейди (химия), има още и за физика, астрономия, математика, информатика, психология, философия... Браво на Дир, че повдигат темата :)

Много харесвам и препоръчвам The Spangler Effect (youtube.com/user/ TheSpanglerEffect) Не е академичен научен канал, а по-скоро място, където се показват прости, но впечатляващи практически ефекти и се обясняват чрез науката. Би могъл да запали малките човечета по експерименталната физика, особено ако има някой родител да им превежда, докато научат езика.

"смесва по-забавен начин" О!

Горещо ви препоръчвам канала на Vsauce. Интересни теми разглежда и дава изчерпателни отговори. На един дъх се гледат филмчетата.

Ще ги пробвам. аз лично на децата от време на време пускам Ted-ed. Понякога гледам Big think. Препоръчвам Neil Degrasse Tyson (американски астрофизик) няма конкретен канал, но има много клипове от всякъкви предавания и събития с него. За мен той и отношението му към науката са вдъхновяващи.

Vsauce е готин канал (и сателитните му канали също са интересни). Често въпросите, които разглежда, звучат "елементарни" и "ежедневни" ... до момента в който се замислиш и разбереш, че всъщност отговорите не са толкова тривиални.