Коментари - Най-големите научни успехи на 2017 година | IT.dir.bg
назад

Най-големите научни успехи на 2017 година

През 2017 година се случиха множество важни за науката и за бъдещето на човечеството неща. Нека видим кои бяха те.

Обратно в новината

Коментари - Най-големите научни успехи на 2017 година | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За руската наука нищо не писахте!!!

А руснаците какво изобретиха или го пазят само за себе си? Както обикновено нищо различно, освен оръжие и не ново а модифицират отдавна измислено.

Няма как да се създадат благородните метали на неутронни звезди. Там плътността е толкова голяма, че протоните и електроните са се слели в неутрони, респективно не могат да съществуват химични елементи.

За средностатистическата домакиня най-полезното откритие е, че прекалено "умните" домашни уреди са стресиращи, ерго вредни.

Квантово заПлитане, а не заЛитане...

Панелните таласъми открили нов китайски смартфон - откритие на годината

Тук не виждам тотално нито едно нещо, което да може да се нарече откритие... Мдааа, още едно милиарди пръснати за "наука и познание"...

Вместо да те понахранят тебе малко повече та да сееш прозренията си, дааа.

В контекста на Перник понятието "мега-бит" придобива нов смисъл...

"Квантово залитане", това ме разсмя.

Е! "Квантово заплитане е ". Или по-точно "квантово спрягане". Ама това са думи. Физиката не се обяснява с думи. С думи както и да го кажеш, все е грешно. Така че, не се прави на толко умен!

Ами и аз не знам как е на български, по публикациите е "entanglement" , "заплитане" изглежда като не толкова лош превод.

"Заплитане" е амиго, ако искаш с думи. И става със "спрегнати" една с друга частици.

Имам сериозни забележки за начина на предлагане на фактите. Просто си личи, че журналист в днешно време е синоним на простак. Грам понятие си нямате от точни науки!

А къде е БАН? С доклада за Белене?

а къде са милиардите финансиране за БАН? нали не си мислиш с простия си мозък, че тия открития не струват милиарди , като финансиране. години финансиране с милиарди!

естествено

Какво точно ще изобретиш ако имаш милиард?С мозъка си?С идеята си? Или имаш акъл или нямаш.От вторите си,ясно!-:)

Айде поредният трол да се изтроли. Бе толкова ли е трудно да почнете да правите нещо свястно, това циганин да живее не от кражби и измами по ще го научи човек отколкото вас да се научите на свястна работа.

Pesh0

вие сте прости .... иска ми се да кажа , като маематиката ///// ама сте по прости

Интересен обзор. Впечатли ме залитането: "Квантовата телепортация се осъществява на принципа на квантовото залитане".

Началото на статията прилича на някакъв бюлетен на компартията от преди 89та. Като цяло статията е доста излъскана и без подробна и фактологическа информация. Инфото за златото е изгубено в превода, не става ясно как се синтезира златото, белкем някое химично съединение дайте.

няма химическо съединение , бе тъпак. това е термоядрена рекация. ядро на елемент с каква химическа реакция ще синтезираш!?

Щом няма руски учени като най-умните анкетата е фалшива....даже и нищо няма за македонските учени:)))))))

"Как се е създало златото във Вселената Астрономите установиха, че златото, среброто и платината във Вселената са продукт на сблъсъците на супер малки, но масивни неутронни звезди." А как са се пренесли на Земята тогава?! какъв е механизма им на дистрибуция из Вселената и пространството??

пренесли са се на земята, както са се пренесли и другите елементи. другите елементи как са пренесли на земята, а? летели са в пространството милиони години, формирали са облак от прах и газ и от тоя облак от прах и газ е възниканала слънчевата система, част от която е и земята. всичко е атоми синтезирани в звезди, от там космически прах и газ и акреция на нови звезди и планети от такива облаци. гравитацията се грижи за това и локалните флуктуации в гравитационното поле.

ей, тоя Голям Взрив, много щедър към тази малка планета - какви ли не взривове и положителният продукт от тях все в посока Земя са се насочили!