Коментари - Най-важните научни открития през 2016 г. | IT.dir.bg
назад

Най-важните научни открития през 2016 г.

Представяме ви 10-те най-важни научни открития, случили се през 2016 година.

Обратно в новината

Коментари - Най-важните научни открития през 2016 г. | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ебати тъпите разработки! Общо взето картинката е "контролирани киборги, които да добиват неограничени ресурси от други светове, пътувайки с гравитационни скокове в пространственовремевия континиум, и по-важното защитават с адски ектоплазмени оръжия и охраняват кристално чистия свят на елитарните касти"

Елитарните вечно млади касти

баси коментарите: оставили сте на някакъв религиозен фанатик да ви въвлече в спорове, които са далече от науката...и разбира се дежурните американски и руски тролове с техните просташки коментари. Иначе по темата: в чисто практичен план тия бактерии, които се хранят с пластмаса ми се виждат най-доброто постижение пред вид гигантското замърсяване на земята с пластмасови отпадъци. От другите открития - 9-тата планета, но ще трябва май доста да се потрудят за да я заснемат, което ще е още по-добро доказателство за съществуването и.

Остави емоционалните декларации на жените. Нека се фокусираме върху един инженерен проблем. И да се опитаме да си отговорим на няколко въпроса. Колко е минималният брой части части от които може да бъде сглобен работещ двигател с вътрешно горене? Съществуването на отделните части има ли смисъл извън контекста на общото работещо цяло? Формата и функцията на всяка една отделна част съобразена ли е с формата и функцията на останалите части на двигателят? Формата и функцията на двигателят с вътрешно горене съобразена ли е с предназначението му? Ако променим формата и функцията на една от неговите основни части, трябва ли да променяме формата и функцията на други негови части за да остане работещо цяло в хармония? Трябва ли да добавяме допълнителни елементи? Вместо да пиеш кафе можеш да помислиш по тези въпроси.

Аха, забравяме как пластмасата бе измислена именно с цел да се отрови Земята (и в процеса едни хора да придобият едни пари) и сега наливаме още и още пари по темата? Вай, що за откритие е тъпотата, че то си го има открай време. 'Необходим етап' са тия пластмаси? От такива необходими етапи съществува Сахара, в Европа (континента) няма гори, в Гърция естествено порастнали дървета сигурно няма. Абсолютно обходими етапи са това.

Къде са савецките открития???

Чак догодина ще четем за такива новини. До тогава Русия, Турция и подобни ...

Нали? И аз това викам - въртят се всяка година едни и същи новини...

Америка е велика, Русия не!

уЧени милорд!

самоубочение ?!?

Само с наука и с вяра в бог стават нещата, бог е морал и двете липсват в сборная.

USA - 8 UK - 1 Japan - 1 Сборная Путина - 0

Като изключим двете симулационни отктития, ракетата на Мъск е постижение, което никой разумен ракетен инженер не е търсил по-съвсем разумни причини. Алгоритъма на гугъл е разработен в Израел, а за ЦЕРН не мога нищо да кажа, защото не знам точно в кой щат се намира.

Гледам, че и за Сборная си пропуснал да кажеш нещо...

ЦЕРН е в Европа бе всезнайко.

нищо не разбираш! руската наука е наи-велика, ама всичко е таино.

Имаш десетте вечни морални закона на Бог. Те са необходимото и достатъчно условие. Към тях не може да бъде пртибавено или отнето нищо. Без тях живота става невъзможен. В тях са заложени принципите на вечният живот и целта на нашият кратък живот на земята в това тленно тяло е да се научим да живеем според тях с любов към Бога и ближния, стремеж към истината за да станем свободни хора годни за вечен живот в Божието царство и за прослава на нашият свят Създател. Това е закона на свободата, а любовтта на Бога ни освбождава от тежкото робство на греха. Но ти не ми отговори на моят въпрос както очаквах, защото и ти самият знаш че не можеш. Лошо е когато застанеш на грешната страна и не можеш да разчиташ на факти и логика. При тази ситуация постоянно трябва да лъжеш себе си и другите, но въпросът е защо да си причиняваш това страдание в което душата ти никога няма да намери покой.

Не пожелавай жената на ближния си....

Мъжът и жената в една семейна двойка са свят съюз установен от Бога. Този съюз е необходим за хармонията в семейството необходима за отглеждане и възпитанието на децата с любов, истина и респект към Бога. Не прави това което не искаш да ти се случи.

Абе защо допреди 2000 години Бог едва ли не всеки ден си е говорил с простосмъртните. Ходил е сред тях, помагал им е, наказвал ги е, забременявал ги е и от 2000 години насам - го няма никакъв. Като изключим, че 7ми век се е появил за малко, колкото да продиктува една стихосбирка на Мохамед и да му даде да се ожени за малолетна.

Бог е казал и направил достатъчно за напшето спасение. И за тези които имат уши, очи и сърце за истината. Сега остава да изпита вярата ни докрай идващите най-тежки дни в човешката история и който устои до последно ще бъде спасен.

Поздрав на всички коментиращи с пожелание за повече разум и любов в живота. Kim Walker - Holy youtu.be/uwXHnbt9prc

Излагаш се! От тебе очаквах "Йосиф Кобзон"!!!!

Прав е Иво, Сатаната имплантира в миниатюрните ни мозъчета заблуда след заблуда, само и само да не останем за миг свободни и случайно да видим божията светлина осветяваща Пътят. Ако някога случайно прескочим бариерите спускани н и от Сатаната най-бързите сегакосмически ракети ще ни се струват като пътуване на магаре около тоалетната на двора. След връзката с бога и освобождението ще можем да пътуваме и разглеждаме вселената, а най-близките екзопланети до които сега пътуването е немислимо ще ги отминаваме като бърз влак селска гара. Това в кратце, само трябва да знаеш на кого да се поклониш, на отца си или на фалшификатора. Всички се възмущаваме от политика, световна, локална и т.н. общо взето от всичко защото Сатаната е окопирал всички пътища и най-вече медиите, чрез които сее лъжи и поквара. Обърнете гръб на медиите, на парите и всички фалшиви кумири, отца ни е съвсем близо, поклонете му се, тогава той ще протегне ръка и ще ни освободи.

Само едно не мога да разбера! Вие на Сатаната ли се кланяте или на Господа? Чини ми се, че Станата повече ви вълнува??? В крайна сметка всичко що става на Земята все го отдавате на Сатаната. Дори начинът, по който сте се родили - пак е от Сатаната. Аз силно подозирам, че всички, които натрапчиво непрекъснато говорят за вярата са прикрити Сатанисти!

Бог и Сатаната са двете проекции на едно и също "същество". Нещо като лява и дясна ръка. Като ези и тура. Като хляб и сол.

Spiritus malum,Uво говори за вярата в бога нашият саздател. Tи че си рожба на Cатаната по този вапрос няма самнение,но ние вярващите в бога саздател не сме.

Това е то робската душица, все търси да се кланя някому! Това което сте си заплюли за Сатана идва от Сатанайл, предводителя на наблюдателите, пазителите на Земята (Les veilleurs или ангелите) от Библията. Сатан е бил херувим - висок пост и един от най проближените до тогавашния "бог" (Ан, Ану). От по внимателен прочит се разбира, че "пазителите, наблюдателите" са били разположени някъде на извънземна орбита за дълги периоди от време и по едно време им е писнало и са се разбунтували и са слезли на Земята. Според писанията те са видяли,че на земните човеци са им се народили хубави дъщери и че са "съвместими" и са започнали да си избират и вземат за жени измежду тях, с което са нарушили "божията" забрана за смесване с Човешкия род и кръвосмешението като акт. Луцифер е бил също един от водачите им и така имената са им станали синоними и впоследствие са ги свързали с дявола. Да не забравяме, че точно падналите ангели са престъпили "божиите" забрани и са дали на зараждащото се човечество много неща - астрономията, астрологията, металургията, знания за растенията и животните, лунните и слънчеви цикли, медицински знания и много други неща. Явно тогавашния "господ" не е бил много заинтересован да просвещава човечеството и е предпочитал да го държи в неведение и заблуда и да го използва като груба сила и по интелигентно животно. Както виждаме много от нагнетените предрасъдъци са живи и днес и се използват за да раззделят хората по религиозни признаци и да се разпалват глупави и никумо ненужни войни!

Cyce

И кво викаш? Луцифер и Сатанаил били колеги от "супервайзинга"? ;)

Защо и как реши че няма Бог? Защото не искаш да има свят Бог без грях в мисли и дела, Който ще съди справедливо всеки човек живял или живеещ на тази Земя за неговата вяра и дела? Отричането на истината прави ли я по - малко истина? Или прави хората практикуващи това безумие, неадеватни на реалността? За мен е наистина необясним такъв избор. Свързвам го с някакво свръхестествено затъмнение в съзнанието на такива хора. Истината е пред очите им и те я отхвърлят. Доброволни слепци, които избират да изгубят всичко, за да спечелят евентуално няколко десетилетия човешка суета и на финала тление. По-рационално и честно дори към себе си е да кажат, че отхвърлят Бога от своят живот заради греха с който са избрали да живеят за да служат на тленната плът, вместо сами да се лъжат че Бог не същестува, след като всички научни и исторически факти, и пророчестват водят към Него. Но най-естественото поведение на горделивият и суетен човек е ирационалното поведение.

Морала сам по себе си не съществува. Той се формира в процеса на общественото развитие в зависимост от нуждите на обществото. Твойте 10 божи заповеди са ни спуснати като на олигофрени и явно не са спазвани дори и от елита и най вече от него! Както виждаме света се управлява от претендиращи за висока интелигентност хора, на които морала и моралните норми са им последната грижа! Както вече си забелязал днес се НАЛАГАТ съвсем НОВИ морални норми и нови "ДЕМОКРАТИЧНИ" ценности!

Има фундаментални морални принципим които правят живота възможен и това за десетте морални закона на нашият свят Създател и поддръжник, които са били записани в сърцата на Адам и Ева. А всички хора са техни наследници. Когато в една физическа или социална система не действат закони, ние казваме че е в състояние на хаос или анархия. В тази система поведението на всеки обект е напълно независмо от поведението на другите обекти. В такава система не може да има ред, цел и посока. Нейното същестуване е напълно безсмислено. За ралика от животните, човекът има естествен стремеж към истина, справедливост, щастие, смисъл и хармиония в живота си. И това е така защото сме създадени по образа и подобие на Бог, Който е морално същество. Има хора които илизат извън рамките на този стремеж, но те са патологчини случай и основният им мотив е гордост, алчност и суета, които са разрушителни принципи на хаоса. В десетте Божии заповеди е заложен принципа да не причиняваме на другите това , което не искаме те да причиняват на нас. Този принцип не идва от човекът, а от Бога наш Създател, защото всички хора сме еднакво ценни за Него, понеже всеки човек е уникален и Негов образ и подобие.

Като прочетох за носителите на информация,се сетих за кристалните черепи от Латинска Америка,време е да се провери,дали не носят послание от предците.

Честита Нова година на всички - читатели и писатели. Нека да започнем с минутка съгласие. Например, аз се съгласявам с думите на колегата Иво: "Човекът не може да надмине своят Създател" (тук минутката свършва) защото не може да се надмине нещо въображаемо. А относно законите, които той постоянно цитира, опитвайки се да си придаде тежест, осмелявам се смирено да припомня, че в религията, законите ЗАДЪЛЖАВАТ някакво действие или ограничение. А във физиката, законите ОПИСВАТ някакво действие или ограничение. Не бива на физичните закони да се пиписват религиозни характеристики.

Това са пълни глупости. Често децата надминават родителите си! :)

Според Иво родителите създават само материалната част на децата си, нещо като биологически амбалаж. Пълнежът, тяхната душа, се дава от Бог. Затова родителите не са създатели на децата си.

Хвърчите в облаци от фантазии заради вашето невежество, което ви пречи да различавате въможното от невъзможносто. Човекът не може да надмине своят Създател поради информационата бариера. И нашият Създател няма от койт да се притеснява понеже е абсолют във всички измерения, по койт се равни всичко останало. Света е организиран от горе надолу. По-сложните съзнателни интелигентни същества в които има вложена повече и посложно организирана информация могат да създават по-просто усторени от тях същества или физически системи, в които им вложена по-малко и по-просто организирана информация. Обратното не е възможно поради информационата и познавателна бариера. Човешкият мозък няма интелектуалният капацитет да разбере напълно себе си и човекът като цяло. За това е нужен една качествена степен по-развит мозък. Още повече че част от информацията вложена в човека не е свързана с когнитивните му възможности. Никой не може да даде повече от колкото има. Няма следствие без или по-голямо от неговата причина. Нашият свят Създател не е унищожил вавилонската кула от притеснения че човекът ще го надмине по възможности, защото това е напълно невъможно поради физическите и информационни закони, а за да спаси човекът от грехът, който води до човешкото безумие и ултимативна гибел. Грехът е несъвместим със живота в дългосрочен план и води до гарантирано самоунищожение. Той е подчинен на принципите на хаосът а неговият главен идеолог е сатана, на който му остава малко време до изпълнение на присъдата му. Противоположно на него животът е висока на порядък и този порядък трябва да се поддръжа в името на живота през вечността. Затова Господ ни е дал десетте вечни морални закона. Който живее според неговата воля и закон е благодарен на Господа за нашето сътворение, поддръжка и нашето спасение. Който не се съобразява с тях е противник на живота независимо дали го осъзнава или не. Такива хора са несъвместими с Божието царство.

Ти ли ще ми говориш за невежество бе, пещерняк? Кой ти дава право да хулиш мнението на другите? Кой, Творецът или болното ти его? Ти си един асоциален човек, който "духовно" маструбира пред компютъра под всяка една научна тема. Има десетки форуми посветени на религията, философията и теологията. Ходи там и мацай с лайняните си пръсти, но спри да осираш всяка научна тема тук. Ти си срам за твоя Творец. Библията е нарекла такива като теб с името "прекален светец".. сещай се... Спамер нещастен. Всичко написано от теб е спам, талаш... ехо от ехо. Ще ми говори той за "информационни закони"... За теб има един принцип - Браснача на Окъм - ако един човек се държи като побъркан, то най-вероятно е побъркан.

Защо? Да не сте се родили научен? Защо така невъздържано с рогата напред? Мнението ви няма не се съобразява с физическите и информационни закони и затова няма връзка с реалността. Това е факт. Не обида. Истината трябва да се казва на висок глас за да бъде чута и да позволи на хората да направят реален избор. А вашето его ви кара да се бунтувате срещу нея. Не мога да си обясня смисъла на такова поведение. Аз представих аргументи. Вие емоции. Замислете се.

Иво, намеренията са ти добри , но не гледаш реално на нещата или нямаш достъп до различна информация от тази , с която си се форматирал, в следствие на което в главата ти цари голям хаос и води до неправилни изводи. Тия 10 "божи" заповеди не са дадени от истнския създател на всемира, а от фалшивите богове (цивилизация с необходимите технически познания), които са ни ашладисали и създали по свой образ и подобие върху земни примати. Трябва да си запознат с историята за Адам и Ева, откъдето е видно, че е имало по същото време на Земята и други интелигентни същества, които са търсели да създадат не дотам интелигентно същество, което да им върши черната работа! Така, че ние сме обременени и носим и техните добродетели и най вече и недостатъци (властолюбието, сребролюбието и др.). Първите създадени генетично чисти същества с поколенията им до синовете на Ной са имали голяма продълвителност на живота. След това някой, още нещо е пипнал в генома, защото продължителноста на живота ни рязко е паднала от 900 - 700 години до днешните ни нива! Колкото до информационния носител, според мен, това не е мозъка, а среда която е извън нас и нашето измерение. Ние се зареждаме периодично и информацията се сваля и обновява постоянно (по време на парадоксалния сън става абдейтването или "mis à jour") с информация, която ни e достатъчна за 40 дни. Мозъка ни е устройството, което служи само като средство за обмяна с банката данни, която е някъде вън от нас.

Много сте далеч от истината. Библията е чистото Божие слово потвърдено в исторически, научен и пророчеси план. Съдържа повече от 3000 пророчества, повечето от които са се изпълнили със свръхетествена точност стотици или хиляди годин след като ни са дадени от Бог чрез пророците. И в момента се изпълняват последните Бижблейски пророчества преди завръщането на Божият Син в сила и слава. В десетте Божии заповеди са дадени принципите на вечният живот - любов към Бога и ближният, стремеж към истината и свободна воля в рамките на Божият порядък , който прави възможен живот да пребъдва във вечноста в мир, радост, смисъл, и хармония с Бога. Без тези закони живоат става невъзможен. Бог не може да е различен от този , който познаваме от Библията. Само този Бог може да гарантира живота през вечността. Нашата трагична участ като народ в последните няколко десетилетия - масовият духовен, икономичекси и социален упадък дължим на масонският социалният инженеринг, въпитаващ усърдно гордост , суета, диви страсти и поквара в хората. Те се отвърнаха масово от своят Създател и подръжник и изгубиха Неговата подкрепа. Такъв народ не може да има бъдеще. Покварените не могат да управляват светии и това е проблем за тях. Те са два напълно различни свята. Затова покварените се стремят да превъзпитат ако може всички останали в поквара, за да станат толерантни към тяхното беззаконие и безумие. Това е системата вавилон на която в един част ще дойде гибелта.

Законите бяха 15, а не 10. Мойсей счупи едната плоча. Не си ли гледал филма?!

Снощи мислех да напиша същото , но ме домързя :) +1

Въпреки някой споменати между другото вероятно валидни неща, казаното от теб се върти около "Създателя". Обикновено това се прави от хора, които не могат да си представят света да се саморазвива. Затова се измисля Създателят, като обяснение. Но то има един сериозен недостатък, който ще ти го формулирам с въпрос: А кой е създал Създателя? Или дори, ти от къде знаеш това? Дори да приемем, че е създаден познатият ни свят от нещо си, то не е абсолюта. То може да е като детенце играло си на компютър, който някой друг го е създал. А създателя на създателя, го е създал друг и пак отиваш в безкрайността от която се опитваш да отречеш. Безкрайността е по-лесна за приемане от крайността. За да се появи от някъде създател, е точно като еволюцията - това което се опитваш да отречеш. Иначе съм съгласен, че човек не може да разбере абсолютна истина. Това включва и твоят създател. По-скоро реалността е относителна за разбиранията ни за света.

Dо Hякои:да вземем за пример Kомпютара.Tои е прудукт на интелект[B нашия случаи човекa] Tои човекат като продукт които реално саществува е саздаден от виcш разум за чиито измерение ние хората нямаме никаква представа.предвид казаното до тук вапросат "кои е саздал Cаздателя" меко казано не е логичен.

Офф топик... Пичове, дами и ти Иво, пожелавам ви весело посрещане на Новата. Бъдете здрави и се обичайте! Nemo :)

След статията, с две думи.. светът отива по-дяволите..

В България не се произвеждат компютри, летателни апарати, космически кораби, тежкотоварни автомобили, влакове, механизирани военни машини и т.н. В България сме откриватели как да оцелеем с най-ниските доходи в Европа при най-бързо нарастване на държавния дълг, най-високото партийно субсидиране, най-много държавни служители и най-много депутати на глава от населението, най-голяма шуробаджанащина, най-висок отрицателен прираст на населението в Европа, най-корумпираната съдебна система, най-много тъпунгери на ръководни постове. Развитието на българите се спира от шепа продажни, алчни и безкрупулни тъпунгери, които властват над българския народ. Докога ще ги траем незнам?

те това научно откритие чекаме

Летателни апарати и космически кораби наистина не се произвеждат. Такива се правят в 4-5 страни по света най-много, какво се разграчил пак, противен руски агит-лешояд. В БГ се правят и компютри и много по-сложни неща, повечето от които селячеството няма как да види защото не са за масова употреба. Сега си грачи нататък колко ти е зле щото те хранутят без да правиш нищо освен да грачиш, то на друго лешоядите не сте способни чисто генетично.

Аре, ве, какви компютри се правят? Едните Олимекс дето се напъват да правят интегрални схеми. Какви точно процесорни архитектури разработваме? Нещо за операционни системи в България?

Пропусналите най-голямото откритие на фундаменталната биология - системата за генна редакция наречена CRISPR/CAS9. Това е откритието не само на гтодината, но сподем мен ще е жалон за целия 21 век върху чиято основа ще се развива коренно различно лечение на тежки заболявания вкл. и рак.

нима няма нищо от московския университет? нито едно откритие? защо, бе другари?

Колко български видя? Освен това си имаше открития, като нови химически елементи в таблицата на Менделеев - който също е руснак. Поне 2 май бяха руски. Създали били и изкуствена ретина от "препрограмирани кожни клетки". И двете неща трябва да са от последният месец споменати тук.

Да, супер постижения! Прави впечатление, че няма намесени китайци. Бас държа, че само след некоя и друга годинка ментаците от държавата на ментето ще започнат да копират и бълват менте-технологии от споменатите в статията. Иначе респект към постиженията!

Абе, тебе да не те е изнасилил някой китаец като си бил малък, че под всяка статия блещиш глупости? Айде спри се поне по празниците!

Пропилях 5 минути от времето си четейки тези фантазирания.

те това научно откритие чекаме

Те утре и 15 планета ще намерят.. Та 9тата.. Немогли да я снимат..понеже била далече. Вижте сайта на НАСА, пълен е със снимки от другия край на слънчевата система :)))) Яки тъпотии ей.

Гледаш и виждаш Луната на стотици хиляди километри от теб, но така и не забеляза мангала на една крачка от теб, който през това време ти сви портфейла...

хората няма кво да ядът, те нам'коси шми търсат...

Аре бе не умря ли от глад най-сетне като толкова години хленчиш как нямало какво да ядеш, постарай се малко повече че на всички им писна от хленча ти вече.

Толкова нови, че и миналата година четохме за тях... Мене лично ми е забавно как няколко университета един през друг откриват разни неща, а най-накрая не могат да се разберат дали са готови или ще са готови евентуално след десет години :D

Девета планета в Слънчевата система, Появата на многоклетъчните, Гравитационни вълни, Мозъчни импланти, Изкуственият интелект на Google демострират безумието на вавилонските шамани и тяхното напълно откъсване от реалността. Това е повече от фатазия. Това е налудничева пропаганда и всички козове са хвърлени в нея, защото сатана знае че му остава малко време и се опитва с бяс да заблуди колкото се може повече хора. Изкуствен интелект няма и гарантирано няма да има с полупроводникова технология. Скоростта на разпространение на гравитацията е порядъци по-високо от тази на светлината, за да се поддръжа интегритета на вселената. В добавка гравитационните вълни които са следствие на теорията на относителностат, която е фундаментално сбъркана, не същестуват в релнсотта. Човешкият мозък и компютърните чипове са две напълно несъвместими технологии. Появята на многоклетъните от едноклетъчни не може да се случи поради информационните и физичекси закони. Идват отново мракобесни времена, и причината е същата на която дължим тъмното средновековие. Вавилонскат блудница.

... и отсече. Ще речеш, че е най-големия авторитет във всички области на науката за всички времена...

Този свят се управлява от морални и физичекси закони, които е хубаво да знае всеки човек. В основата на живота е информацията, любовта и жизненото дихание на Бога. Затова е хубаво да нучиш Неговат свята воля и закон, и в добавка законите за информацията. За търсещите истината хора е интересно и ползотворно приключение. Когато си ангажиран с тази полезна дейсност, няма да ти хрумне да се сасягаш лично когато лъжите на вавилонските шамани биват излагани на показ в публичното пространство.

Луд човек!

Вярата е хубаво нещо, но само на крачка от нея е заблудата, ти май си я направил.

Да търсиш истината и да се стремиш към доброто - това са две независими направления. Не ги обърквай!

Постиженията са отразени едностранчиво! СъвеЦките друзя например направиха нови, супер мощни междуконтинентални ракети за отбрана и мир. На високо ниво обявиха, че могат да унищожат Ню Йорк за 15 минути. Правят 4 правителствени коли за др. Путин, които са хибрид между танк и линеен кораб и още много други подобни постижения.

И патентоваха лосиона като средство за козметика, напиване и отравяне.

Вярно е, че могат да го направят, но поне засега не го правят! Докато твойте приятели, за които лобираш съсипаха живота и изтребиха милиони хора по планетата! Като почнеш от Хирошима и Нагазаки и завършиш със Сирия!

Чий болен мозък е способен да измисли думата "убочение"?

А бе това да кажем може да е и typo, но дума като "замерване" вместо "измерване" няма как да е typo, тотален селенизъм.

Съвсем естествено и закономерно и в тази научна класация няма нищо руско.

Не всички са научни открития. По-скоро изобретения или технически постижения. Като изключим тази дреболия, класацията е добра.

гот - браво

Пропуснали сте мега, гига иновативния нов модел смартфон на отхапаната ябълка. :-) Непростимо! хахах :-)

забравихте за дипломата на боцето,или тя не е научно откритие

Боцето е необхватен. Науката трябва още много да се развива за да го обясни. Само религията го обяснява за сега: Римляните 11:23 - "Бог, богат с милост, ще подари на простия човек от народа дара на пътя - където мине след него да остава само асфалт"