Най-известните хакери в света

Част от тях преследват бързо и престъпно забогатяване, а други хакват по политически цели

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

аз съм най големия хакер щото никой не ме знае...

Пропуснали са ме.

въпреки всичко една интересна статия отколкото да чета за силикона и джуките на некой светски Бг боклук

Нищо за Кевин Митник - защо ? Че той беше най-известният и направиха даже и два филма за него и беше най-издирваният на времето ? Много пропуски в статията ... Казват, че според действията с компютрите имало 5 вида хора - програмисти, хакери, юзъри, ламери и счетоводители. Последните - счетоводителите, били способни на неща, които никой от другите не може да постигне ! Всеки администратор знае за техните способности !

Юзерът: “Компютъра не ще да се включи - викам оня шаман админа. Дойде той, вдигна ръце към небето, промърмори някакви неясни думи, завъртя ми стола 10 пъти около оста му, ритна компютъра, наведе се под бюрото, и пак промърмори нещо неясно, вкючи компютъра и той тръгна! Пак дигна ръце към небето, промърмора нещо и излезе.” По думите на админа: “Отивам при юзъра - а тоя глупак така се е въртял на стола, че намотал около него захранващия кабел. Напсувах го яко ама тихо да не ме чуе, разплетох кабела, ритнах компютъра по-далече под бюрото, включих го, пак го напсувах и си излязох.

Няма известни хакери... Тези са пишман-хакери

Най-известните е различно от най-добрите. Най-добрите продължават работа.

Хванат хакер не е хакер Всъщнаст банките имат договори с хакери за за охрана на банковата информация А сега си спомнете за родните депутати с каква увереност лъжат че електронното гласуване не можело да се фалшифицира

Автора е време да научи каква е разликата между хакер и кракер !

В общи линии, нищо особено.