Коментари - Най-тежкият елемент е открит за първи път в атмосферите на екзопланети | IT.dir.bg
назад

Най-тежкият елемент е открит за първи път в атмосферите на екзопланети

Досега барий не е откриван на екзопланети, затова наблюденията предизвикват голям интерес сред астрономите

Обратно в новината
| Редактор : Стоян Гогов

Коментари - Най-тежкият елемент е открит за първи път в атмосферите на екзопланети | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нарича се ЧУК

Тези са по-големи врачки и от баба Ванга.

Химичния елемент гвоздий колко тежи?

Колкото е IQ-то ти.

пирон?

Ама наистина е "много " голЕм тоя телескоп, толкоз голЕм, че създаде нова химия. Желязо, 7874 kg/m3, барий, 3510 kg/m3. Ама барият бил по-тежък от джилезоту...... Абе, въобще е най-тежкия елемент... Нейсе, грешка при превода?

Желязо 55 грама на мол, барий 137 грама на мол. Атомна маса и плътност не са едно и също

Даскале, даскале, да ти ожали чиляк учениците.... Сам ги редиш - атомна маса и плътност не са едно и също. И си прав. Ама къде намеси моларната маса.... Я ми речи - оня газ, радона, пореден номер 86 при атомна маса 222, плътност 9,73 kg/m3 и, ако щеш те ти и моларен обем - 0,0228 m3/mol, и той ли е по-тежък от бария? Или си объркал сухото със суровото? Таман си да заместиш Гогата.

От мерак да ме контрирате сте намесили понятията и вие. Моларна маса е масата на частици на брой числото на Авогадро и в този смисъл са измерител на масата на всяка частица. Къде намесихте моларната плътност тук? Апропо атомната маса от периодичната таблица се взема са моларна маса, едно и също число са

Барият в периодичната система е с номер 56, а желязото е с номер 26. Поредния номер в перидочината система показва броят на протоните в даден атом, което го прави поне 2 пъти по-тежък на атомно ниво от желязото. Желязото е най-тежкият елемент, който се образува при смъртта на малка звезда, а по-тежките елементи се образуват при смъртта на големи звезди, защото е необходим по-голяма термоядрена енергия за синтеза.