Коментари - Нобеловата награда за физика - за неутрино | IT.dir.bg
назад

Нобеловата награда за физика - за неутрино

Нобеловата награда за физика се присъжда за вибрациите на неутриното.

Обратно в новината

Коментари - Нобеловата награда за физика - за неутрино | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Неутиното са най-неуловимите елементарни частици, защото в действителност няма такива частици. Това което улавя детектора за неутрино са трептенията на нишките от структурата на космическия вакуум, която е реална физическа среда.

Ако поне мъъничко разбираше, щеше да знаеш, че е неоспоримо, че има неутрино, заради запазването на импулсът и енергията при наблюдаваните разпади. Другите продукти на разпада са лесни за регистриране частици и там няма абсолютно никакво съмнение, какво се детектира.

Каква е масата на неутриното?

ето къде била тъмната материя..

А другарите Морозов и Комаров от Магаданския високотехнологичен институт за великото им откритие - биячка за мухи в цветовете на моя россия? Зашо няма награда за тях?

Не се наричат неутринни вибрации а неутринни осцилации тези преминавания на неутриното от един вид в друг.

Абе то и самоличност всъщност е идентичност ...

симо

А бе ,какво е осцилация.Не е трептене/ВИБРАЦИЯ/около равновесна/нулева/точка/център/.Не съм наясно. Но древните са считали ВИБРАЦИЯТА за основно състояние на материята.Като висшите вибрации са божественото състояние.Не бог ,а състояние.Затова например БОГ ,нарисуван в иконите е с ВИОЛЕТОВО наметало,/не можеш да видиш ултравиолетовото,макар йогите да твърдят,че го виждат/христос,като божи син-с червено.Останалите светии според нивото--с червени или други цветове/с по нисък интезитет , вибрация/.

Така... С даването на тази Нобелова награда аз предлагам наука физика от тук насетне просто да не казваме, че има! За Бога, дават награда за нещо, което го пише в учебниците и го знаят дори децата в 10ти клас! Неутриното имало маса и било можело да се превръща от един вид в друго. Е, че добре де, ама аз това в 10ти клас го учих! Какво искате да ми кажете, че ако бях написал статия по въпроса какво съм чел в учебника някой щеше да реши, че това е мое откритие и щеше да ми даде Нобелова награда ли? Има нещо адски, ама адски гнило в тоя сценарий...

Значи пич, нобеловките не се дават на принципа на оскарчетата-най-добър филм за предната календарна година, съответно най-велико откритие за изтеклата година. От времето на откритието до получаване на наградата могат да минат и десетки години, за да се провери, утвърди и т.н.. Условието само е че наградата се връчва на жив човек.

Естествено, че неутриното има маса! Всяко неутрино, измерено на кантар на женския пазар тежи поне две-триста грама.

един: "Измислил го руснака, ейй" хахаха

Абе това сега Нобелова награда ли е? Едно време какви Нобелови награди имаше.. ;)

"частици неутрино от атмосферата преминават от една самоличност към друга на път към детектора Супер-Камиоканде в Япония." И какво толкова има в тоя детектор, че неутрината така се страхуват от него, че си вадят нови паспорти? :D Шегата настрана, лаик съм в областта, и все пак бих искала да знам каква самоличност има една частица и кому е нужно да я сменя.

Има няколко вида неутрино - електронно, мюонно и тау. Смяната на идентичността, т.нар. осцилация на неутриното, е то спонтанно да се преобразува от един вид в друг.

Вече са очертани основните претенденти за наградата за мир: Обама, Меркел, Оланд и Порошенко. Аа, забравих, ако горните се откажат от наградата или нямат възможност да я вземат ще я вземат лидери на ИД.

Тия статиЙ, барем ги превеждайте като хората...