Невронна мрежа с голяма точност прогнозира земетресенията

Изкуствения интелект предсказва земетръсите с почти 100-процентова точност

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Японците са ясни. Мильон горе мильон долу не ги мисли ще се оправят.

Преводача за съжаление е пропуснал да поясни - прогнозите за земетресение са насочени не толкова към населението, колкото към системата за защита от земетресения. Тя е част от сградите в Япония и са и нужни няколко минути за да сработи. Тук се говори за цунами в следствие на земетресение, за което е нужно доста повече време т.е. това наистина е пробив.

Може да звучи като майтап, ама гаргите в квартала ги предричат с още по-голяма точност. Преди няколко години като друсна 5,9 бяха полудели още от предния ден, даже имаше статии как кълвяли хора и кучета из центъра на София. После намерих някакъв ап "LastQuake" и като ги чуя да се нервират го проверявам от любопитство - или в Гърция или в Макето е друснало в същия момент. Ако се случи пак да налитат на кълване ще спя в колата, че онова си беше като среднощна физ-зарядка...

Има подобни експерименти с предсказване на мястото и времето на извършване престъпление. При това доста успешни.

Май някой е гледал много филми и по-специално "Специален доклад"

Последният абзац е пълна глупост. Изобщо копиране на текст без да разбираш за какво става дума е пълна безмислица. Относно магнитните полета - да, има промени в магнитното поле преди и особено по време на земетресение. Понякога, обаче, аномалиите са толкова близки по време до събитието, че практически нямат социален прогнозен ефект, а само научна констатация. Истинското прогнозиране изисква ясно доказани аномални сигнали достатъчно време преди събитието - дни и месеци, за да има адекватни предупредителни информации към населението и съответни защитни мерки. В практиката на спасителните екипи терминът "ранно предупреждение" се разбира като бъзможно най-точно и бързо определяне на най-засегнатите райони, след като вече е станало земетресението. С една дума, материята е много сложна, даже от юридическа гледна точка. Анонсирано официално предупреждение за земетресение има ефект на ядрен взрив. Ами ако е фалшиво прогнозиране? Пишете внимателно, все пак има хора, които знаят за какво става дума.

В повечето случаи земетресенията са предизвикани изкуствено! Катастрофите също. От космоса контролират и насочват чрез лазери.

Глупаво! Даже и през древността ли? И защо само на определени места? Ами четете, и не пишете глупости.

Оправете си заглавието! НевроННа!

DIR ! какви глупости пишете и ги копирате директно от машинния превод !? Кулон е единица за електрически заряд. Какви якости по Кулон сънувате !?

Верно, че единицата за ел. заряд е Кулон, но не мислиш ли че е кръстена на някой? И този някой се е занимавал само с електричество и магнетизъм?

Пише се "невронна", не "неврона". Проверка НевроНЕН