Коментари - Търсенето на Nexus 5 превишава очакванията | IT.dir.bg
назад

Търсенето на Nexus 5 превишава очакванията

Продажбите на смартфона Nexus 5, съвместна разработка на Google и LG, са по-големи от очакванията. На много пазари по света складовите наличности са изчерпани, по информация от LG.

Обратно в новината

Коментари - Търсенето на Nexus 5 превишава очакванията | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да се задава въпросът: "Нужен ли е смартфон ?" е все едно да се пита нужен ли е автомобил. Владо е прав - никой на никого не дърпа ръкавите да купува. Ако не искаш не купуваш и обратно. Изработката на всички съвременни "джаджи" е на едно и също, ниско, ниво.

В германия го продават за 349 евро 16GB. За 400 мога да взема нов айфон 5.

Никъде няма задължително условие кой какъв телефон да си взема с даден бюджет :) Кеф ти айфон, кеф ти нексус, кеф ти галакси, кеф ти моторола и т.н. И аз се чудя ферари или бентли да си взема - така и така ще харча пари, ама не го споделям :)

iPhone 5S + Jailbreak = Google Nexus 5.

И като го жйалбреакнеш ще получиш например screen widgets? Или Siri ще стане по интелигентна?

На колко си години? Идеята че кокото си по-богат, толкова си по-успял е също толкова илюзорна, колкото идеята че може да има "на всекиго според потребностите, от всекиго според възможностите". По твоята логика (то това не е твоя логика де), крадеца който не е заловен е най-успелия човек, идол за подражание. Научи малко история и се запитай защо навремето хората са отишли да мрат в борба против богатите, като е можело просто да се потрудят малко и да "просперират".

Ми да - ГЕРБ са виновни! Айде бе, плюйте бе... Заради тях останахме без Nexus 5

повечето на запад си купуват тези и подобни джунджурии само за идеята (може да натисне две копчета и да го хвърли), че е ново и щото просто имат излишни пари, отделно си представят че с покупката на нещо такова изглеждат по-умни в собствените си очи и т.н. - никога едно българче няма да ги разбере, тук при нас се търси ефективност, а там е разточителство - темата е много дълга, даже необяснима ...

Убеден съм че не си стъпвал "на Запад"

Отивай сега да си вземеш премията от Гугъл, булгаристанецо. Да не сте роднини с Гугъл? Ама Епъл е от години в ТОП10, а от няколкото години е и на първа позиция. А Гугъл за първи път през 2013 влиза в ТОП10.

И като Епъл е топ, какъв ти е на тебе келепиреца. Хората правят пари, а ти трупаш бройки мнения по форумите

Абе не знам... Аз помня времето, когато апъл бяха на ръба на фалита и Месията се завърна на бял кон... Гугъл никога не са били в това положение...

Dimi

На първо място е по пазарна стойност... но по реална стойност на активите Apple е далеч назад... тоест много лесно може да изпадне мноооогоооо назад в класацията...

Гугъл по никоя статистика (освен по твоята лична) не е третата най-богата компания в света.

Някой може ли да ми обясни за какво в действителност служат подобни машинки? Имам си една старо ериксонче на 8 години с припейд карта и си ми върши работа за говорене. Не разбирам защо едва ли не всеки се чувства длъжен да се изръси за подобни бебешки играчки, а като излезе новият модел - хайде пак. Парите ги имам, но ми трябва поне една обективна причина да ги похарча за подобно нещо.

Повечето .... тук си го купуват за гъзария и да са в крак с модата. Иначе реално ако нямаш нужда, не си го купуваш, това е правилна концепция.

1. По работа говоря по над 2-3 часа на ден, включително с чужбина. Малко ще ми е скъпичко с предплатени карти. 2. Смартфоните дават доста повече от "бебешка играчка". Това, че на теб не ти трябва за работата, не значи че и при другите е така. 3. Смарта ми е на 3 години и не мисля да го сменям. Сменям му само батеията през 6 месеца. Ако се счупи или излезе нещо, което ми е по-полезно - в кофата и нов, но дотогава ще си движа с него. Не всички живеем еднакво. Не раздавайте присъди и мнения, без да помислите.

Като не ти трябва, не се ръсиш и толкова. Ако на ден получаваш по 30 майла и 5 ескелски таблици и 3-4 word документа, може и да изпиташ нужда Имам чувството че повечето хора виждат телефона като начин да играят поредня Енгри Бърдс

ми смей се, що ръсиш акъл

Alex

Умник е точно от google play се купуват но са достъпни само от някои държави САЩ, Англия Германия и т.н. когато пробваш от българско ИП невиждаш че се продават и телефони :)

Чудя се защо ти пиша, след като очевидно си "палав", задавайки такъв въпрос. Отговора е: не използваш българско ip ?

с българско ip съм но знам как да ползвам и американско ако се наложи, явно ти незнаеш как става :)

И какво според теб ще стане, когато не използваш българско IP? Нали трябва да дойде при теб в България или ще направиш подарък на някой американец? И няма знаечение колко е малко, леко и хубаво, все ще трябва да се плаща мито и ддс, ако цената му надвишава определена стойност. Е, освен ако не става въпрос за някакъв вид контрабанда. Пък и да не споменаваме, че няма да имаш никаква гаранция на въпросното устройство.

Аз съм с Note 3 и ми е супер :)))

Всеки прави грешки

- Здрасти, удобно ли ти е да говориш - Не, с Galaxy Note съм.. Майтапа на страна, телефона е много добър, но вица също..

Нали знаеш, че има връзка между големината на ръката и удобството да държиш нещо. Има връзка и между големината на ръката и една част от мъжкото тяло... Съжалявам хората с малки ръце, на мен ми е добре с Note II, а и приятелката ми е щастлива, че имам големи ръце а и нещо друго...

и колко броjки са продадени до сега - 10000, щото гоогле-то имаше само един контеjнер от него. и с нехус 4 беше така - 100000 броjки.. ама те са ми смешници

"Sorry! Devices on Google Play is not available in your country yet. We're working to bring devices to more countries as quickly as possible. Please check back again soon." Не е ясно как си го купувате ог Гугъл плей, явно сте феномени.

Dimi

От Google Play можеш да го купиш в Германия, Англия, Испания и тн. В БГ няма как да си го купиш. Може да го поръчаш до адрес примерно в UK и от там да ти го доставят. Има фирми които предлагат тази услуга

Телефон с много добри характеристики и добра цена.

Ествествено, че хората ще се изкупят всички бройки, при условие, че цената на Nexus телефона е 2 пъти по-ниска от тази на Iphone :) В iSytle, цената на iPhone с 16GB е 1600лв, което означава, че можеш с тези пари да си купиш едновременно Nexus 5 32GB + Nexus 7 32GB и да ти останат пари да си напазаруваш всички приложения, които биха ти трябвали + игри на корем :)

а в продавалник един продава нексус 5 за 2500 лева. вместо него можеш да вземеш кола.

Малката разлика е в това, че iStyle е официален вносител на iPhone, а prodavalnik не е на Nexus :)

Много точно, направо в 10ката:-)))))))

Аз си го купих на десетата минута откакто ги пуснаха в продажба по интернет. И сега съм мн доволен - работи перфектно. Особено съм доволен от 5 инчовия екран, но процесорът е върха също.

И как оценяваш процесор за когото дори не знаеш колко "крачета" има. Ама сте ми смешни. Или тетриса "хвърка".

имало 5 бройки, а се търсели 10 криза е кво да правиш..... алоо.. дир.бг, говорете с цифри молЯ.. ама то никой не се интересува от малките наУли.

айфон 5с. с Ретина 64 батов процесор. бозите на самсунг пасти да ядат.

Нямаш си на представа колко дълго компютрите имаха 64 битови процесори и това с нищо не им помагаше... Особенно видно това беше при OS X - на Епъл им отне години да си направят операционната система наистина 64 битова... Другите поне не твърдяха че имат 64 битова система, а тя да не е наистина изцяло такава..

И ти си от онези дето гледат само kHz, мегапиксели и битове ама не вдяваш как се използват реално. Важно е маркетинга да отбележи високите им стойности. Нали.

слаба бира е тва .л джи. хохохохо. тва не струва пари. ама овцете са си овце.

Ооо, Мусака! Къде се изгуби? Липсваха ни празните ти приказки.

Ти за коч ли се имаш?

Само за сведение на хейтърите. LG е южнокорейска фирма. Нексус-а безспорно е добър, цената в САЩ също му е добра (500 лева), но в Европа е близо 1000 лева. Има доста по-евтини китайски марки, които са с почти същите параметри, ако не и по-добри.

А за сведение на "нехейтърите", Нексус-а в САЩ е субсидиран от Гугъл! Просто трябва да провериш разликата на цената в САЩ и в Западна Европа..

И какво му е субсидираното? Телефон със същите параметри китайците ми го доставят безплатно до Германия за 150 EUR. Значи производствената му цена едва ли е над 100 EUR. А с Nexus-а получаваш Android в чист вид, без цапаници от странични фирми.

Какви 1000 лева в Европа. 350 евро е, което няма и 700 лева.

Абсолютно. 800лв е 32GB вариант. В USA не може и да става дума за субсидиране. В крайна сметка всеки може да си поръча Nexus 5 - дали от USA, дали от UK, с посредник за почти без пари :) В Ай-стайл, цената на айфон с 16GB е 1600лв, което означава, че можеш с тези пари да си купиш едновременно Nexus 5 32GB + Nexus 7 32GB и да ти останат пари да си напазаруваш всички приложения, които биха ти трябвали + няколко игри :)

В ЮК такава цена няма. А от САЩ трябва да се плаща мито и ДДС. Та, къде го продават за 700 лева? В Германия е 450 евро и нагоре...

Има 3 професионални OS на пазара за мобилки - Windowsphone, iOS и BB. Останалото лежащо на отворен код е направено за fun и игри, както и за безделни програмисти, чудещи се как да си бъгнат тутурутката с постоянното й чоплене.

Има три вида хора, коментиращи под технологичните новини: такива, които са пробвали, такива, които не са пробвали и такива, които говорят пълни глупости. Ти си от третия вид.

Много точно казано :)

От коментара ти личи колко си прост!!! Nexus телефоните са не само добри, но и 2 пъти по-евтини от конкурентните. Но нали си селтак с телефон на кредит по- скъп от колата ти, ако имаш такава, та много ги разбираш...

При субсидирана цена е лесно да продаваш 2 пъти по-евтино..

Ти като купуваш телефона, интересува ли те дали е субсидиран или не. За мен е важно на каква ценя го взимам. Да не ги давам аз тези субсидии

Естествено, че ще превишава очакванията, при положение, че е е толкова добър телефон!

Или са малко бройките

Щом свършва в магазина няма начин бройките да са достатъчно... Защо свършват това е друг въпрос.

Явно ще се наложи някой да обясни подробно и бавно на хората - смартфон не е телефон. Просто и ясно. По-възрастните помнят още времето когато от компа се набираха тел.номера, изпращаха се факсове и т.н. Един Nexus S още се мота в орбита и управлява един от сателитите...

само блакберръ но не е за овчи кратуни така че успокоите се .

Хаха, blackberry, до колкото си спомням тези май фалираха, сигурно защото са им много добри "смартфоните"

Ми грешно си спомняш. Може да фалират, ама още не са.

Всъщност BlackBerry работят за корпоративни клиенти, а не за простолюдието. Затова може би си мислиш така.

Вече и за корпоративни клиенти не работят. Предимно се издържат от патенти.

По добре пряк удар с крива тояга, отколкото цял живот да я изправяш. Имам чувството, че някои не знаят защо са си купили смартфон и затова само се оплакват. В края на краищата това си е компютър с малък екран и малка клавиатура и с възможност да се обаждаш на този онзи.

Имах "имах шанса" да го притежавам точно 12 часа, след което веднага, ама веднага го продадох, за смешните 150 $.....разочарованието, което остави при мен при условие, че никога не съм предубеден, е огромно. Заставам зад тезата , че по добри телефони от bleckberry няма, при единственото условие, че съм минал и през самсунг с4 и айфон 5s. Не налагам мнението си на никой, а просто като консуматор го изразявам. Мисля, че който се е докоснал до BlackBerry , би ме разбрал...

Защо блекбери е най-доброто за теб? Сериозно питам.

Минал бил.... минал си през мегдана на вашто село с BlackBerry от 100лв. в джоба. iPhone 5s излезе преди няма и месец и струва 2 бона, а той вече го бил минал. Не се прави на по-голям цървул от колкото си.

И на кой е нужен коментара ти?

Поредната андроидска кошница с малко по-големи размери на екрана . Интересно е , че хората се зарибяват и тия от гугъл им изcмукват паричките , но изглежда първо мозъците . Единствения надежден смартфон , който никога не ме е предавал е Blackberry .

Какво значи не ме е предавал, бе смотан ? Това да не ти е продажната ти приятелка ? Хора с телефони тип "Нокия с фенерче" да се скрият

Se taia

Нека плюенето по Епъл и Самсунг започне сега:

само по епъл

Нещастна душица

Приятно ми е - Пенчо.. Интересно име имаш... Лесно ли те регистрираха в кметството родителите те?