Коментари - Nokia възражда култовия 3310 | IT.dir.bg
назад

Nokia възражда култовия 3310

Nokia ще представи осъвременена версия на 3310, както и още 3 смартфона с Android след по-малко от 2 седмици.

Обратно в новината

Коментари - Nokia възражда култовия 3310 | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

с клавиатура ще правят ли ?само те останаха с клавиатура.Другото е смарт.

6510 ми работи все още и е супер телефон. На 13 години е и е с оригиналната батерия!

Колкото тия "правец"-и сега имат нещо общо със старата марка, толкова и тия нокии са ... нокии. А това "3310", новото, със сигурност ще се чупи 100 пъти по-лесно от оригинала и ще е 10 пъти по-бавен. А оня е само телефон.

В навечерието на излизане на Microsoft surface phone, който ще бъде най-модерния телефон в момента, това брандирано китайче е направо жалко.

че ме пръснеш от смях, то това навечерие го чакаме да са съмне вече 2-3 години много ме е яд на Микрософт, че си преебаха телефоните с Windows 10. На 8,1 вървяха милион пъти по-добре отколкото на W10 дори днес след безброй пачове. Пък и истинската Нокия изгониха. Квот щете говорете, но телефоните които Нокия (ИСТИНСКАТА!) направи за Микрософт бяха страхотни. Едни от най-добрите на пазара при това на реалистични цени. Ако бяха на Андроид днес щяхме да спрягаме Nokia срещу Apple а не Samsung срещу Apple. истината е, че само заблудени фанатици на Microsoft чакат голямото завръщане на месията си на телефонния пазар. За реалисти като мен, да страхотно беше докато вървеше, но вече е далеч в миналото и връщане назад няма. но ти си чакай, вярвай и чакай ...

Вече е дискутирано, но: 1. Голямата грешка на Нокия беше че си изостави ОС-а, вместо да го развие 2. В началото Андроид си бяха дървета, докато Windows Mobile си имаше доста стабилни версии 3. Куцо, кьораво и сакато правеше телефони с Android. Nokia трябваше да залага на цена, не на качество, което не прави марката разпознаваема.

и в момента сьм с нокия 1600 -11-та година..железен е...кои каквото иска да си коментира..ако искаш само да говориш -това е телефона..

FuckTheEU

Гледам тая нокиа 6 и първата мисъл ми е "каква скука!". Наистина жалко, че всички производители взеха да правят тънки правоъгълниси с голям екран. Сериозно се замислям да взема някоя реставрирана нокиа N97 от али-то...

Трябва да ги правят седмоъгълници поне :))))) Виж ако ги правеха при Бай Тошо - два еднакви нямаше да има!

FuckTheEU

Гледай на баща си свирките, не ме заянимавай със себе си, ако обичаш.

Трябва да ги правят седмоъгълници поне :))))) Виж ако ги правеха при Бай Тошо - два еднакви нямаше да има!

производителя прави и айфоните,значи биха могли да издялат нещо свестно. аз още ползвам стария Е52,и един резервен имам ако умре. сигурно няма много луди като мен,ама... дано изкарат нещо здраво,чакам с нетърпение.

Не си сам и аз доскоро бях със същата джаджа. Още работи, но спря да звъни будилника. Взех си нов Полароид за 27 долара.

Когато ми спре да работи смартфона (дето го даде сина ми, след като си купи нов), си слагам сим-а на нокия 3310. Като ми даде поредния боклук смартфон го вземам. Спирам му всички ексри и така го ползвам. Вземам смартфон не за друго - ами заради големите букви и плъзгането. Имаче тел-а ми трябва единствено за телефонни разговори. За всичко останало си имам комп под ръка (и то не само един). ФБ (с всичките разновидности - туитър, инстрагам и т.н.) НЕ ПОЛЗВАМ! Ако искам да се свържа с някой - сеща на 4 очи.

Имах Нокиа 3310. Наистина беше велик. Звънна, извадих го от джоба и го изтървах в резервоара с масло. Извадих го и си проведох разговора. Ползвах го още дълго време. И батерията издържаше една седмица.

В яке от ученическите ми години си намерих старата Nokia 3310... още имам две чертички от батерията!

FuckTheEU

Наистина. Това е единственият телефон, който Чък Норис не може да счупи с един удар!

хахах , съжалявам хората който без тел не могат да живеят :) всъщност те живеят ли :) за справка мога всяка година да си купувам нов модел тоест гроздето не ми е кисело на мен :) колкото повече се обграждаме с техника за жалост толкова повече губим от усещането си за света ....истина която боли но трябва да се признае ..!!!! може би тел трябваше да се ограничат точно до модел ... 3310 по малкото зло !!!

едни харчат за ланци, други се кефят на коли, трети винце си наливат, четвърти лов/риболов ... щом на някой му е кеф всяка година да е с лъскав нов телефон и същите стари скъсани маратонки, кой си ти че да му кажеш че не е прав? кой си ти че да слагаш шаблон за това какво е чуждото щастие? или какви са чуждите нужди? ти безсмислени хобита за забавление нямаш ли си? писането в dir много продуктивна/полезна дейност ли е?

Продавам Нокиа 3310! Цена 49,99 лева. Но това не е всичко. Към нея добавям бонус червен Москвич. За цената от 49,99 лева получавате Телефон и Лек Автомобил. Но това не е всичко. Получавате и всесезонен комлект гуми Видинки. Само сега за 49,99 - Телефон, Лек Автомобил и Всесезонни Гуми!

Добави и платена гражданска и ще се разберем...

това ако е от старите - здравите москвичи гражданската ще да е колкото две коли... това чудо минава през всичко ако се засили достатъчно.

искам и антенка да си чистя ушната кал

ще си чистиш ушната кал с ноктето на малкия пръст не ти требе антенка.

Светът вурви напред а не назад, се пееше в една песен. Носталгията е временно явление, държи около час-два. Евентуално се надяват на индивиди в носталгичен сън да си купят боклука, който няма нищо общо с истинската нокия 33 не знам кво си.

Наистина култова Нокия. Чупиш орехи, замеряш бездомни кучета и риташ мачле с него без никакви последици. Един-два пъти месечно го зареждаш и то не защото му е паднала батерията, а по навик. Моя го бях изпуснала до една пейка на Витошка, усетих се след час и като се върнах го заварих да ме чака, че и с 5 лева и бележка - "Купи си нещо за ядене" ;))

И за други работи си я ползвала нокийката, ма не си признаваш?

бащата си взе нова нокия, каза че няма нищо общо със старата.пълен китаиски боклук. и се жалва, че ще трябва да си взема телефон без бутони. не че няма галлакси и аифон, ама ги ползва само за свирки. за разговоеи ползва само нокия.

Тоест - баща ти прави свирки ?

Прав е. Новите Нокии имат изцяло пренаписан интерфейс. Вместо да е усъвършенстван спрямо старите е орязан и оср*н. Все едно вместо в 2017 нещата са се върнали в 1998г. Гледах един и се отвратих. Реших, че е такъв боклук защото е по-евтин. После сравних с по-скъп модел - същата работа. Най-прости пример: не може да имаш повече от 1 номер към 1 контакт; не може да напишеш SMS съдържащ кирилица и латиница. Щом си на българско меню, можеш да пишеш само на кирилица и толкоз. Софтуерът е пренаписан от китайски или индийски полуидиот.

преди всички да тръгнат да се радват на завръщането на Nokia искам да вметна, че HMD Global реално отстъпи всичко, което има свързано с марката на Foxconn. В момента телефоните под марката Nokia се разработват и произвеждат в подразделение на Foxconn (в Китай). На практика освен името тези телефони нямат нищо общо с онова което с умиление помним отпреди 10г. Има ли нещо лошо в това? Всъщност не! Качествени или не времето ще покаже. Просто не се подвеждайте под името, а се отнесете към Nokia със същата преднамереност с която в общия случай се отнасяме с Huawei, Xiaomi, Lenovo, Meizu, Zte, Oppo и тн. Защото на практика днешната Nokia с нищо не е по-различна от тях, освен че гореспоменатите реално имат вече години опит в правенето на смартфони.

като споменаваш хуивеи, едно пиленце казало, че са ги задължили да сменят станциите си с хуивеи и качеството на връзките щяло само да се внушава. аз и затуи, кога мога говоря с я с ваибър я с друга програма - много по-добро качество, много по-евтино.

Бе важно е да си дал поне 700 лв за телефон. :-)

а това пиленце случайно казало ли ти е, че в момента базови станции се правят от около 5-6 фирми? Така, че изборът не е чак толкова голям като при телефоните.

Не разбрах като говориш през вайбът през някаква друга станция ли минава комуникацията? Не е ли същия хуавей?