Коментари - Това е новата Nokia 3310 (снимки) | IT.dir.bg
назад

Това е новата Nokia 3310 (снимки)

Nokia официално представи обновената версия на култовия 3310.

Обратно в новината

Коментари - Това е новата Nokia 3310 (снимки) | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ако не издържи падане от 10 метров мост в Балкана и многократно пране - значи няма нищо общо с 3310.

Явно не само в България има носталгия по ретрото (ретро салами, Пепи, ретро бира, ...). За мен тоя телефон издиша не защото е ретро, а защото е неправилно ретро: 1. Не виждам никаква полза от цветния екран, освен да си разглеждаш снимките. Но тоя телефон не предполага размер да се гледат така или иначе. За сметка на това черно-белият дисплей има предимството да можеш да си гелдаш спокойно часа без да натискаш копчета да светне (и да хаби ток). 2. Дисплеят стърчи напред, за разлика от стария модел, където беше добре защитен от корпуса. От там отпада и най-важното предимство на стария модел, че е труден за чупене. 3. Точно от камера няма особена полза да се пести. Даже предният анонс беше, че ще бъде VGA и тогава разправях, че най-добре без камера, ако няма да може да прави смислени снимки.

Добре, но защо 3310? Великият телефон беше 6310.

яко жълто - като го видиш и почваш да драйфаш също толкова яко!

Успех с Айфоня...

7-цата е много добра, Тиквуне. Всичко друго е компромис.

Радио ще има ли?

Фактът,че появата на този модел предизвика толкова коментари идва само да покаже,че има още много хляб в телефони от този вид!

Едно време казах на тогавашното ми гадже, че този телефон ще е по- верен от нея и тя ми се обиди :). Скъсахме след 3г. а вече минаха 8г. и към момента 3310-ката се ползва от баща ми :). Батерията все още държи като за световно. Няма такава машина с батерия над 10г. и все още работеща :).

ами то и бившето ти гадже може да се ползва сега от баща ти ......все още ....

С подобен телефон е Тръмп. А познайте защо използва точно такъв! Въпросът е за сдуханите маниаци на лъскави смарт играчки. Останалите, обзалагам се, се досещат.

А пък Путин ползва телефон с шайба и е дуплекс с Медведев.

Това е цената на този ПЪРВОБИТЕН телефон.

Имам го, още си бачка перфектно

Ал

Ако са сложили същата М$-ска лигня за ОС, като на Нокия 130/230, то окончателно ще сринат носталгичните чувства. Тази ОС има няколко "дребни" бъга, дето могат да вбесят.

Тъпа идея, просто един остарял телефон, който не виждам кой ще го купи. На баба дадох моя стар телефон, има скайп, вифито е винаги ON, кеф и е да звъни и да ни гледа на камерата и ни показва какво е направила в градината и как дядо вари ракията (оха).

Баба е на 77 години.

Това е идеален телефон за хора на възраст 40+, 50+, 60+ и нагоре. Майка ми например иска мобилен телефон, ЕВТИН на първо място тъй като не може да отдели повече от 40-50 лв от пенсията на баща ми, на второ място иска много ИЗДРЪЖЛИВА БАТЕРИЯ! Не може да пише смс-и, и въобще телефона го ползва само за разговори! Дори снимки не може да прави. Така че не й трябват други екстри. Сегашния й телефон Nokia 6100 батерията не държи и един ден. Всяка нощ се зарежда, тъй като при разговор не издържа вече и половин ден. А батерии за такъв телефон няма, а тя не иска смартфон а и няма пари за такива телефони. Затова тая нокийка ще е супер! Изцяло нов телефон, евтин и с издръжлива батерия! Много хора искат само това!

направо ни върнаха в миналото.Нормално е да има телефони с клавиатура обаче това е демоде та демоде не защото е с клавиатура а защото клавиатурата е демоде.Вече не останаха с клавиатури и е невъзможно да си намериш телефон с добра камера и резолюция и клавиатура.

Стига си се стискал ами вземи купи един телефон на майка си. Все пак те е отгледала!

Искам и то много, но как да стане като нямам доходи, и съм трайно безработен! А работа в града ни няма! Родителите ме издържат!

Само докато напишеш в гугъл Nokia 6100 battery и веднага излизат резултати да си ги купиш...

Това е отчаян опит компанията да си върне позициите. Този телефон е грозен и няма нищо общо в 3310. Щяха да успеят, ако бяха пуснали 3310 такъв какъвто си беше, много хора щяха да си го купят.

Това недоразумение няма нищо общо с 3310-та. Просто една китйаска фирма решила да го произведе. А моята 6510-ка си работи перфектно. Ама е НОКИА от Финландия а не от Китай.

Само не знам защо си мислиш, че ти е от Финландия старата Нокия, а не от Китай???

Ами просто защото през 2003, когато си я купих Нокиа имаха заводи в Европа само във Финландия и Германия. 4 години по-късно отвориха в Унгария и Румъния. А на нея си има щампа, че е от Финландия. А аз си я купих от Германия. Затова.

Защо не! Писна ми да нося тия "баничарски тави".

Имало едно време NOKIA.Сега имаме фирми които плащат лиценз и произвеждат в Китай грозни телефони със съмнително качество,с надпис Nokia.Нищо общо с оригинала ,както се казва.

Уригинални маратонки ADIBAS произведени от фирмата NYKE

И оригинални неграмотни навсякъде :(

Защо са намалили теглото?! Със старата Нокия забиването на пирони беше удоволствие, сега ще е мъка..

Орехи чупех...

Светът върви напред а не назад е казал поета. Изглежда се опитват да събудят носталгия в по-старото поколение да си купят пак тоя телефон. Може и да завържат някои в момент на носталгична летаргия, която трае около час-два.

За мен този телефон е ужасен, прилича ми на бебешка играчка.

ChatGPT

Изглежда добре... но си оставам на мнение, че модела трябва да си остане в миналото преди да му сринат репутацията. Цялата работа ми изглежда като заиграване с носталгията на хората по издръжливостта на телефона. В днешно време обаче няма голямо приложение. А и лесно могат да разочароват феновете.

Всичко хубаво, ама камерата толкова ли им се досвидя? Не може да очакваш в 2017 изведнъж всички да се откажат от камерите - това е сигурно единственото хубаво нещо в смартфоните..

Бих го пробвал. Омръзна ми да разнасям тухли и да ги пазя от притискане, огъване, настъпване и загубване.

повече от 10лв за това недоразумение не давам!

Ако няма Фейсбук, не може да се слуша чалга и да се гледа порно на него няма да се продава добре в БГ.

И класическа музика може и лекции по теоретична физика. Доволен?

Без поне 3G поддръжка, това нещо ми е доста безполезно. Днешно време достапът до електронната поща в движение е много важен. Жалко!

Защо ти е 3G? В интернет влизай през Wi-Fi. Разбира се вкъщи трябва да имаш рутер от домашния нет, за да влизаш напълно безплатно в интернет през смартфона. У дома сме така. Аз 3G съм го изключил защото ми е безполезно и ненужно. А само облъчва и прави рак. Само на режим GSM съм го настроил смартфона. С един нет сме на една ефирна телевизия. С рутер и с него храним с нет два настолни компютъра и три смартфона вкъщи. Общо пет устройства само с един интернет и то за 14 лв на месец. Мобилен интернет никога няма да плащат защото интернета на смартфона го ползвам напълно безплатно през Wi-fi то вкъщи. Мобилния оператор не учавства във връзката. А в града като излизам не ми трябва Wi-fi. Аз не работя и нямам кола.

ChatGPT

Защото на път няма "фърчащ рутер" с безплатен интернет.

Ъ, да... те защото рутърите работят без да излъчват и клетките на мобилните оператори и те въобще не излъчват :) Ама ти се пази от 3Г-то де... :D no comment :)

На теб ти трябва постоянен достъп до правописен речник. А пощата затова е поща, защото може да чака. А за 3г - то, ти и на 1г би кандисал, ама няма кой да ти го даде...

3Г трябва не за интернет а за разговори защото много скоро старата 2г мрежа ще я спрат както вече се случи в много страни в азия и америка.

Ужас. Тез от нокия що не пуснат шайбофон.

Кои актуално са "тез от нокиа"? Честно питам, щото не знам вече.

Оригиналните финландци.

По именно ли да ги изброявам. Какво значение има кои актуално са тез от Нокия. Имат си бранда - няма значение кои са