Коментари - Nokia пуска таблет с Android (снимки) | IT.dir.bg
назад

Nokia пуска таблет с Android (снимки)

Само месеци след като продаде на Microsoft мобилния си бизнес, Nokia планира да върне марката си сред клиентите с помощта на нов таблет - Nokia N1.

Обратно в новината

Коментари - Nokia пуска таблет с Android (снимки) | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

кое точно е Нокиа в този продукт??? - произведено от Foxconn - дизайн на Apple - OS на Андроид Всеки китаец прави в днешно време такива таблетчета , само си подбира хардуерните спецификации дали да е ултра евтин и мизерен или нещо по-читаво. Този продукт е просто с брандинг даден под наем , потвърдено от CEO-то на Нокиа и цели само да покаже че марката е жива още. Едва ли обаче с такива продукти ще е жива...

Чудно ми е защо хора като теб пиша, когато очевидно нищо не разбират от този бизнес. Нокиа е голяма компания, която разполага с много филиали. Нокиа просто продаде един от тия филиали, а по-точно този за мобилни телефони. Останалия бизнес си е собственост на Нокиа, както и марката Нокиа си е 100% собственост на Нокиа, така че няма никакъв "брандинг даден под наем". Преди два дни шефа на технологичното звено на Нокиа каза, че компанията планира да се върне отновно на пазара за потребителска електроника. Ден по-късно анонсираха Н1 таблета. Между другото, по силата на споразумението с Майкрософт, Нокиа няма право да използва своята марка върху смартфони до 2016 година.

Сетила се Мара да се побара!!!

Пазарът вече е пренаситен от таблети. Вече никой не иска таблет, особено с такива спартански параметри. Да не говорим колко нагло са откраднали дизайнът на айпад мини. Просто поредната издънка на една компания с малоумни мениджъри,които не мислят и нямат грам мозък. 2015 се очаква да е изключително слаба за таблетите. И това на фона на 12 инчов айпад от Епъл, мега яки таблети на Самсунг, Сони, ЛГ, Амазон и др. Да не говорим китайските таблети какви зашеметяващи параметри и екстри предлагат за малко пари и пак са с Андроид. За мен това е много мнго недомислено!

Отиди стани мениджър на Нокиа, щом ще се справиш по-добре. И кои текущи таблети на пазара имат същите или близки параметри и са на същата цена? 12.9-инчовия таблет на Епъл още не е излязъл на пазара, ако изобщо излезе. Освен това размера вече сериозно му се доближава до този на 15" монитор и някак си не виждам много хора да помъкнат монитори с тях. Трябва да носиш непременно голяма чанта, ще изглеждаш смешен с тоя телевизор, ще е неудобен. С подобен късмет може да помъкнеш и лаптоп...

Нищо няма за крадене при таблетите - не може да се патентова кутийка с квадратна форма, нито ползването на алуминий! От друга страна Foxconn произвежда Apple iPad и Nokia N1 - това си е OEM производство с дизайн от китайски инженери, Apple има общо само с iOS, при Nokia N1 се ползва отворен код Android. Колкото до конкуренцията - Nokia има много добра поддръжка и с това печели клиентите особено в Европа. Фирми като Sony, Samsung и китайски фирми с ниски цени нямат добра поддръжка и лесно могат да загубят клиентите си.

Китайските фирми по принцип имат добра поддръжка, но в повечето случаи в Китай. Е, Леново примерно имат добра поддръжка в целия развит свят. Сони и Самсунг пренебрегват клиентите, защото са големи и велики, затова Сони продава разни бизнеси.

От колко високо?

Цената /250 долара, което е около 380 лева/ и параметрите на въпросния таблет са идеални. Браво на Нокиа! Единствения вариант да спечели клиенти и пазар отново е да пуска качествени устройства на достъпни цени. Конкуренцията е двигател на развитие и добре дошла за клиентите. В цялата работа обаче има отново един проблем и той се нарича България. Както всички много добре знаете, цената на въпросния таблет в България ще бъде най-малко по 2.

Не ми се вярва, откакто хората почнаха да си купуват телефони по интернет, вече не могат да правят каквото си искат с цените.

Това е цена преди данъци и е препоръчителна :)

Никой не казва, че е задължителна, просто много хора ще си го купуват по Интернет от други страни.

Откакто си взех Surface 2 просто Андроидния таблет умря за мен. Форевъ дет. И все пак за дечица пъпчиви Гугъл плей е номер едно. Дори и Нокиа 1050 не е по-добра от Surface 2.

По писането ти личи,че отдавна мозъка ти е промит и не можеш вече даже да пишеш на български...

Ако разбираш английски потърси статията, където се описваше как репортерите в САЩ са получили сърфис про-та и ги ползват за да си подпират айпадите.

Аз също съм отскоро със Surface 2. Сега си синхронизирам таблета, лаптопа и телефона супер лесно, и трите са с една операционна система. Андроид и подобни евтинийки винаги ще има.

И при мен всичко е в синхрон без да дава пари на M$. Всичко ми е Open source, ГНУ лиценз и работи без грешка.

Без GPS, няма micro SD card (само 32GB SSD), все пак е малко по-добро от iPad mini 3 - дебелина 6.9 срещу 7.5mm, тегло 318г срещу 331г, камери 5/8 mp срещу 1.2/5mp на iPad mini 3. Производителят е Foxconn, който произвежда iPad, iPhone. Нищо чудно Nokia да пуснат клонинг и на iPhone 6/6+.

Значи бях прав, че станаха китайци :D

Смартфоните и таблетите Nokia винаги са били китайски дизайн и производство (както и Apple), но при Microsoft бяха мисля Pegatron, сега е Foxconn, те са по-добри.

Хаха, айде сега шарените с Андроида да почват да хвалят Нокиа. Аз си ползвам марката от 2004 и ми дреме дали ще е с Виндовс, ДОС или Андроид. Смешковци, почвайте!

Е, ти вече си почнал.

Не знам защо хората в БГ не могат да оправят кое е ОС (Андроид), кое е хардуер (Нокиа) и кое е фирма, която пуска андроиди с доработка (примерно Самсунг).

Защото ги мързи да четат и се правят на много умни. Сега едно въпросче - какво е ядрото на Android?

Само не мога да си обясня защо презентацията за представянето я водеше този подсмърчащ индивид.... направо пълна излагация

Как се наядоха тарикатите. Почнаха да влагат кирливите материали за печалби и го издухаха...хафафа

Тия пък кои са? Някоя нова китайска фирма ли?

Все пак е разбираемо да не знаеш кои са визирайки възрастта ти,но може да помолиш мама или тате да ти кажат кои са.

kumalissa73@

Май се сещам за една игрова енкейдж нещо си там конзола с 2 инча монохромен екран и игри за нея от 30$ нагоре... Сещам се и за една OS, дето почти нямаше безплатни проложения, всичко искаше кеш... Да не са тия, дето си провалиха бизнеса за 30 майкрософтски сребърника и до последно избягваха андроида?