Коментари - Новите телефони на Nokia - връщане в миналото | IT.dir.bg
назад

Новите телефони на Nokia - връщане в миналото

Новите телефони на Nokia се завръщат към времената, когато основни бяха издръжливостта на батерията и здравината на корпуса.

Обратно в новината

Коментари - Новите телефони на Nokia - връщане в миналото | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

искам и антенка за да си чистя ушната кал

Браво, най-после на някого му светна, че телефон означава само разговори и нищо повече.За другото си има друга техника.

Нокиа фалира най-вече, защото в Европа е невъзможно да се произвежда почти нищо, особенно пък електроника. Така фалираха и Филипс, Грундик, Телефункен и много други големи заводи. Сега няма как да се правят в Европа тези телефони. Ще е поредната търговска марка правена в Китай. Следователно нищо ново под слънцето.

Само да попитам, какъв е проблема да възкръсне Е52 - железен телефон? За всеки влак си има пътник - така и за този тип телефони си има ползватели.

чесно казано ако направят един качествен телефон както едно време не само евтинийки бих си взел. Знам че са здрави, издържливи и тн. просто са смотани пласмасови блокчета като за зрънчо. Преди 10 тина години Нокия си имаха страхотни телефони в бизнес класа. Последно преди смартфон ползвах Е65 с голям кеф. Тялото метал и кожа, звука кристален, батерията седмица без проблем, носи на изтърване. Едно такова с 10-15мр камера и за смартфон направо бих забравил.

Kраси E65 е смартфон

супер .. пуснат ли ги си взимам че от както изкараха тези плоските по който се маже с пръстче по екрана си спрях тела ... тел трябва да е тел и нищо повече .....

Викаш не ти се отдават смарт "теловете", не вървят с мазна баничка. То и тези надали са правени за хора на село, дето не им трябва телефон.

Перфектно, сега ще има с какво да си заменя 2110цата.

Че ко и е? Мойта си е екстра? За ко да я сменям?

Добре изглежда. Добре ще е да има възможност за интегриране на мейл акаунт, за да си четеш поне пощата, ако не друго. Все пак ако е за работа, важно е да имаш достъп то работнат поща.

Съмнявам се някой да се изтърси 200 евро за тези телефони, виж ако са 20 евро ще си взема един. Поредната малоумщина, сътворена от меринджеите на една пропаднала компания.

извинявам с цената била 30 евро, може и да си взема един. Обаче всичко за нокия важи в пълна сила. Даже се изучава в колежите по бизнес като пример как от мултимилионен бизнес да банкрутираме.

в статията пише че телефончетата с копчета ще са 30 долара демек към 50-60 лв. а за смартфона пише че щял да бъде под 200 евро което пак ще е нелоша цена за това което предлагат.

Нокия е нещо като Майкрософт на телефоните, те и затова ги купиха де. Все нещо се скапва, и то в момент когато най-много ти е нужно. Ако нещо зацикли се оправя се с рестарт, както Windows. За последно си спомням как при синхронизацията на нов телефон прехвърли всички контакти стария телефон, но без телефонните им номера.

Прав си. Преди да хлопнат кепенците, направо беше кошмар да се синхронизират с компютър.

За хората извън закона това са телефоните за работа. Купуваш, ползваш месец, после хвърляш заедно с картата и купуваш нов. Който е наясно, знае. Смартфоните са проследими, подслушват се и прочее

А, отделно, забравих да спомена, сега имам в мен поне 10 NOKIA 105, готови за бъдеща употреба + още поне 10 подобни китайчета - само телефон слушалка

Много филми гледаш! Тези телефони се подслушват точно толкова лесно, колкото и смартфоните.

Имаме ти гласовия профил. Представлява една поредица от дигитални маркери, лесно за обработване и статистика. А ти ако искаш сменяй телефона и СИМ картата на всеки следващ разговор.

Има си пазар за подобни телефони, колкото и да е малък. Има хора, за които е важно да имат телефон в джоба, докато работят и той да е надежден, да могат да говорят с часове ако се наложи при това без да мислят дали могат да заредят батерията след час. В планината например (наистина планина, а не малко над града или селото, е нужен мощен телефон, който да хване и слабия сигнал, защото всичко се случва - може да се наложи да искаш помощ. Имам познати, които работят в шахти или просто в масивни железобетонни конструкции, там ти трябва мощен телефон. И здрав ... Аз си харесвах Сони Ериксон, но уви вече ги няма ...

Имаме два параметъра - мощност на сигнала и чувствителност на приемника. С мощноста не бива да се прекалява, иначе ще ти изпържи главата. С чувствителноста - може, но се оскъпява телефона.

Ficho

Всичко много хубаво, ама кога ще премахнат смешното ограничение от 1000 контакта в адресбука, което върви с тъпата Сириъс 30+. Кога ще включат нещо като нормална система за бекъп/миграция/синхронизация на контакти. И за какво връщане говорят и какво ново има, след като 150-ката не променя нищо същетвено спрямо последните няколко модела които не са смарт.

ако има метална версия и е достатъчно тънък - бих си взел един.

neXus

При правене на телефони бяха ненадминати откъм батерия и здравина на корпус. Там са най-добри. При смартфоните се провалиха, там не ги бива хич, просто не могат. И все пак мисля, че няма да имат кой знае какъв успех - реномираните марки предлагат смартове с доволни батерии + режими за пестене, така че.....

Кое им е доволното на смартовите батерии? Че изкарват на магия ден и половина? Аре нема нужда. Така че глей си "Свинтекс" и не се занимавай с телефони.

neXus

Ти като си прост кенефскар и ти трябва тъпфон, не всички са тъпи галфони като теб. Освен глупак, изглежда си и търтейолентяй, щом те мързи да зареждаш веднъж на ден. Утайка. Защо живееш въобще, отговор имаш ли???????

Чааакай малко бе! Не всички ползват i-дърво. Не може по продуктите на зарзаватчиите да си правиш изводите за всички смартфони. Дори натурално китайските телефони се справят забележително по-добре от хапълските недомислия.

Аз пък имам два телефона с една карта. extra sim се казва услугата.единият ми телефон е nokia 6303 classic,другият apple iphone 4s.

Абе да взема да ти сложа един бахур!Кво ще кажеш а?

Това са истинските телефони разговори и smsплюс надеждна батерия!Смартфоните какво са ни риба ни рак!Посредствена телефония и изнервящ нет!Най доброто е комбинация на обикновен телефон с физическа клавиатура и в чантата 8 инчов таблет.

Пръчка...

Претоплена манджа, няма кой вече да им купува боклуците.

Ал

Взех на баща ми Нокия с копчета преди 2 години. Няма такава тъпня! Има проблем с набирането на кирилица или съответно на латиница - когато си го настроил на другия език. Затова трябва всички контакти да са ти на един език!? Също така блутут-а на практика не може да се върже с нищо - бил някаква изчанчена версия. Дреболии, ама много дразнят! Преди година взех на майка ми един 3 пъти по-евтин Гигабайт - и съответно 3 пъти по-добър! Нокия - пример за това как НЕ трябва да се правят нещата!

Така е за съжаление. Имаха платформа S40 допълвана с годни. Изведнъж по не знам чий акъл решиха да я изхвърлят и да вкарат нещо ново (явно това Series 30+), което е много бледо подобие на S40. Не мога да разбера как става номера - опит за самоубийство, вътрешен саботаж, нарочно омазване за да си купи всеки смартфон или ...

Все още си държа старата Нокиа 6310, която работи безупречно и държи батерията много време. Ползвам е, когато съм в планината. Обхвата винаги го имам и дори на места, където смартфоните нямат никакъв. Железен телефон за говорене. Преди време бях взел с 2 сим карти Нокия но останах крайно разочарован. Пак прост телефон, малко по-лъскав, но много много зле във всяко отношение. Превключването от една на друга сим карта не винаги се получаваше и трябваше да го рестартирам. Дърво голямо. Приличаше точно на този от стаията, но не помня модела какъв беше.

Не става вече.Късно е.Не ме кефи,а.

ще е на БГ пазара.

Ква змия ква ВъГъЗъ камера?! Нито тогава нито сега бих ползвал подобна неразвлекателна и невършеща функция! Наборите които ползваха подобна техника намаляват с всяка година прогресивно. Новите поколения се раждат със смартфон и таблет в ръка, а информационните технологии навлизат дори в гащите ни. Нокия стана за показ като компания която изобщо не разбира грешките си.

Една фирма трябва да раздаде на служителите си служебни телефони. Телефони, не смартфони, които да снимат видео, селфита и конферентни видеоразговори, сърфиране в интернет, за какво им е тази гъзария. Перфектен избор - Нокиа с фенерче.

Това е телефон,а не играчка за подрастващи,приложение всякакво-служебни телефони в институции,фирми,строителство,лесничейство,полиция,военни и най-вече за пенсионерите,цената е важна

Това с ВГА камерата е тотална излагация. Разликата в цената на една ВГА и една нормална 5 мегапикселова камера е по-малко от 2$. Можете не 5, ами и 8 мегапикселова да сложат и пак да оставят физическата клавиатура и малкия дисплей. В днешно време камерата е много важна.

Вярно ли бе? И 5 мегапиксела е много, щото през този обектив и 3 не могат да мигат. Многото мегапиксели при телефоните са за баламурници като тебе. То затова при апаратите обективите са големи като буркани, за да могат да разделят пикселите от матрицата. Пък тез на телефоните...

Абе и ти разбираш от фотография , колкото аз от Юпитерска сеизмография. Още по-тъпо е , че имаш 6 плюса .

телефоните компенсират с мощен процесор и пост-обработка там където оптиката не достига... Все пак показателно е, че професионалните фотографи в т.ч. репортерите използват техника дето тежи минимум 3 килограма, вместо 150 грама телефон. За съжаление "експерти" като половината тук се излагат като се изказват неподготвени ;)

За да се научиш на нещо от грешките си трябва първо да ги разбереш. Нокия явно изобщо не разбира грешките си.

Добри телефони бяха с windows. Тоя андроид ми лази по нервите. Изхвърлихдва телеона с андроид и сега си джиткам с вин10.

камерата на телефона е 0.3 пиксела

Аз този телефон ще си го взема. Страшно съм доволен. Първо че цената е много ниска - около 60 лева, второ, че ще има издръжлива батерия, и трето, че ще има FM радио! (и камера си има де). Когато съм в гората и си паса козите ще си слушам FM радио цял ден! Пак ще си наредя и запаметя едно 20 честоти на радиа. И ще си играя "Змията" докато слушам радио :) А интернет имам само от домашния рутер, т.е. когато съм у дома тогава мога да включа wi-fi-то на телефона, а в гората няма как :) Така че евала за FM радиото!

Плюс това имаш козички и дефакто интернет в гората не ти трябва! :))))))))))))))))))))))))))))))

Еми в помощ са. Козе мляко с литри продавам лятото. И кокошчици имаме малко. Баща ми ги пасеше преди, но сега аз, той вече е стар. Но това извън темата. Иначе нямам пари за мобилен интернет. Сиромах човек съм. Вкъщи цялата къща има wi-fi за всички устройства (pc,лаптоп,смартфони) от домашния нет с рутер. Но за в гората няма. Сега тая нокийка е идеална. Хем нов модел, с FM радио, и да ме изкара едни 10 години ще съм много доволен.

К'во да прави човека по цял ден докато ги пасе? Скучае. Затова му трябва интернет за да слуша радио. Ама ето че новия телефон ще има Еф Ем радио и вече няма да му трябва нет :)))))))))))

Ти в гората ФМ трудно ще набараш.

Има има, колко години съм ходил със стара нокия от 2004 до 2008 някъде. Живея в старата част на старата столица. А къщите са до гората. На 5 минути път. Така че всички радиа хваща. Лятото си е кеф, питник, радио, игричка, но сега като падна снега няма излизане.

А ако трябва да съм по-точен, пътя от вкъщи до гората е няма и 1 минута, а 5 минути ми отнема за да ги преведа през гората до поляната. Не е далече. Къщите са до гората в старата част. Обхват има, проблема е друг....много застроиха, купиха парцели и почти няма поляни вече където да ги извеждам. Само нови големи къщи-блокове-кооперации. Няма я дивата гора от преди едно 10 години :(

телефонът не работи с Android, а употребата на интернет е възможна, но безсмислена. ------------------------- Защо употребата ще е безмислена?! Някой може ли да обясни, моля?? Какво пречи да се ползва пак фейсбука, браузърите за сърфиране в мрежата и един уинамп за онлайн радио. Въпреки, че е голям плюс, че ще има FM радио. Защото когато не съм вкъщи да се кънектвам в нета от wi-fi-то от дома, и съм примерно в гората, ще мога да си слушам радио от FM честотите :) без да е нужен интернет, защото в гората няма интернет :)

Има си нет в гората чадо.... Само в тилилейските няма добро покритие но като цяло си е чук нетя

защото преди всичко този телефон ще се използва за разговори , смс- и както са писали в новината. и за това цената му е ниска. ако искаш да имаш буци, вуци , муци тогава взимаш скъп телефон. за това ти пише , че е възможен интернета , но няма смисъл да го използваш след като ти купуваш телефон само за разговаряне и слушане на радио.

Ами доколкото аз знам, на това му се вика телефон! Другото си е някаква форма на недоносен фотоапарат-компютър... Когато ходехме по ъглите да се обаждаме от уличните телефони на гаджетата си за 2 ст., нима не се оженихме, или деца нямаме, или пък не ги изучихме?! Да, светът се промени, и ние станахме пълни глупендери...

Глупости! Телефон е устройсто с жица и шайба! Пращи и бучи, докато се надвикваш с отсрещния!

в Хитрино, Борисов обещал улични телефони с монети и заво

Не разбирам радостта на коментиралите по-долу че можели да си купят обикновен телефон. Кой ви пречише досега. Има толкова много фирми които продължават да произвеждат обикновенни мобилни. Аз на майка си купих преди година един с по-големи бутони. В днешно време има всичко. И без опашки.

да и аз точно това се чудех сякаш са ги изпокрили тия телефенерчета..:) на майка ми и зех Digital Tec-"Phone for the elderly" батоните му са като за диоптър 10 поне...

Никога не съм се отказавал от този тип прости телефони. Ползвам само такива и то Нокиа, таблета с мобилната връзка си седи кротко в чантата и рядко вижда друго , освен зарядно.

Супер! Бих си купил един такъв с яка батерия. А дано се закрепят.

Най-после добра новина! И аз съм от хората, на които им трябва телефон, дето се побира в джобчето на дънките. А не таблет с камера, който трябва да зареждам всеки ден и по чийто екран едно докосване ти прецаква разговора!

И аз си мислех същото. Подозирам, че тия телефони ще имат изненадващо високи продажби :) На практика човек за скромна сума получава класически модел, но с по-добри технически характеристики.

По-добри характеристики?! Тия характеристики са на нисък клас телефони отпреди 10 години... Не виждам никакво подобрение.

Живееш в заблуда. И аз бях така допреди половин година. Вземи намери един нов модел Нокия (не-смарт), независимо от 30 или от 230лв. Разгледай го - тотално потъване. Модел 3310 от 2001г има доста повече и по-удобни функции. Само дето не е цветен. Все едно след Голф 6 и 7 са пуснали Голф 1, че даже и по-зле от 1.

к 610 i - Още работи перфектно и снимки супер с само 2МР, и интернет има и дори с кабела ми връзва лаптопа към нета , без проблеми, вече 10+ години вярна служба.

ама пак ли ще работят на дуплекс... комшията като дигне ти да не можеш да говориш

ако направят с метален корпус и външна антена ще избият рибата...

Как??? Ще я замерят ли с него?

Браво. Ще мога да го купя за майка ми която иска само да звъни .

Няма особен смисъл да има VGA камера. Или да сложат по-смислена камера, или изобщо да не слагат. Сигурно имат много на склад и се чудят къде да ги пробутат.

От кога чакаме свестен, малко ресурсен и най вече удобен телефон!

А защо чакате? Да бяхте отишли да си купите, такива телефони се продават от време оно .

Е, да, кой иска втора употреба телефони които са ползвани едно 10 години?!

Една добра новина!

Някой да не вземе да си помисли, че "Нокия" има нещо общо с онази "Нокия". Просто съвпадение на 5 букви, случва се веднъж на няколко милиарда.

всъщност имат много общо. А в Индия допреди няколко години имаше огромен пазар на приложения за точно такива телефони. Е не толкова голям като истерията с "App"-овете, но все пак достатъчно да храни десетки хиляди хора.

Кое е точно общото? Инженерите? Дизайнерите? Системата? Електрониката? Заводите, в които се произвеждат? Еко системата? Инвеститорът дори? Колкото Бугати Вейрон има с Бугати общо, толкоз и новата Нокия с Нокия!

Очаквайте след това и още по-новия модел с външна антенка - така ще имате покритие, кадето другите само може да сънуват.

А дано... Че ми побеляват косите да обпсняван смартфоните на по възрастните хора които искат асамо да могат да се обаждат ....

Разбирате ли сега, защо Господ е дал кратък живот на човека?