Нов срив на крипто пазара

Цената на биткойн вече е около 24 000 долара

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Къде са разбирачите да ни открехнат с колко изгоряха от тия пирамиди

Това не са пирамиди а борса и пазари. Биткойн няма как да стане 0 долара ,щото ще ти намеря поне 21 милиона човека ,които ще купят всеки по един биткойн за 1 долар.Аз също ще си взема даже поне 1000 бройки поне ама де такъв късмет да падне до толкова. Който разбрал, разрал

Срив... При сегашните му нива, срив би било 15(не хиляди) долара. И като се има в предвид, че цялото крипто е един балон без каквото и да било покритие - много се задържаха като цяло ...

В един сайт написах. първо е биткона, после са имотите. те ми изтриха коментара дори. Биткона гърми през Август, имотите през Октомври.

Дай боже, копеле! Ще черпя, ако се случи.

Биткойн всъщност може да гръмне и много преди август. Американската MicroStrategy може да ликвидира огромни позиции на биткойн ако паде под 22000 долара цената, а това означава ,че може да се срине до 4000 много бързо. Аз лично не съм притеснен,въпреки ,че се занимавам с криптовалути и това е добра възможност за печелене на много пари ако знаеш как работят пазарите

Имотите нямат НИЩО ма нищо общо с криптото......

Добре де аз като вложих една торба пари на 60000$, на всичко отгоре не купих биткойни, а други боклуци дет сега се забиха яко долу. Други като луната си заминаха с парите ми. и сега седя мирно пред жената. Дано се вдигне, че на мен са ми вдигнали мерника. Утешаваме че аз така си пазарувам на пика. Ако не се вдигне дано приемат евтаназията, че не виждам изход.

Реалната цена е малко над 10 000 долара за биткойн , просто беше надут като го пуснаха на форекс пазарите. Това е добре , че пада,ще изчакам и догодина взимам за следващия бик пазар.

как реши, че струва 10000 долара? А ако някой каже, че струва 5000?

2019-2020г беше 8000 долара преди да тръгне нагоре, наградите са паднали + инфлацията и би трябвало да е малко над 10к

Реалната му цена е под 250 (двеста и петдесет) долара. Помним на колко стартира. Другото е спекула, въпреки че спекула в пазарната икономика "нямало".

аз на 500 почвам да изкупувам, ако остане за теб на 250 да почерпиш

Ако се смята микс от произведените евтино Биткойни от 2009 до 2016 година, цената далеч не е 10 000$. Ако на теб сега ти трябва инвестиция за да го копаеш за 10 000$ има и такива, с по-добри копащи скриптове, по-оптимизиран хардуер и по-евтин ток, които го копат по-евтино. Цената не се определя от това колко струва да произведеш нов Биткойн, обаче. Все пак има милиони произведени за по 1 долар на брой. След многократно препродаване разбира се се достига някаква по-висока цена, но и тя е относителна, защото ако днес падне на 5000$ и продадеш, значи някой ще е купил за 5000$ и това означава, че цената на определни бройки вече е по-ниска. Та така де, търсене, предлагане и приложение на технологията определят цените. Хората търсеха крипто, защото искаха да правят лесни пари. И има такива, които са успели, но повечето се лакомят доста и рядко излизат на (максимална) печалба. Както и да е, тъй като Биткойн е за сега съхранение на стойност (волатилна) цената му ще варира. Който има крипто и не е чувал за 51% атака и декриптировка на алгоритъма, по-добре да продава, за да не остане някой ден с пръст в уста.

Реалната цена я знаят само тези които ви държат банкнотите с които сте си "купили" виртуалките!

Няма такова нещо като реална цена. Цената на но е толкова колкото платят за него. Цапаниците на Полак и Ротко дето са го нацвакали за до час без зор се продават за десетки милиони. Значи цената им е толкова. Купих си домати за 5.5 щом съм ги дал цената е реална. Та биткпйна може да е от 0 до милиард. Зависи от всички нас. А ние зависим от маркетинга. Толкоз

Всеки от вас, който е купил някаква виртуалка има ЛИЧНА реална цена. Ако от моментната пазарна стойност извадите вашата лична цена и се получи резултат с отрицателен знак, си скубите косите. При знак плюс, само се надявате, ще ви се размине. А истината за моментната пазарна стойност я знаят само тези които се крият зад "сатоши" за биткойна.

крипто и муха се убиват с вестник (може и интернет вече). Тръгне ли паниката и лавината на долу, спиране няма.

Нормално е да има спад. Хората разпродават, защото инфлацията им изяде всички пари, които са им останали по сметки. Сривът е навсякъде, не само при криптовалутите. Очаква ни "интересна" есен и зима. Две световни икономики са на ръба да се сринат.

се дъвче, кардано или стейблкойн?

Чакаме още изчезнали IT спецове...

Криптошита падна под нивото на което Мъск направи милиардна инвестиция там. Дали ще се сти някой да го попита, изнисъл ли се е инвеститорът от този капан или вече търпи загуби?

А ти защо мислиш, че падна? Мъск няма вече голяма част от криптото си.

Разменям крипто за пшеница! ;)

получаваш - нищо (щах да пиша въздух, ама той е по-ценен)

Ти продаваш нищо и получаваш кинти, сршеу които си купувап земя, производства, метали и имоти. Но виж, този който ти дава паре-те , той получава нищо....

Гоян Стогов пак пише НИЩО... Докога бе, байо?

хах, що не кажете за пазара на стокса? на хаузинг маркета? въобще на всички маркети, щото те са под вода също :) и като погледнеш назад се оказва, че единствено криптото е преборило инфлацията :) да, ще има още кръв по улиците - CPI е висок, FED ще вдига интерест рейта Юни, Юли и евентуално Септември. Така че се очакват още дропове. Рецесията нах-вероятно ще продължи още 6-18-24 месеца. Но след това имаме рейз който може да бъде между 5-10 че и 15 години. Който е умен да си напълни дисагите следващия булрън ще е цар. По време на рецесия се правят милионите, после само се осребряват.

Едва ли тук някой разбира от мечи, респективно бичи пазар. Почти всички се вглеждат в криптото и настоящата му цена без изобщо да осъзнават, че през последните шест месеца технологичните компании загубиха сериозни проценти от своята капитализация. Например, Тесла се търгуваше около 1200 долара през ноември 2021г., а днес е почти наполовина. Настоящият мечи пазар е идеална възможност за покупка, но повечето ще пропуснат тази възможност

Аха, идеално било. Преди няколко седмици сума народ байваше дипа, а сега реве. Задаващата се дупка може да не е просто поредната рецесия, а депресия, следвана от нова парадигма. Цикличност, цикличност, докато накрая цикълът прекъсне.

Най-разбирам от пичи пазар.

Въпроса е какво получаваш като купиш акции и като купиш крито. При акциите купуваш част от предприятие. Да може да фалира, но купуваш реално фбарики, интелектуална собственост . При криптото купуваш надежда че има по-големи бълъци, иначе нищо не седи зад него освен използваната ненергия за генериране на прости числа.

Това е измислената икономика на 21 век . Ако трябва да обобщим новината " НИЩОТО СЕ СРИНА" , а как може да се срине нещо дето го е нямало и как може най скъпите неща да са нещо дето се състои от много сървари и една интернет платформа като Ютюб и т.н. или някакви дето правят телефони на Епъл, че да може полуграмотни индивиди да цъкат по тях. Нали се сещате , че при първото много мощно изригване на Слънцето всякакви връзки ще прекъснат и дори и тока може да спре ..... и тогава ще ги питам, кое е по-скъпо . Нищо добро не го чака човечеството с тази просташка култура и ценности.

тая измислена икономика е от 100 години, не от 21 век. А "нищото" е обезпечението на валутите - долара с какво е обезпечен? Еврото? Рублата? Китайските донги? Японските йени? Цялата монетарна политика е обречена ама дъвчете криптото :) смях в залата...

_stankow

> с какво е обезпечен? Еврото? С германските автомобилни, химически и турбинни заводи >Рублата? С газ, нефт, пшеница, титан, алуминий, торове, неон, сапфири, дървесина > Китайските донги? Не донги, а юани. Донгите са виетнамската валута. Та китайнските юани са обезпечени със стоки - дрехите и обувките на 3/4 от света > Японските йени? Със заводите на Canon, Sony, Nisan, Toyota по целия свят

Пропуснал си само обезпечението на долара, а то е - единствената в момента blue navy в света, готова да "достави демокрация" навсякъде в рамките на 24 часа.

_stankow

Да, пропуснах по погрешка долара, но като се замисля - по-добре. Щеше да ми е трудно да напиша за него. Има и той обезпечение, но както виждаме - само наполовина. И затова върви към истинската си цена - наполовина от това, което е. 50% инфлация на всички активи по света и доларът и се установява новото си стабилно ниво.

Биткойн е типична Понци схема. Пирамидка. Ако има по-голям шарат от теб да купи на повече пари - печелиш. Ако не губиш.

някой чел недочел.... Понзи схемата са къренситата в момента - който иска и има банка - печата.... я се опитай да напечаташ биткойн...

Биткойн няма да "печатам", но ще си измисля някоя друга крипто валута с привлекателно име и ще започна да си я "копая".

Ама те са изчислили, че шараните ще започнат да намаляват чак при няколко тирлиона пазар. Пък не познаха - еидн трилион и край.

Понци схемата разчита, че цялата "основна стойност" се намира в ръцете не един организатор. В момента в който реши, той изнася какъвто капитал е насъбрал и изчезва (пример кака ти Ружа Игнатова). В момента Биткойни имат над 100 милиона човека. Реалната му стойност е 5000 долара и под тази цена почти няма какво да се случи за да падне и в случай, че технологията му издържи, ще си остане децентрализирана валута с някаква стойност. Обаче не му е идеята на биткойна да правиш печалби от него, а да може да се разплащаш без ограничения и ад си държиш на "сигурно място" някакъв процент от средствата си. Ако например си украинец и банката ти каже, че нямаш вече достъп до парите си, нямаш никакви ходове, но ако имаш Биткойн си го имаш и в Украйна и където и да отидеш и няма централизиран орган, който по някаква причина да ти каже, че от вчера вече няма да го имаш. Дори няма как да се запорира от ЧСИ, държави и т.н. Рабира се стига да си достатъчно умен, за да не позволиш сам на някой да ти го вземе. С 2 думи не е Понци схемата, но има по-висока цена от реалната му, но кой актив в днешно време не е така?

Браво на всички, които кешираха.

скоро и 24$ ще стане май както е тръгнало, много хора ще изгорят

Купил съм доволно на $5, продал съм доволно на $50к. Живеем си живота, за сметка на стадото.

сашко или си врачка или лъжеш :D кажи за златото сега. Да купуваме или да продаваме

Хах, естествено че трябва да имаш злато - инвестиционно, не някакви обеци, гривни, ланци. Това и първолака го знае. Що си мислите, че крипто инвеститорите нямат диверсификация на портфолиото ? Един крипто инвеститор (а и обикновен инвеститор )никога не слага всички яйца в една кошница да не говорим че там има и яйца, и баница, и мляко..... ако имаш акъл си кешаутнал известна сума и си взел малко злато, стокс, недвижими имоти.... ценни произведения на изкуството...