Нов успех за космическата компания на Джеф Безос

Blue Origin скоро ще започне туристически суборбитални полети

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Браво! Напред и нагоре!

формата на ракетата - мяза ми на ... дан казвам какво хахаха :)

Всеки с нивото си на развитие и мераците му.

той и Мъска наскоро имаше голям успех....е с лек "инцидент" де ама карай)))

мчи кък иначи

оф , под всяка подобна статия мурзилките кръв серат. Те , като типични руски подметки , усещат как бизнеса се имзъква на Роскосмос. Всеки неуспех на Мъск и сие ( НАСА,Безос ) се превръща в радостна новина , помни се дълго и постоянно се напомня. Миналата седмица се взири капсула на Мъск - чудо невиждано при тестове , нали ватници ? И да виете , хората си продължават напред , всеки неуспех се преодолява и така.....както и Ф-35 , лайте си за 1000 проблема , до няколко години ще стигне 1000 произведени бройки , а Су-57 може и да получи тогава новите си двигатели и изпитанията да продължат "по план". А върха беше наскоро как Роскосмос стигнали до уникалната идея да разработят степени за ракети за многократна употреба :))) РосКОМИКС кво да ги правиш , маладци !!!

На какво ти прилича...., на човек дето освен пушката си, за друго не мисли....край....приключиха братушките с космоса, завинаги ще си останат до ниво МКС...нито метър по-нататък

не фърчи нависоко като мъск,и затова засега печели

край а,а с края идва и края на фърченето на астронафтите на наса,а тоя това го прави да вози милиардери на няколко стотин км над земята а не да прави благотворителност,така че пак едно грозде се оказа кисело

вмзесто да търкаш,земи смени телефона на статията за телевизора

На колко километра е МКС? И 300 000 долара ли е офертата на Роскомикс?

приличаш на футболен фен, който казва "Ама виде ли как БИХМЕ черно море миналата седмица" . само дето той не е участвал и трябва да казва "биха" а не "бихме" . ама ти си се гордей с акциите на тесла де ..

тоя прави такси бе,а ти мкс та мкс,там се правят експерименти,не се лети по нужда от фъргане на пари ей така

тоя прави такси за милиардери да им угоди на масрафа а ти си заревал мкс та мкс,там руснаците си качват товарите на наса и си гледат бизнеса ама ти мкс та мкс

Това го драскате вече над десет години, а руснаците още летят. Приказките ви са само ще, ще, ще... Хайде изчакайте руснаците да останат без работа и тогава злобейте, че ставате вече смешни!

нещо не отговори на въпроса? Що ли? да ти отговоря аз? " да вози милиардери на няколко стотин км над земята" - МКС на 400Км (варна-София по правя линия) Колко е при Безос - 300 000 колко е при Роскомикс - 82 000 000 Кажи сега къде ти е болката?

12 даже, що не 20 или 30 , 100... ааа.. сетих се. Щото Совалките са качили повече хора на МКС отколкото Роскомикс.

И така вече десет години си дрънкате едно и също, а. Не мислите ли, че е смешно руснаците с техните минимални ресурси да хвърчат, а американците с техните стотици милиарди да им се молят да ги возят, че не могат да си сглобят и едно возило досега?

заради мкс понеже руснаци возят тулупи,аз нямам за безос,даже се радвам че някой ще обира милиардерите,а ти си лай като пале,щото ти никога няма да излезнеш изпод компа дето мляскаш бургери

даже и погубили повече от руснаците

ой миличкия той. къса му верижката на която го държи господаря му и за това не може да отговори. Продължавай с ръкоделието.

като загубени ракети са равни на брой.

Джеф Безос за разлика от плямпалото Мъски, изглежда доста по-сериозно подхожда към нещата, и най-вече към нещата които обещава. Няма го биенето по гърдите, нереалните ФЕЙК обещания, като ходенето до Луната и Марс УТРЕ! И нито вади измислените компютърни анимацийки които видите ли още утре са реалност, и които са и пълнен ФЕЙК и надут балон представяни от въздух под налягане Мъск. Човека си е направил план график, поставил си е РЕАЛНИ И ДОСТИЖИМИ цели, и върви към тях целеустремено. Което си е истина си е истина, факт.

Хаххахахаха БАСИ СМЕШНИКА! Какви 1000 броя ве смешник! Те тия които са пройзвели, не могат да им оправят проблемите, не могат да летят, да се бият, убиват пилотите си и падат като круши...А ти сереш за още 1000 летящи ковчега Ф-35 които никой няма да купува! И това след близо 30 години разработка и създаване! Никой не иска да купува НЕлетящи ковчези като Ф-35, всички добре си спомнят разбиващия се ковчег на краварите Ф-104 Старфайтър по известен като Пройзводителя на вдовици.

пройзвели, Пройзводителя... Ти къде си учил български?

Дойде ти мензиса и оклепа всички теми... евала, дашна мома си :)

сериозно ли бе? Никой не ще да ги купува? Ай сиктир бе? На коя планета живееш? Сигурно на тази на която всички се натискат за Су-57 и са продадени вече над 700 бройки, а? Лъжа номер 49 - ХВАНАТ !

Статистика от 2015 преди големия резил на руснаците в Сирия: Победи-загуби-загуби от земята F-16 Falcon 76-1-5 F-15A/C/I/S Eagle 102-0-0 F-14 Tomcat 135-4-4 F-4 Phantom 306-106-545 Mirage F.1 24-43-20 MiG-21 240-501-[too little information] MiG-23 25-102-[too little information] MiG-29 6-18-1 MiG-25 8-8-1 ко каза за вдовиците?

Да не говориш за Пак-Фак. Той се прави от 30 години. Ф-35 няма и 20 г. от идеята, а първия полет е 2006 г. Произведени са 380+ към 10 aприл 2019 г а и човека е написал 1000 броя до няколко години, ама тъпия путлераст си плямпа без дори да осъзнава прочетеното.

Ама плямпалото Мъски изхвърли Роскомикс от бизнеса със сателити, а не Безос. Което си е истина си е истина, факт.

бе дрътия милиционер,аман от тебе,умириса всичко на старческа пикня,както при соца

Разликата е, че ракета Съюз се дъни в далечният 30 юни 1971 г. Като дори там капсулата каца, но е имало декопресия и комонавтите са загинали. Това е преди 48 години! Чаленджър се дъни на 28 януари 1986 г. и загиват 7 космонавта. Колумбия се дъни на 1 февруари 2003 г. и загиват пак 7 космонавта. Малко след аварията с Колумбия САЩ спират полети с космонавти и тази авария им преобръща плановете. САЩ не пращат космонавти със собствени ракети/совалки от 16 години! Ракетите Съюз са се доказали като изключително сигурни. Имаше преди месеци една издънка, но капсулата си кацна и нямаше никакъв проблем с космонавтите. Работи им системата за защита. Не случайно НАСА говори, че ракетите и капсулите на частниците са още много далеч от Съюзите като безопаснот.

на путлерастите само пикня и лайна им е в устата. През цялото време им мирише. Май е добре да си погледнат в гащите.

Чета тука това което серат малоумните козяци, и им се чудя на акъла! Мили ми дебита! Като не знаете за какво става дума, не серете!Дебилите козяци обясняват как видите ли това било конкуренция на руските Съюзи и на роскосмос! Малоумни дебили! каква конкуренция ще е ве дебита?! Сега ще просветя засрания ви от краварските шитни мозък! Първо! Ракетата на Безос не изкарва товар на оирбита, а само на края на атмосферата, което не е едно и също! Ще поитате а може ли? НЕ! НЕ МОЖЕ! Защото двигателя, резервоарите, горивото и КАПУСЛАТА които носи са проектирани само за едно нещо, да качат капсулата до ръба на атмосферата, и до там! НИЩО ПОВЕЧЕ! Второ, самата капсула, това дори не е космически кораб, а просто еднакапусла която е херметична, колкото да запази живота на пътниците вътре, позволяващи им да видят гелдката на Земята от ръба на земната атмосфера и нищо повече. ТОВА НЕ Е ИЗЛИЗАНЕ В КОСМОСА! Трето, ще попитате каква е разликата между капсулата и космически кораб КАТО РУСКИЯ СЪЮЗ СПОСОБЕН ДА ДОСТИГНЕ ДО МКС?! РАЗЛИКАТА Е ОГРОМНА! Ами като начало няма орбитални двигатели, няма слънчеви панели за осигуряване с електричество на бордовите системи, няма маневрени двигатели, на корпуса няма топлинни щитове и здравината не е предвидена за навлизането в земната атмосфера. Няма насочващи системи които да го ориентират в космическото пространство! Няма животоподържащи системи които да подържат живота на екипажа докато кораба лети в космоса. Няма стиковъчни възели за докуване с Международната космическа станция! НЯМА НИЩО! Кораба на Безос е едно тенеке, способно да подържа живота на пасажерите, една играчка за егото на богатите и нищо повече. Ако човека сериозно се захване да строи космически кораби, може би след 10-15 години, след вложени много милиарди долари, след много опити и грешки Безос може и да има такъв. Но играчката за богаташи на Безос не е космически кораб, и това е факт!

Ще изхвърли Мъски пръцки с лук, но не и Роскосмос! Затова ракетите му се взривяват една след друга, и ако не е Путкагона и НАСА да налива милиарди във фейк проектите му, да беше фалирал до сега 100 пъти!

САЩ за закарали 50% повече хора в космоса за разлика от Русия. Докато ги стигнат ще видим колко ще е равносметката.

кажи нещо за: "Союз 1" "Союз 11" Трагедия на космодрума "Плесецк" - 44 души загиват в огъня, а още четирима почиват от раните си.

Катастрофата на космодрума "Байконур" 1960 - 78 души Или е са важни само космонафтите, а не и персонала на космодрума... ааа... ок. 2 руски ракети с/у 2 совалки тогава. Нещо друго да добавиш?

Ти май не се прочел статията гусин А МКС....това е суборбитален полет..т.е. някъде около 50-60км височина т .е в атмосферата...а МКС е на 400км и е в космическото пространство....ако не знаеш повечето сателити са на около 150км .т.е на ръба на атмосферата.....а 300000$ са много пари за 15мин полет.....съшото може да го постигнеш за много по-малко с МИГ-31 на около 25Км и струва 6 пъти по-малко...

Доста глупости на едно място....първо кау...н персонала се намира на няколко километра от стартовата площадка...при всички тестове и изстрелвания в рамките на 4-5км няма никой около ракетата....затова и на Кейп Канаверал гледаш отдалече зашото никой не се допуска....

Стига дрънка глупости...има доста загинали военни и пилоти и от двете страни...наскоро имаше филм за американския тестов пилот на техния свръхзвуков самолет конкурент на МИГ-31...загива при едни от тестовете....и проектът е спрян

каква безмерна радост за изкуствения интелект! най-после безплатен "амазон" и за марсианците! от кога целият изкуствен, прогресивен, космически интелект очакваше тази новина! колко добре е, че има "филантропи", които не плащат данъци, инак напредъкът на еволюцията на хомео съспенс ще трябва да бъде измерван само с големината на новопостроените пирамиди, пък без малко да кажа аз... исках да кажа джамии...

За Союз 11 съм ти го написал - 1971г. - преди 48 години. Союз 1 е още по-старо в самото начало, като там не е при летеж и излигтане, а се взривява на земята. Онова си е наземна трагедия, а не космическа. САЩ по онова време също има не малко загинали. Реално трябва да имат много повече загинали с излитащи ракети/совалки. Като не знам дали от 1971г. насам имат загинали? Виж САЩ имат и то не малко. А последните 16-тина години не летят с техни ракети/совалки.

И 100% повече загинали от преди почти половин век. Не се сещам дали има още случаи - сигурно. В началото също гърмят много на САЩ.

Трябва трябва може би най вероятно има има... ама не мога да ги кажа. Това е целия ти пост.

А защо не се образоваш малко? Не ти изнася ли? Разбирам те. Едно копи пейст на думите ми ще ти свали розовите очила.

А Руските гърмяха 2х повече. А се показваха едва 10% от случаите. Знаем защо. В момента обаче се знае за много. Ама ти си 100% сигурен, нищо че не знаеш за други случаи. Няма как да не си прав. Разбирам ти "логиката"

оляхте се да повтаряте като папагали едно и също дори след като са ви обяснили 100 пъти отговорите на въпросите ви. Американците не летят щото не са пратили 50% повече хора в космоса. Не летят щото не изградиха на 80% МКС с совалките си които качваха по 4.5х повече товар от руските ракети. Не летят щото не отидоха на 400 000 км за разлика от руснаците които едва стигат на 400 км. НЕ... просто не летят щото ги биха по всички параграфи и падна желязната стена. От там на татака нямаше с кой да се състезават и да ТРОШАТ ДЪРЖАВНА ПАРА. За какво им е? За 5 професора на МКС ли? Живеят в КАПИТАЛИЗЪМ и им излиза по-евтино да си НАЕМАТ ТАКСИ за професорите си отколкото да се занимават с това. ЕВТИНО. А се видя как ЧАСТНА компания изхвърли Роскомикс от бизнеса със сателити... нали се сещаш... оня на който му гръмна подула преди няколко дена. Та той взе 80%о от руския дял и сега рИват на умрело че и те ЩЕ ЩЕ ЩЕ ЩЕ ЩЕ ЩЕ ЩЕ Ще нещо си. Аре да се образоваш малко, да четеш и тогава да пишеш.

колко е дяла на Роскомикс в сателитния бизнес бе хвалипръцко? 8,7% за 2018та. Дали не е изхвърлен вече???? Мишок.

НаФакания педокозяк, да те светна нещо Педик, Роскосмос е държавна корпорация! А лудата крава Мъски УЖ минава за частник, е да само дето целия му бюджет идва от Путкагона и НАСА разбра ли наФъкан джендърски пути?