Коментари - Нова теза: Хората са виновни за изчезването на мегафауната | IT.dir.bg
назад

Нова теза: Хората са виновни за изчезването на мегафауната

Затоплящият се климат е бил благоприятен за гигантските тревопасни животни

Обратно в новината
| Редактор : Стоян Гогов

Коментари - Нова теза: Хората са виновни за изчезването на мегафауната | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

заличаване на биологични видове може да бъде предизвикано от вирус,паразити,бактерии,недостиг на храна или вода или природни бедствия...по адаптивно животно оцеляващо при подобни условия и въздействия нема за това сме и виновни на ГЛУПЦИТЕ ПИШЕШТИ ПОДОБНИ НЕЛЕПОСТИ

"Хората са виновни" Интересен избор на думи! Все по-често срещан във всички "тези" Също така, колко по-бяли хората, толкова по-виновни :)

Преди изобретяването на огнестрелното оръжие колко животниски вида са били избити до изчезване? Ама не на остров или изолирана територия, ами глобално? Щото май няма такива.

Доста мърлява теория. Самите автори казват, че 11 вида са останали. Какъв е тоя селективен механизъм (самите автори твърдят, че има такъв), според който не са избили слоновете и жирафите, например, но са ликвидирали всичко друго? И забележете - отново човекът е виновен за всичко. Все пак е странно как говорят за климатичните промени преди 10 000 години, но не обвиняват човека за тях. И вземете я оправете тая рекапча най-после!

Голямо ядене е паднало. Никакво вегетарианство не е имало тогава. Интересно как като са били много малко хората са изтрепали много видове , а като са станали много са изгубили интерес. Сетих се. Партията на зелените датира от поне 10 000 години.

Това няма как да е по-лъжливо твърдение. Не сме били в такива бройки, че да повлияем с първобитните си оръжия. Не сме могли да изядем толкова. Само бизоните в Северна Америка са били близо 60 милиона, преди пристигането на белия човек там. Това е само един животински вид, който е бил прицел на ловците. Като добавим и останалите видове, може да се каже, че тревопасните, с които сме се хранели по онова време са били стотици милиони само на единия континент. По времето, когато и последния мамут си е отишъл, на планетата са живели около 10 милиона души. На цялата планета. Предположението, че ние сме ги избили, е абсурдно.

Аз започвам да си мисля, че учените са виновни за всичко! :-) Ден след ден, бълват простотии на килограм! Вече дори не е забавно!

Доста мърлява теория. Самите автори казват, че 11 вида са останали. Какъв е тоя селективен механизъм (самите автори твърдят, че има такъв), според който не са избили слоновете и жирафите, например, но са ликвидирали всичко друго? И забележете - отново човекът е виновен за всичко. Все пак е странно как говорят за климатичните промени преди 10 000 години, но не обвиняват човека за тях.