Новата станция на Китай: Сблъсъкът на големите в Космоса

Нарастващата азиатска космическа суперсила настига бързо своите конкуренти

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Скоро и в Али Експрес 'Модил за космическа станция' $45. Купи 10 модула и получаваш безплатно изстрелване в околоземна орбита!

_stankow

"Това е доста пряко копие на станцията" Мир "от 80-те години, която Съветския съюз пусна, макар и подобрена. Вижте чертежите на двете структури. Наистина е трудно за неспециалиста да ги различи" Точно на "Мир" ми заприлича, но не смеех да се обадя. Но ето човекът е запознат и го казва ачик.

Я, китайците се хванаха на същата гола кука на която и руснаците - вкараха се в безумни разходи за космическа надпревара. Разликата от СССР е че имат що-годе нормална икономика която ще издържи повече, а приликата със СССР е че държавата им е соц и ще има яко набутване в безсмислени проекти от рода на съветския Буран.

Ами според официални данни американците са похарчили над $25 млрд (над $156 млрд сегашни пари) за програмата Аполо, която е една безсмислена програма, която реално не постига нищо, освен да разходи няколко човека на Луната (ако приемем, че те наистина са ходили там!) за сметка на американските данъкоплатци! Така че по скоро американците са шампиони по безсмислени разходи, и те са затънали до козирката в дългове, и в момента ги крепи само това, че доларът все още е световна резервна валута! Ако доларът загуби тази си роля (което предстои!), САЩ ще загубят ролята си на световна сила, и ще се превърнат в нещо като Бразилия, само че в Северна Америка, а е доста вероятно и да се разпаднат на няколко държави по расов/етнически признак!

Ха-ха, тъпчо...Нарича държавата, построила Китайската стена "нормална икономика", когато тя вече е ВОДЕЩА световна икономика! Ти самият нали пишеш на китайски компютър, правен с руски суровини! И не ги мисли, те в безцелни проекти време няма да губят, хич не са глупави.И са били ДЪРЖАВА когато не само американците, ами и англичаните са били варвари!

Айде махни американския процесор + ОС от 'китайския' си компютър (че и доста други компоненти също) и пак го пробвай.

_stankow

И защо да са "безумни" тези разходи ? Какъв е процентът от националния доход на Китай ? Който е 24 трилиона долара. Всяка година ! 24 милиарда да се харчат всяка година, това е 0.1 процента. А 24 милиарда са много пари, стигат за станция. Все едно вие да вземате 3000 лв. (да даде господ и повече!) и да не можете да дадете 3 лв. за да си купите дрон или телескоп или нещо друго :)

14 трилиона долара, а не 24.

Долари викаш ...

Космосът е достатъчно голям за всички. Или не е ?!

Космосът е голям ама екрана на телевизора е малък. Там има място само за един герой.

А кскво стана със старата?

ПаднА. Което не е изненадващо - предвид че беше китайско менте на нещо, за което китайците не са извървяли пътя.

Се скачи с международната космическа станция Ама дир.Ру не смее да го напише Занимават ни с чайниците

Прав си, не е успял.... планирано е скачване за след 2 дена (в сряда ако не се лъжа).... Да, знам какво имаш предвид, фалшивата новина, че двигателите не са сработили и няма да достигне до орбитата на МКС.... съжалявам, че трябва да те разочаровам, ама са сработили в цитирам "щатен режим" и вече се намира на орбита сега просто трябва да се "догонят". Накрая, за да не кажеш че говоря глупости, ако не беше така, руснаците нямаше да откачат Пирс, ама го откачиха... Кофти, нали? Естествено, това не значи, че скачането на Наука и МКС задължително ще премине успешно, защото има още милион неща, които могат да се объркат, но поне към настоящия момент, всичко върви по план....

БЕШЕ планирано за 26ти. Виж старите новини на ТАСС.

По-важно е да изхранва населението си. А бомби и ракети после.

Първо Космоса после купата с ориза, а за разядки прилепи.

Я надникни и виж най бързият влак в света, после си виж умирисаният задник а за ориза не бери грижа.

Най-бързият влак в света е китайско менте на френските TGV. Което френско TGV е достигнало същата скорост през 2008г ама във Франция не се експлоатира с такава скорост защото е икономически неизгодно.

Ще имаш да взимаш... Най високата скорост, която TGV развива е и около 570 км/ч, а на китайския с почти 50 км/ч отгоре (620 км/ч)... гълтай си там пиенето, че откачи дрегера....

Кви са тия китайци бе! То всеки мое да изтреля китаец у космоса! Обаче, ние ше изтреляме маке! При това северно-македонско маке, и то за първи път, а може и да е и за последен. Щото те после сигурно ше станат шиптари....

Са всичките за Космоса