17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Единственото което ги интересува гугъл и продуктите им е как да следят и събират повече информация от потребителя. Другото е само маскировка

Браузер, дето се актуализира когато сам си реши - не ползвам.

"...браузърът Edge е изпратил 1,38 милиарда таба .." Въпросите са: КЪДЕ ги е изпратил? И ЗАЩО?

С паметта преди проблем имаше Файерфокс, но не знам дали още. Като наотвориш много табове (примерно 20+) и до следобед-вечер често бе забил. Това бе причината тогава да мина на Хром. Всеки браузер има бъгове.

Ха, сетила де Мара да се побара! :) Чугуна се ползва за кратко, преди да стане най-тромавия и лаком браузър. Отдавна за комп се ползва Едж и Мозилката, от известно време има и много други чудесни браузъри.

Пак си неадекватен. Мозилата хич не е лек. Едж е базиран на хромиум, на който е базиран и хром. Можеш ли поне веднъж да не напишеш някоя простотия?

Google Chrome Version 108.0.5359.96 (Official Build) (64-bit)

То щото и Едж-а: Microsoft Edge Версия 108.0.1462.46 (Официална компилация) (64 бита) Microsoft Edge е в актуално състояние.

Хаха, Хром и пестене на памет - оксиморон

Функция за хиберниране на табовете има във Vivaldi от сума ти време. Като цяло съм разочарован от количеството системни ресурси, които браузърите в днешно време ползват. Но това не е само заради самите браузъри, а е и заради начинът, по който сайтовете се пишат в днешно време - прекалено претоварени са с купища ненужни елементи, които изискват все по-голям обем памет от страна на клиента, който зарежда страниците. Сайтовете през 90-те, че и след това, не бяха особено естетични, но се зареждаха бързо и не изискваха особено много ресурси. Сега вече почти всеки сайт и всяка страница са на практика уеб-приложения. Нужно ли е?

е, какво се чудиш - като ползват масово WP за изработката им .... а той товари куп ненужни неща, теми, plugin--и и т.н.

Не е нужно, очевидно. Но хората дето ги правят тези неща трябва да си оправдават заплатите по някакъв начин. Инак пък те стават ненужни. И изобщо в ИТ сферата сега според мен положението е трагично - образно казано за да събере 2+2 съвременна програма писана на някаква джавичка ще изпълни хиляди(ако не и повече) инструкции на процесора (а е достатъчна 1 инструкция). Т.е. изчислителните ресурси на процесорите брутално (на 99.9%) просто се разхищават. Примерно един смартофон над 1000лв е на ниво суперкомпютър от 1996. Някъде по това време, първия суперкомп мина 1Тфлопс и това беше едно хале пълно с техника. Сега топ моделите телефони са примерно на това ниво на производителност. А не забелязвам софтуера да е особенно "поумнял" последните 20 години. Да, стана по-шарен, анимиран... и това е. --- Е, и са имаме нова "технология" - ше хибернираме табчетата. Трагедия....