Новата японска ракета не успя да полети към космоса

Целта на Mitsubishi е цената на едно изстрелване на H-III да е равна с тази на Falcon 9 на SpaceX

Обратно в новината

Коментари - Новата японска ракета не успя да полети към космоса | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Щото и банкянската ракета лети ама с двеста.

Това е "първата нова ракета." А коя е първата "стара ракета"?

Ускорителите са на твърдо гориво,сиреч дърва и затова не е станала работата - били са мокри.

колкото и да не им се иска на демократите истината е една. а тя е че в момента успешни в изпращане на ракети в космоса са Русия, Китай, Индия...донякъде САЩ. а Европа, Япония.....отдавна не могат да направят нищо. това че преди 30 години си измислил нещо и сега държиш патенти не означава нищо. за 30-40 години нещата се променят.

Вярваш ли си или си на заплата?

Това е "първата нова ракета." А коя е първата "стара ракета"?

Ами то и британците не успяха с тяхната ракета! Некадърнициа а? Американците чакаха няколко месеца да стихне вятъра и се оправи времето за да изстрелят тежката си ракета за проба до Луната. Как са летели до там с хора преди 50 години май вече не е ясно! Дали наистина не е било само в Холивуд? А руснаците сега си имат други цели! Техните ракети си летят редовно, но засега до Украйна! Имат и успешни тестове през океана за големите - американците да очакват посещение! За Космоса ще дойде време, когато се успокои Западната изстерия да убият Русия! После ще има пак надпревара за космоса и руснаците ще са пак от първите!

Не бе, бляд, Аполо 11 е била първата изстреляна ракета и директно на Луната е отишла... много прости парчета сте, блядките...

... но загубили чертежите - и сега от начало ( ама без фон Браун ) . Кретен се роди или ходи на курсове да го развиваш ?

Какви чертежи бе, прасчо? Хората строят с нови технологии. Ти на дядо си в каручката ли се возиш, като ходиш на работа в тролефермата?

Ше, ше, ше, ше,ше.....

И да спре дъжда, че да не мокри ракетата.

Главният ластик се е скъсал!

Ще успеят, всяко начало е трудно! Колкото повече комапнии се занимават с това, толкова по-добре за човечеството (с изключение на Оркостан)!

Пак ще откриваме топлата вода ?

Какво щеше да бъзе заглавието, ако беше руска: "Грандиозен провал на Путин" или нещо такова!

Това е като "Ако баба ми беше мъжка...." Няма как да се случи в русия, всички проекти там са в бъдеще време.

Сега путин е зает. Щял да прави компютър. Засега на твърдо гориво.

тая година до сега от Русия не е излетяла ракета. И за двете се молиха на Казахстан.

Не трябва да си много умен, за да разбереш защо руснаците изстрелват от Казахстан, а ЕКА изстрелва от Куру

Не трябва да си много умен за да разбереш, че руснаците НЕ изстрелват вече от Плесетск и Восточни (както правиха до 2022ра) щото вече не могат.

Я ни просвети нас, невежите, защо не могат. И кой може ? И защо е за предпочитане изстрелването да се осъществява колкото може по-близо до екватора

ко каза? Байконур бил по до екватора от Восточни ли? Я пак се пробвай.

Пробвах се няколко пъти, напънах се здраво и ето резултата: Байконур - 45.9648° с. ш. 63.3051° и. д. Восточни - 51°53′04.39″ с. ш. 128°20′05.2″ и. д. Отделно , че инфраструктурата на Бойконур все още е много по-добра от Восточни, но това е въпрос на време да се промени! Бъди жив и здрав, и залягай над книжките :)

колкото Видин-Сандански. Мислиш ли че това е голямата разлика? Случайно да знаеш че гравитацията не зависи само от екватора? Ех... все на другите им е по-лесно. Нищо че въобще не е за сравнение ПОЛЕЗНИЯ товар който изкарва един Фалкон (за Хевито да не говорим) и един стара украинска ракета от 60те години - щото точно това ползват. Де е хАнгарата? пуснахва веднъж милатата година версия 1.2 на мястото на 5 да се отсрамят. и това беше. Виж статистиката от миналата година и ми кажи че Русия са върха.

Неслучайно ти казах да залягаш над книжките. Имаш фундаментални пропуски в знанията си и невъзможност да разбираш, и анализираш информация.

Да провериш пак ... но не само до 01.01.2023г.

При 98% успеваемост на предната ракета е нормално да има проблеми с прототипите. До сега са от редовните снабдители на МКС с храна и гориво.. Последния и единствен проблем беше 2001ва. Няма как да се състезават в Мъск. Те Китай дори не могат. Оня вече праща по-редовно ракети в космоса отколкото са влаковете Москва-Магадан.

Мъск 10 ракети от кито 1 нова, 1 тежка и 8 използвани вече, а Китай 5. Русия едва 2 и то от Казахстан.

Е тоя свят замина. Герма ците са менте от повече от 10години,сега и японците.Никаква надежда няма. Всичко е неграмотно и некадърно.

Ммммммммдааааааааааааааааа, единственият кадърен космически инженер, който остана в клетия свят си ти - ГАНЬО БАЛКАНСКИ!

Ластикът се скъса?!

Едно е да искаш, друго е да можеш, а съвсем различно е да го направиш.

Много вярно! За това руснаците летят на немска ракета преработена от украинец вече 60 години.

Ух тва как боли

На тези соросодни лъжи вече и котката ми не вярва. Баси колко са тъпи и лъжливи соросоидните тролове. Затова да ги избием до крак по най жесток начин.

От кога Корольов стана украинец ??? Когато е роден, тази измислена държава не е съществувала

Сега е модерно всичко от СССР да се приписва на украинци! Ама тогава нямаше тази боклукчива и крадлива Украйна! Така както и Македония не е имало преди Югославия! След разпада и се пръкна!

Знаем, знаем, руснаците са измислили всичко, на света... за това вече 30 години, от както са самостоятелна държава, не могат да построят една Ангара... велики, братче....

тва си заслужава поне два-триесе харакирита!

Кураж, до следващият тираж! :)

нищо... важното е , че руснаците са зле :)