Коментари - Новият марсоход на НАСА може да промени представите ни за възникването на живота | IT.dir.bg
назад

Новият марсоход на НАСА може да промени представите ни за възникването на живота

Кацането на Червената планета ще е след по-малко от месец

Обратно в новината
| Редактор : Стоян Гогов

Коментари - Новият марсоход на НАСА може да промени представите ни за възникването на живота | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Преди примерно милиарди години Марс е бил като Земята, а Земята - като Венера. След милиарди години Земята ще стане като Марс, а Венера - като Земята сега. Просто Слънцето отслабва. Това е разбира се опростено виждане, но има логика.

Отново пресилено гръмко заглавие. Вече е нормално тук да са все такива.

Още една снимка от мохаве. явно бара е много як там, тоя фотограф редовно ходи или има лоша жена която постоянно го гони от къщи И ето така се появяват мохаве снимки

и със сигурност е руска агентка и после докладва лично на Путин

Теорията на Дарвин за еволюцията вече 150 год. горе долу успешно обяснява развитието на живота на земята. Тя обаче не може да отговори на два фундаментални въпроса. Как се е появила първата жива клетка, и как е възникнал разума. Теорията дето в една топла локва на земята в която имало всички нужни химически елементи паднала светкавица, и се родила първата клетка няма никакво научна подкрепа, и в нея не вярват дори тези дето я разправят. Нали знаете барелефите на четиримата американски президенти издялани в планината Ричмор. Е, математиката казва че вероятността президентските физиономии да се появят като резултат на действието на ерозията е милиарди пъти по-голяма от вероятността първата жива клетка да се появи случайно. Интересно учените какво очакват да открие новия марсоход. Може би чертежите по които е била създадена първата клетка.

Как и къде във вселената се е появил животът Дарвин не се и опитва да обясни. Никой не знае и никой с всичкия си не твърди, че го знае. Дали някога ще узнаем е още едно неизвестно :).

Пий си хапчетата, бастун недоклатен

Всъщност Дарвиновата теория перфектно обяснява и разума, който в различна съвсем начална степен се наблюдава при различните видове животни. Колкото до живота, виждаме нагледно, как една РНК под формата на вирус ни удари яко.

Правите класическата грешка бъркайки разум с интелект. Както правилно отбелязахте различни нива на интелект се забелязват при всички животни от едно ниво на еволюционната стълбичка нагоре. Интелекта обаче не е разум. В една своя лекция американската антроположка Маргаред Мийд задава на студентите си въпроса кога според тях е първата проява на разум в историята на човека. Някои студенти предлагат това да е момента когато за първи път човека използва оръдие на труда. Има обаче и други животни които използват помощни средства за да се доберат до храната. Други предлагат това да е момента когато човек е изработил първото украшение. Но има и животни които украсяват гнездата си, а и самите себе си в стремежа да привлекат партньор за размножаване. Тогава Мийд показва на студентите една човешка бедрена кост която е била счупена, и е зараснала. Според нея това е първата проява на разум защото такова тежко счупване в животинския свят означава неминуема смърт. Животното не може да си осигури храна, а самото то става лесна плячка за хищниците. В случая някой се е погрижил този индивид да оцелее. Осигурил му е сигурна среда, и храна за продължителен период от време, тоест погрижил се е за друг, а не за собственото си оцеляване. Учени, генетици, които изследват човешкият геном твърдят че са открили гена отговорен за появата на разум у човека. Интересното е че не могат да открият при животните ген който би могъл да еволюира, и да доведе до появата на " разумния " ген. Тоест този ген се появява изведнъж, от нищото, и след неговата поява човек става разумно същество. От къде, и как се е появил обаче никой не може да каже. За да е плод на случайна мутация все пак трябва да има нещо което да мутира, а както вече отбелязах учените не могат да посочат ген който да е кандидат за тази позиция.

аре бегайте с тия ровещи из песъците тратонетки бе,ша ми намерите оная работа там,и даже ша шава

бегай на марс, балканопитек!

Чакай малко сега... :) Ми той тоя ВЪРТОЛЕТ още е много далеч от Марс, нали така. Уж. (Иначе знаем, че никога няма да го има там.) Значи снимката е фалшива. И ако тази снимка е фалшива - кажете ми моля, как я отличавате от "истинските". И как ще разберете после, че "истинските" са истински - ако фалшивата тук изглежда като истинска? Чаткате ли, овце нещастни?

Минусовите добитъци както обикновено нямат и един членоразделен довод. :)

Какви разумни доводи да има човек, когато си има работа с такъв като теб в напреднала фаза на съдова деменция и склероза? Такива като теб в напреднала възраст си знаят едно и (ти чудесен пример за това) си го въртят като развален грамофон. Бъди жив и здрав .

Мерси, но най-вероятно съм по-млад от теб. Ако имахте силно завишена лингвистична интелигентност, като мен, подобни детайли щяха да са ви ясни само от грамотноста, речника и езика на човек. Отделно от това - точно пенсиите са единствените, които по-масово вярват в Аполо лъжата. Те просто са жертва на времето си - и на цял живот похабен в неграмотност и индоктринация. Съвременен човек с обща култура и достъп до информация няма как да вярва в невъзможни неща.

Езикова грамотност имаш - далеч не над средната прилична такава разбира се - и имаш нулева такава за всичко останало. Успяваш да излъжеш, че си вярваш на идиотщините си за мисиите Аполо все пак, това трябва да ти се признае.

Правилно си разбрал, че още не е стигнал и че няма снимка. По-сериозните сайтове (като BBC например) имат грижата и за умствено изостаналите, на които очевидният контекст не им е достатъчен, и слагат текст от рода на "artistic impression" под такива снимки. Тукашните редактори видимо надценяват публиката си.

Нещо ти е пострадало четенето с разбиране. Казвах, че след като това тук е "артистична импресия", как ще разберете, че следващото, което уж вече трябва да е "реална" снимка от Марс - не е пак фалшиво? След като изглеждат по един и същ начин?

Не съм ти дочел поредното бръщолевене, вярно бе, така си казал. Как ли ще разберем, че снимките са истински, те ще ги сниимат тук в твоето Мохаве на 4-и километър и ще ги пратят до Марс та от там да ги ретранслират обратно (откъде идват може да бъде лесно видяно и установено от много независими места на тоя свят). Я наблягай на лечението вместо да се вреш в неща с технически контекст за който нямаш и изначална грамотност.

Снимките от Марс, които сондите изпращат до Земята, са предназначени за специалисти, а не за сеирджиите. На широката публика се показват много малка част от снимките, специално подбрани и разбираеми, като за неспециалисти. Така, че лично на теб и други подобни ти, никой нищо не е задължен да показва или пък, представи си, да доказва.

разбира се лесно - щом е публикувана тук, значи е фалшива.

Както винаги, пропускаш половината факти. НАСА винаги прави по два броя от всеки уред. Единият лети към целта, другия на Земята се ползва за тестове при сходни условия. Често марсианските се тестват на любимия ти о-в Девън. Т. е. тази снимка може да е истинска, на близнака на марсианския дрон. Хората ти показват как изглежда дрона, а не ти казват, че снимката е от Марс. Лъжат те само в твоите очи!!! А относно бъдещите снимки, ако докажеш, че са фалшиви, тогава ще говорим. Иначе не виждам причина да не вярвам. Аз не смятам, че не могат да ме излъжат, но без доказателства за това, приемам нещата с известно доверие. А ти без никакви доказателства, си сигурен, че те лъжат. :)))

Хахахахаха... сори, всеки път като видя ХЕЛИКОПТЕР на Марс и леко се задавям от смях. :)

Давенето ти е от пяната, не от хеликоптерите. Предстои да видим тоя как ще се справя там ако стигне успешно и т.н., как ти лееш пяна само при споменаването на думи като НАСА, Мъск, Аполо, НАТО, ЕС няма нужда да чакаме, знаем го отдавна. Знаем също, че обсесивно-компулсивното ти разстройство е неизлечимо - що кофи лекарства са ти налели и нищо.

Всички православни славяни се молим и надяваме да се приземи твърдно на Марс и да не отркие нищо там - т.е. няма читава сонда на Хамерика, няма американски открития на Марс...

Няма нужда да се молиш, човек. Това така или иначе е реалността. Моли се да тръгне смъртоносна чума по богатите евреи - ето това вече ще е божие чудо, което може да спаси света.

И двамата сте достатъчно глупави, но не разбирам защо държите да го показвате постоянно. Двама с празни тукви, не правят един с пълна.

Първо да могат да се отлепят от земного приегляне, после да изастрелят поне една ракета в оклоземна орбита, след туй да ми говорят краварите за Марс. А и да престанат да си сътрудничас с аниматорски студия и да правят симулации на програмата Аполо в пустинята Мохаве, тя се провела на Луната, не тук на Земята. И последно да помолят руснаците да ги научат как се лети в Космоса и се изследва Дълбокия Космос и околностите на Слънчевата Система.

Миличкия.. жадува за внимание..

Много си нежен към соросоида-имитатор. Тегли му направо една тлъста мазна изобретателна майна - от която да му загорчи под лъжичката. Както аз, истинският Нанайси, винаги правя.

Оправихме нашата на Земята та хукнахме в космоса.

Стой си в гьола дето все забравяш къде е и не врякай по тия дето не разбираш кога къде и защо ходят. Или пък врякай, все тая.

като ти спре тока ще те грее това че са открили някаква бактерия на марс

Стига вряка бе. Грей си се на огъня в пещерата и мирувай. Упс, ма то огъня още не сте научили и него да го ползвате във вашия гьол - там докато чакате някой по-умен от вас да открие какво да го правите знаете само да врякате.

Ще има следи от живи организми.

би било, като че ли, нормално...