Коментари - NVIDIA създаде най-мощната видеокарта в света | IT.dir.bg
назад

NVIDIA създаде най-мощната видеокарта в света

Nvidia отново вдигна летвата на производителността на графичните карти с един графичен процесор.

Обратно в новината

Коментари - NVIDIA създаде най-мощната видеокарта в света | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"напрау няям думи ква важна ноина" явно доста хорица цъкат с език и махат с ръка и казват "бреййй" Българи събудете се бе! Да правим така че в БГ да има такива производства а не да цъкаме с език като в кръчмата

Ъъъ такова тия от нВидия Елбрус ли ползват или чипа е техен?

Китайско менте е чипа и в двата случая.

Това че копа биткойни като лудо да го е

Ем копа, ем топли. Ко са научи и мусака да праи, ше изгонам жената.

стара информация и не е истина това по-добрата карта е тесла с по жисока цена :)))

Ако знаете руснаците каква карта ще извадят догодина! Три кила, по 65 нанометрова технология с китайски чипове.

По добра от моята геймърска intel gma950 нямаааааа.С нея играя най-якия тетрис,без да ми насича,и така си развивам последните остатъци от сиво вещество :)

Като си представя, че тия дни невронната мрежа на гугъл AlphaZero наби световния шампион при програмите само с 4 тензора, не ми се мисли каква мощ са 640 тензора. Но тия сигурно не са толкова мощни като използваните от Гугъл, де. Ония са си отделни хардуерни устройства.

Хората няма ко да ядът, тия карти, марти намсико ше ми създават.

Толкова години с тоя тъпашки тролски хленч да беше 100 пъти умряла от глад.

баба гана се държи. Има си кокошчици, прасенце. Ушав си има в мазето. кисело зеленце. няма скоро да умре от глад.

И като боднеш 4 такива на едно Asus RAMPAGE V EDITION 10 и си решаваш всички инженерни и архитектурни проблеми.....

Ще удържи ли 1 киловат това дъно бе, баси безумието. Любопитно ми е как ги издухват тия 250 вата , нещо за "изпарение" се говори, почнали са и някакъв консуматив да сипват ли (вода?)? Във всеки случай изглежда като сериозен milestone, 21e9 цъкащи транзистора в чипа и т.н., не си играят.

Se taia

То не дъното, ами захранването. От там идва основната мощност (х6 и х8 захранващите конектори). Дъното само подава сигналите и слаботоковото захранване по шината.

Дзвер бате! А дали ще й трябва реболд, след месец игри, както на старите чипове?

Ако е ROHS сигурно да, тая идиотия дето я измислиха хора без работа в ЕС го гарантира. А в ЕС друго да купиш не може, то не знам и прави ли някой друго едрокомерсиално нещо да не е ROHS compliant вече.

ЕЙ , С ТАЯ КАРТА МОЖЕШ ДА СМЕТНЕШ ПОДЕМНАТА СИЛА НА ПЛАНЕРА (КРИЛОТО) НА Ф-35 ЗА 5-6 ЧАСА

Абе давай на око бе. Де ши хабиш карти да смяташ.

В графичните тестове за игри картата е средно 30-40% по-бърза от нейната предшественица, но цената и е 3 пъти по-голяма. Със сигурност ще се намери приложение и за нея, но не вярвам да е правена и да стане масова карта за гейминг.

Е то винаги е така, последните 5-10% performance струват най-скъпо.

Вика му се diminishing returns на това...

40 мултипроцесора на чип са солиден изчислителен ресурс за симулация на физически процеси в инженерните програми за моделиране и физическите дисциплини. Но все още не мога да видя друг смисъл освен рекламен в логото deep learning, с което вървят по-мнощните представители на фамилията графични процесори на тази фирма.

Т.нар. "трик" е именно в думата deep. Тя не уточнява максималния брой скрити слоеве в невронната мрежа - важното е да са "повечко". Като избацаш някоя по-връткава CNN с backpropagation, един изчислителен център пълен с такива карти може да ти отеснее.

Изобщо не се заблуждавайте, че тази карта е за гейминг, направена е за deep learning и подобни. По-мощна е от другите гейминг модели като 1080 и пр. но за сметка на това е 3-4 по-скъпа. За тия пари, може да си купиш 2 такива за същата производителност мега процесор и два кашона пиене + подаръци за жената.

за какво ми е видео за дип лърнинг?

Se taia

По същата причина, поради която ползват графични карти за копане на криптовалути...

ей ся изкопахме сичкото биткойн

Ей са ще си бъцкам солитарито с тая карта и ще пиша писмата в Word :)

Абе ти се бъзикаш но дори аз познавам поне 2-3ма човека които биха си я купили без да се замислят и да я използват точно за подобни приложения... А най-странното нещо което съм виждал наживо е компютърна мишка за $700 ... с диаматче... :)

След пет години същите параметри ще имат графичните процесори на смартфоните среден клас.

Пълни глупости, все едно видеокарта на 5години примерно GTX680(флагман 2012г), е на нивото на някой MTK(2017) пък бил той и десетядрен. Едва тая година AMD извидадиха наистина добър мобилен чипсет 2700U и 2500U, които борят средно ниво видеокарта от преди 2год

Закон на Мур, бате. Техниката не се развива линейно. Каквото "вчера" е ставало за 10 години, "утре" ще стане за 5, а вдругиден за 2-3.

За копане на биткойни става ли?

Биткойни няма смисъл да се копат, отдавна е неизгодно. Виж етериум, zec и други да, ако се закачиш към кварталния траф

16-фазно захранване? Що за нобелов лауреат го е сътворил това?

Що бря, не сте ли чували за 16-фазен генератор??? Е те от него е захранването! :-)

точно... а и като разделиш цената на фази и си се получава точно....

Еееех, много професори в този брей.

Ако правиш асоцияция с 3-фазна мрежа, това не е правилно. 16-фазното захранване споменато в статията е DC-DC конвертор, който може да има произволен брой "фази", т.е. групи от мощни превключващи транзистори и реактивни филтри, които работят дефазирано една на друга с цел да си разпределят мощността на малки равни части. За сравнение, обикновено по компютърните дънни платки се ползва 4-6 фазно захранване за CPU.

става въпрос за вътрешния стабилизатор (DC-DC step down) на картата, че е с 16 фази. Като си глупав е по-добре да си мълчиш !