Коментари - Обама: Ще пратим американци на Марс до 2030 г. | IT.dir.bg
назад

Обама: Ще пратим американци на Марс до 2030 г.

Американският президент Барак Обама се зарече Америка да изпрати хора на Марс през 30-те години на този век.

Обратно в новината

Коментари - Обама: Ще пратим американци на Марс до 2030 г. | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Маймуна ще праща на Марс, пречени от радиацията ГМО бургери от луда крава! Е това ако не е и смях и грях!

По-добре да изпратят африканци или циганите, халал да са им, че много стананаха.

Ще пратят! Ама Мат Деймън в следващия "Марсианец". Да си дообере картофите.

Мдаааа, както пратихте човек на Луната!? Така ли?

Надявам се всичките американци да отидат на Марс. Така планетата Земя ще се отърси от тези гадни паразити

Щом изпратиха два марсохода които още работят и не знам колко още сонди в орбита около Марс значи е напълно реално да изпратят и хора до Марс и да ги върнат.За американците това е достижимо!До колкото знам и Индия изпрати успешно сонда в околомарсианска орбита!

Ама всичките ли? Поне няколко да оставят в един резерват!

Дано и там си останат. :)))

Обамич, прати ги всичките, начело с банкерите , производителите на оръжие и сената, че да мирне малко света.

Да се чете"ще пратим американците на Марс до 2030 г."

този път са наели джеимс камерон да прави филма !!! ще бъде супер реалистичен !!! толкова съм развълнуван!!

Червената планета е място за всички комунисти! Обама праща експедиция да започнат строителството на поселение, където всички червени тикви ще бъдат изселени! Освен това Марс е абсолютно подходяща планета за болшевиките, защото където хванат власт - остава само пустиня и пепел - СССР, Блъгария, Северна Корея, Венецуела, Камбоджа - все примери за разсипия предизвикана от червените кхмери!

Блъгария ----КАКВО Е ТОВА ЖИВОТНО БЕ ГЕРБЕРАСТ ИЗГЪРБЕН ?

То за пращане, ще пратите. А ще ги връщате ли?

И марсианци в Сащ да беше казал Обонго все тая! Намерил кога да приказва.. Утре бие капата на уволнение и хич и не му дреме!

Ще стигнат и зад Марс. Холивуд има технологията за масова дезинформация и превъзпитание на света в бунт срещу нашита Създател и поддръжник. Умее да създава илюзии за гордо и независимо човечество. Според неговите окултни създатели и деатели, не Божият Син е спасител на покаялите през благодатното време грешници вярващи в Него, а американските супер герои. Чакаме нови сензации от сенчестите места.

Освен шапката от алуминиево фолио трябва и кандилница с тамян да имаш, и тя помага.

Съшите избират такива служители на плътта, за да защитават всеотдайно техните користни цели. Но който сее за плътта от плътта ще пожъне тление. Затова човек трябва да сее за духа, от който да пожъне вечен живот в любов и истина. Основният конфликт в света е между плътските и духовните хора и така ще бъде до краят на земната човешка история.

Путин: Ще пратим ВСИЧКИ американци на Марс до 2030 година

Ха ха ха

Не е толкова невъзможен сценарий, ако дотогава всички руснаци успеят да емигрират в Америка. Ще добавят 20-ина % към населението което искаш да изнасяш, повечко транспорт ще трябва но няма да е непосилно повече.

Путин: "До 2030 година ще успеем да направим автомобил който пали без манивела"

Те още 50те направиха едни, които палят без манивела и вървят на бензин, нафта, спирт. Не са никак лоши, много сериозна товароподемност имат. Проблемът е, че европейците и ФАЩ им се сърдят като ходят на екскурзии с тия машини.

А тая екскурзия както я наричаш, кой я спонсорира, а?

Браво Обама! Похвална цел! Само се питам що поставя такива гръмки цели пред САЩ в последните месеци на президентстването си. Колкото и да се пени от него лично за изпълнението на тези цели почти нищо реално не зависи. Например Кенеди произнася гръмката си реч "We choose to go to the moon" във втората година на първия си мандат. И превръща космическата програма в главен национален приоритет за САЩ за следващите години. Тогава в САЩ, бюджета на НАСА е втори само след бюджета на военните. пп. не ме разбирайте погрешно. от все сърце им желая да успеят!

Само малка поправка, Кенеди превръща лунната програма в главен приоритет на Холивуд. Разбирам защо все така хората масово се объркват, но Междузвездни войни и Стартрек са научна фантастика. Просто преизползват площадката на "лунната мисия."

Ако в миналото космическите изследвания са били свързани с две големи космически сили, то днес Европа , Китай и Япония имат все по нарастващ принос в овладяване на космоса и да не забравяме и Индия. Та тази практика за политизиране на историята на космическите изследвания по един недостоен начин не е добра. Българи или учени с български корени имат значителен принос в тези изследвания , особено с програмата Аполо. Но български разработки има и в руски проекти. От тази гледна точка един сайт за широката публика , пропагандиращ българското участие е необходим. А може би има такъв ? . Но като става дума за последните години частни компании се намесиха , намесват и ще се намесват все по широко в американската програма , осигуряваши допълнително средства за космически разработки и атрактивни системи от гледна точка на цената на извеждания товар в космоса. Та това е голям успех за УСА и прави тяхните космически програми по реализуеми от финансова гледна точка. И това е предпоставка за качествен скок в пилотираните и непилотирани полети.

"частни компании се намесиха , намесват и ще се намесват все по широко в американската програма" - добре познатата ни "приватизация", но в случая в космическата сфера.

Не е добре познатата ни приватизация, защото при нея се приватизира нещо съществуващо. А в случака става дума за "свежи" пари и нови идеи или рискови инвестиции с цел революционизиране овладяването на космоса.

Колко злоба. Но какво да искаш от дребна и затрита нация, съставена преди всичко от монголи подобни на Путин твари. А за пишещите тука е съвсем нормално да квичат и пригласят на руските свине. Ще се удавите в лигите си. Много стр малко и затова квичите на умряло.

Ти да не си "автентички" македонец?

Мда, тежка криза е налегнала маймуно-краварите, щом до 2030 ще строят марсиански декорирано студио в Холивуд... Пък и Стенли Кубрик, вечна му памет, вече го няма сред живите...

Веднага се сещам за куп българи, на които също точно там им е мястото... Дали ще се сместят?

А Обонго, свойте роднини-Тропикал Мънкис ще праща ли?:) Или ще си ги остави да люпат банани в Кения?:)

2030 год. може! Сега събират доларчета да си купят руски ушанки, че при тези температури на Марс бледоликите нямало да излезнат на повърхността! И поръчали на руснаците да ги чакат там, ако имало непредвидена ситуация да им помогнат Даже поръчали два свръхтехнологични самсунга 7 да се снимали да изпратят снимки! И знамето го направили от титан да не се клати много, да не стане някоя излагация!

Кацат американците 2030 год. на Марс. Отварят люка и чуват по радиоуредбата- "ЗДРАВСТВУЙТЕ ДОРОГИЕ ГОСТИ"

това са мечтите на тъп и глупав русофил-ДА!! АМО НЕМА ДА СТАНЕ, ЗАЩОТО ТЪПИТЕ РУСНАЦИ НЕ МОГАТ ДА НАПРАВЯТ НИЩО СВЯСНО, КОЕТО ДА ИЗПРАТЯТ НА МАРС, ТЕ ДОРИ НА ЛУНАТА НЕ МОГАТ ДА СТЪПЯТ!!МАРС НЕ Е ЛЪЖИЦА СА РУСКАТА НЕНАСИТНА УСТА-ЩЕ ИМ ПРИСЕДНЕ!!

маймуна ще пратят

Даже ПРЕЗИДЕНТА... на Маймуните :))) Те колко пъти го показваха това и в Холивуд - тяхната (на ФАЩ) Академия на нЕуките Хахаа

И "Планетата на маймуните" няма да е вече фантастика, а риалити шоу

Обезяната Путина!

На спускаемия модул на "Аполо 11" е инсталирана телевизионна камера с бавно сканиране, заснемаща изображение с височина 320 реда и 10 кадъра в секунда. Камерата е била прикрепена с главата надолу, просто защото отгоре е била единствената плоска повърхност. Докато 530 милиона бяха залепени за телевизионните екрани, за да видят кацането на първия човек на Луната, десетки и стотици незабележими герои поддържаха прякото телевизионно предаване. И докато някои показаха висок професионализъм, други направиха глупави и сега изглеждащи смешни грешки. Заради такава грешка, например, първите тридесет секунди на изображението е с главата надолу. Но да се потопим малко в историята на първото живо предаване от повърхността на Луната. Оборудването На спускаемия модул на "Аполо 11" е инсталирана телевизионна камера с бавно сканиране, заснемаща изображение с височина 320 реда и 10 кадъра в секунда. Камерата е била прикрепена с главата надолу, просто защото отгоре е била единствената плоска повърхност. От другата страна се вижда дръжка, с която камерата може да се държи в ръка или да се закрепи на статив. Ако бе държана в ръка, тя щеше да показва правилния, а не обърнат образ. Камерата е поставена вляво от люка и стълбата на един от краката на лунния модул. Сигналът от камерата чрез антена в S-диапазона бе предаван директно, без ретранслация през командния модул на Земята. Сигналът е приеман от Земята от четири станции - Голдстоун в Калифорния с диаметър антената 64 метра, Паркс около едноименния град в Австралия с подобна антена, Ханисакъл Крик (Honeysuckle Creek Tracking Station) в близост до Канбера в Австралия с антена с диаметър 24 метра, и Мадрид с 24-метрова антена. Приетият сигнал през скан-конвертор се показва на кинескоп, от който снима друга камера NTSC със стандартна резолюция от 525 реда и 30 кадъра в секунда. Сигналът се подава от Хюстън към телевизионните компании. Така 500 милиона души извън СССР, естествено, наблюдават кацането на Луната директно.

Събери ротшийлдови, Рокфелер и Сорос. Аз лично ще дам всичките си пари за построяването на самальота до Марс.

А аз бих участвал с пари - не с всичките си все пак - в проект за изселване на руските агит тролове някъде извън ЕС.

"Колкото по-голяма е една лъжа, толкова по-лесно ще й повярват." А.Хитлер

Затова ли всички путлерасти вярват че Путлер и Русия са добри? Всъщност в големите лъжи вярват само тъпаците търсещи водач тип Путлер.

Ше ги пратят,те...Оцелели от Хирошима и Нагасаки нали сте веждали по тв-то....Е,те тва ше пристигне там....bon voyage !

Руснаците не могат да пратят сонда да обиколи Луната дори.

Ако ги вземат руснаците на автостоп-да. Инак и космодиск няма да им помогне.....!

Руснаците не могат да пратят сонда да обиколи Луната дори.

Даааа. "Оправихме" Земята, сега е наред Марс

Да се надяваме че няма да е като "кацането " им на Луната!

Дори и да е, това няма значение. Мисиите аполо, както и цялата космическа надпревара, са донесли много повече ползи за хората от наколкото купчини камъни за които се твърди, че са от луната. Дори и да не заминат хора на Марс, то научната работа по този въпрос ще донесе много нови технологии за хората. Предстои само да видим дали тези технологии ще са от полза или ще навредят на хората. Все пак първото е по-вероятно.

Бе ти се запаси с алуминиево фолио за шапки дотогава, че ако го спрат по магазините Марс не Марс какво ще правиш.

Гогов, "до 2030г." (както пишеш ти) или "след 2030 г. (както казва Обама)?

"By the 30-s" означава "до 30-те".

само една молба,моля по бързо изпрате всички американци на марс!че ми писна да ни занимават с тяхните простотии!

Мале мале, едно пожелание обявил някой и неколцината руски агит тролове пропикаха реки от газ.

нещо против Руснаците ли имаш?

Не.

Е, щом американският президент е "някой" и "поставихме ясна цел" е "пожелание", сигурно, в такъв случай и ти си тамъм.

"Ясна цел" за след 14+ години не е повече от пожелание за постигането и. На Кенеди обещанието за луната беше "в рамките на десетилетието" и беше свързано с конкретна програма. Което не значи, че прогнозата ми за това кога/дали ще стигнем до Марс е особено песимистична или оптимистична, просто разбирам, че не знам - и че никой не знае на тоя етап. Американският президент според мене е някой, да. Според тебе е "никой" или "някой си" ли та толкова си се завъзмущавал?

ако искате и на майната им го пратете. все тая. Милиони хора по света нямат достъп до питейна вода за да можете вие да си играете на космонавати и да се тъпчете с Макдоналдс.

Е... Русия има много вода да ги вземе.

руснаците ще ви пратят безплатно на марс соросните троляци. даже искандера може ви повози до половината път, камо ли тополите. грантови тъпаци.

Тази новина щеше да бъде направо фантастична, ако не звучеше - ще изпратим американци на Марс, а ще изпратим американците на Марс.

Те превръщат Земята в Марс, чудя се къв шЪ го дирят в прашната смотана пустош?!?! АКЪЛ бе акъл!

Блядостанците дали ще са успели да изпратя мужик на Луната до тогава! м! Зависи от цената на петрола!

Ако петролът стане много, много евтин - могат да напълнят един кратер с петрол и да го запалят... барем пратят печен руски космонавт на лунните човечета.

еми поне не правят разни гръмки изказвания, които после я станат...я не...за разлика от Англо-саксонците...имигрантите в Северна Америка за местното коренно население "Индианци"

В статията няма информация 1. каква е температурата на МарС? 2. има ли въздух на Марс? ..и прочие. Какви са условията за живот?

НОВА ИЗНЕНАДА: ТЕМПЕРАТУРИТЕ НА МАРС ДОСТИГАТ 20 ГРАДУСА ПО ЦЕЛЗИЙ Cпopeд мeтeopoлoгичнaтa cтaнция RЕМЅ, инcтaлиpaнa нa бopдa нa мapcoxoдa Сurіоѕіtу, пpoлeттa нa Mapc e мнoгo пo-тoплa, oтĸoлĸoтo yчeнитe ca oчaĸвaли. Cpeднaтa тeмпepaтypa e oĸoлo шecт гpaдyca пo Цeлзий пpeз дeня и минyc 70 гpaдyca пpeз нoщтa. B пoлoвинaтa cлyчaитe днeвнaтa тeмпepaтypa e нaд нyлaтa, - ĸaзвa Фeлипe Гoмec oт Цeнтъpa зa acтpoбиoлoгия в Maдpид, пpeдaдe PИA Hoвocти. Учeнитe ca изнeнaдaни oт тaзи инфopмaция, тъй ĸaтo цифpaтa e мнoгo пo-виcoĸи oт cтoйнocтитe, ĸoитo oчaĸвaлии. Cпopeд тяx cpeднoдoднeвнитe тeмпepaтypи мoгaт знaчитeлнo дa ce пoвишaт c нacтъпвaнeтo нa лятото на Марс. Денонощието е 24 часа и 39 минути, почти като на Земята. Единствено трябва да се засадят много дървета за да има и кислород, тъй като азота е само 3% и има възможност за кислород навсякъде но трябва да го създадем с много гори. (ако искаме да има естествен де. а не да сме затворени в сгради с наш си кислород от земята.)

Не е толкова просто. Марс не може да поддържа атмосфера, тъй като няма магнитно поле и слънчевия вятър я издухва. В миналото е имал и магнитно поле и атмосфера, а сега има само една рехава газова обвивка. Така, че ще трябва да намерим друго решение на този проблем. И надали ще носим всичкия необходим кислород от Земята, по скоро ще го синтезираме там на място, както и водата.

Пръснахте се от яд :)))))))))))))))))))))))))))))))))))

ДА ПРЯТЯТ НЕГО И ИДИЛ!!

Ааааа, руснаците няма в близките 100 години да идат, така че и отрочето им ИДИЛ ще си стои тук.

Не е ли по-добре първо да изпратим там арабите, после циганите....

БСП са по добре тяхната летяща чиния ги чака на Бузлджа.Ще ипреварат Американците

Само да й турят руски двигатели, купени с откраднатите от Южен Поток и Белене пари!

Леле, тоя взе да се взема много насериозно май. Същински Кенеди II. Вярно, че сега май пак навлизаме в нова студена война. Вярно, че и сега както навремето при Кенеди се усеща една надпревара за овладяване на космоса, и то не само от САЩ и СССР както беше, но и от държави като Китай, Индия, Япония, Израел, Иран и какви ли още не. Лошо няма. Лошото е обаче, че не съм сигурен дали Обама (както и други като него) си дава достатъчно ясна сметка какво означава една мисия до Марс, колко далече е всъщност Марс от Земята и как изобщо по дяволите може да се изпрати там човек, че и да се върне обратно невредим (макар че някои мислят и да не се връщат). Истината е, че обещанието на Кенеди струва много скъпо на американската нация, самите мисии бяха на ръба на провала и с непрестанен риск за живота и здравето на астронавтите. Всъщност, голяма част от тях след връщането си на Земята са имали здравословни и психически проблеми. А Марс е стотици пъти по-далече - поне 200 - 300 пъти разстоянието до Луната...

за щастие има хора които поемат рискове. иначе никога нямаше да излезем от африка и досега сигурно щяхме да сме изчезнали като вид.

Сега имаме много повече информация и начини за защита. Пътя спокойно може да се сведе до 90-120 дни в едната посока. Нататък вече ще го мислят.

Може, ама пак с руска ракета и от Байконур. Ебати наглеците... добре, че руснаците ги возят и им продават ракетни двигатели!

руските двигатели са когато им трябват за еднократна употреба. Нещо като бъркалката за кафе, която после изхвърляш. Една питанка: SpaceX руски двигатели ли ползва или нещо по-сериозно ?

спейс х в случаите в които не използва руски двигатели гърми още при старта.После я събират на малки парчета.

А руснаците щели да изпратът хора в Сибир

То хубаво звучи, ама на края на последния президентски мандат лесно се обещава. Точно Обама доста оряза НАСА финансово.