Коментари - Японци създадоха управляемо с очи дистанционно | IT.dir.bg
назад

Японци създадоха управляемо с очи дистанционно

Японски учени създадоха управляемо с очи дистанционно за пациенти с амиотрофична латерална склероза (АЛС) или хора, страдащи от други инвалидизиращи заболявания

Обратно в новината

Коментари - Японци създадоха управляемо с очи дистанционно | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

парви са руснаците с миг 29. преди з6 години.

В статията не пише, че японците са първи. Не пише обаче и каква е цената на джаджата. Интересно дали българските болни ще могат да си го позволят.

Забравих да спомена, че в скобите след името на латиница eyeswitch е написано с катакана името: айсуиччи. Все пак съм звършил японистика.

Тъй като темата на дисертацията ми беше свързана с неинвазивното проследяване на посоката на погледа чрез видео камери, имам самочувствието, че мога да направя компетентен коментар. Моите уважения към японците, но те съвсем не са първите, които правят подобно "изобретение". От десетилетия тази тема е обект на задълбочени проучвания и се хвърлят големи усилия и пари. В различни точки на света има доста разработки в лабораторни условия. Но за търговски пример мога да дам една шведска фирма Tobii, които определено правят чудеса в тази насока. Но не са единствени де. Има друга немско-американска фирма SMI, която също е много добра. Да не говорим, че в последните години се наблюдават доста и Open Source проекти... та така... Японците са просто едни от многото... нищо повече :) Иначе аз лично очаквам в следващите 5-10 години, този вид технология да навлезе масово в живота на хората, не само при болните хора, тъй като това има страшно голям набор от приложения в ежедневието... което е и хубаво и не съвсем :)

Добре де, тъпаци... Какво толкова ви каза човека, че сте му сложили минуси? Дейва и малките ви комплексирани душички! +1 Stan

А, това е да са някой шопи, дето знаят само да викат "такова животно нема"

Дир-а: Заболяването стана публично известно в резултат на т.нар. "предизвикателство с ледената кофа вода". Има игрален филм, за тази болест. Френски но се се сещам за името. Много тъжна работа. В крайна сметка и очите и клепачите отказват.

Японците са най-развитата технически нация , не случайно Хонда и Тойота са супер автомобили

И аз мисля че японците може би са най-развитата технически нация, но твоята логика направо ме развесели. "не случайно Хонда и Тойота са супер автомобили" - :-)))))

Чакам с нетърпение коментарите и мненията на нашите форумни експерти във връзка с това изобретение. Да кажат възможно ли е, невъзможно ли е, да обяснят не го ли е измислил българин вече. Да споменат, че децата в Африка няма какво да ядат, а японците само безполезни глупости мислят :)))

кой ти обръща внимание на оръфаните пролетариати