Коментари - Разкриха орбитата на окололунната станция | IT.dir.bg
назад

Разкриха орбитата на окололунната станция

Международна окололунна станция се планира да бъде разположена на орбита с апогей 70 000 км.

Обратно в новината

Коментари - Разкриха орбитата на окололунната станция | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

няма почти никакъв икономически смисъл от лунна орбитална станция а и научния принос няма да бъде по голям от този на околоземната станция. много по полезно ще е да се направи лунна база.

По-добре да се влагат пари в образование, че сте много неграмотните.

Вярно. Обаче и техническите проблеми за осъществяването са от порядък по-големи.

Поредната измама и харчене на пари! Никой не е ходил на Луната! Земята е затвор и решетките са пръстените на Ван Ален. Направено е да не напускаме земната орбита. Дори си го пише в Библията....На вратата на рая Бог поставил ангел с огнен меч да пази никой да не влиза там! В случая това е направено ДА НЕ ИЗЛИЗАМЕ.

Ван Ален викаш? Хубаво. Явно много знаеш. Сигурно ти си ходил дотам та затова знаеш. Даже си станал религиозен! Всеки който премине отвъд радиационния пояс на Ван Ален му става нещо. Или изкукуригва, или става религиозен (което си е същото) или го хваща рак и умира, или пък нещо друго му става. Половината от астронавтите които са летяли и кацали на Луната (наистина са кацали, не е лъжа), или са изкукуригали или са се разболяли. Един от тях като се е върнал заявил, че много повече ще се зарадва да види как Исус ходи по Земята отколкото да ходи на някаква си тъпа Луна. Търсил е Ноевия ковчег в планината Арарат (безуспешно, разбира се), и други подобни идиотизми. Има много от тях, които са се разболяли от рак и са починали. Други пък са имали нарушено зрение. Всичко това до голяма степен (може би не изцяло) се е дължало на космическата радиация. И това според мен донякъде отговаря на въпроса защо след толкова много десетилетия хората не са се опитали пак да кацнат на Луната. Надявам се, че скоро пак ще го направят, но предизвикателствата явно са много. Днешните технологии са много по-развити. Така че днешните астронавти може да имат повече късмет!

Може ли така неграмотно: окололунна орбита има апоселений/периселений, околоземна - апогей/перигей. Да се разберем кое около какво ще обикаля, моля, Стоенчо ...

гогов е тотално неграмотен, но проверил механично с търсачката за себе си какво е "апогей" и преписал тук без да разбира!

Напълно вярна констатация! Виж, за това изобщо не се бях замислил. Апогей е когато е по отношение на Земята. Термините свързани с орбитата на Земята около Слънцето как трябва да се наричат? Апохелий и перихелий ли? Питам, щото на български не знам точните термини. На английски са "aphelion" и "perihelion".

Ахелий/перихелий; А Сергей Крикальов е бил 6 пъти в космоса и едва ли е използвал думата "апогей", хич не ми е ясно Стоенчо как е словосъчетал това писание.

Може би правилното заглавие е "евентуалната лунна станция". Или се пише, за да се спомене Русия. Никой, обаче, не казва колко от тези "ще" са се осъществили. 1%?

Сергей Крикальов е известен и доказал се космонавт. Друг е въпросът, че станцията Deep Space Gateway ще бъде международна космическа станция, подобна на съществуващата вече отдавна МКС в ниска околоземна орбита. Тя е съвместен проект с участието на НАСА и Роскосмос. Не виждам защо трябва пак да се делим на "русофили" и "русофоби". А иначе да, може да са написали всичко това, за да се споменат пак постиженията на Русия. За САЩ нищо не се споменава, вярно е това.

Голямо умуване за тази Луна! Хората направиха пътека до нея от 1969 та . То разходки, то копаене, сега се загрижили за някаква станция!

А, "роувърите" там ли "останаха", или ги "върнаха"?

А периселений колко км от лунната повърхност?

И после, някой ще стъпи за първи път на Луната.

Искаш да кажеш, че учените на земята 6 пъти са били излъгани, че е имало кацания??? Или те всички са в мафията на учените? Я разкажи за плоската земя. Умирам си да чуя умен човек. :))))

Искаш да кажеш че учените на земята са тооолкова умни че са могли преди 50 години да знаят какво става на 385000 километра от Земята дето и досега няма телескоп който може да различи човек на такова разстояние? Или пък със сигурност да "докажат" че някакво парче камък идва от Луната при положение че за тия камъни на Земята си сменят мнението при всяка поява на нови факти за историята и?

Една такава станция , би улеснила изпращането на хора и товари на Марс, ако се добива кислород и водород или дори само кислород на Луната и се използува ионен двигател, което сумарно би довело до няколко пъти намаляване на теглото на една химическа ракета.

Конкретно в случая пояснението в скоби за апогея е много грешно. Апогеят от 70000 км е на орбитата на станцията спрямо Луната, а не на орбитата на Луната, спрямо Земята, както се пояснява в скобите.

Но когато е за окололунна орбита, по-правилният термин е апоселений.

Малко като комунистическо надъхване е тази статия - човека говорил пред младежите и студентите. И във тази връзка един виц: 80-те години, партийно събрание. Секретарят надъхва народа: - Другари, първи в космоса отидохме, изпратихме ракета до Луната, до Сатурн стигнахме. Догодина започваме програма и ще идем и на Марс.... Някой от публиката вдига ръка за въпрос и председателя му дава думата: -Кажете другарю? -Другарю председател, а до Париж кога ще можем да отидем?

а бе те рашките са ходили до париж,вече не им е интересно

Ти и ти си ял един път. Още ли искаш буржоазна гнидо?

Ама до Берлин не биха се отказали