Коментари - Opera 40 дойде с VPN функция за анонимност | IT.dir.bg
назад

Opera 40 дойде с VPN функция за анонимност

Излезе финална версия на десктоп браузъра Opera 40 с вградена VPN функция за анонимност.

Обратно в новината

Коментари - Opera 40 дойде с VPN функция за анонимност | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Страшни коментари, от отдавна не се бях забавлявал така. По интересни са от статията. И в духа на спора един стар виц за операционите системи: Какво би се получило, ако операционните системи бяха авиокомпании: Unix Airways Всеки пътник си донася на летището част от самолета. След това всички се събират на летателната площадка и започват да сглабят самолета, безспирно спорейки какъв именно самолет правят. Когато пътниците най-накрая се качват на борда, един от тях се назначава за пилот и отива в кабината. Там той намира инструкции, описващи до най-малки детайли устройството на самолета, но не даващи никакви насоки за пилотиране. AirDOS Всички пътници бутат самолета по площадката, докато той не тръгне да излита. След това те скачат вътре и летят докато самолетът не се приземи сам. След това те излизат, бутат самолета и така нататък... Mac Airlines Стюардесите, пилотите и даже товарачите са едно и също лице. Вие влизате в самолета и виждате, че в него няма илюминатори. По време на излитането няма никакви вибрации и така и не разбирате - летите или не. Всеки път когато се опитате да разберете някакви подробности за полета, ви отговарят, че не ви е необходимо да знаете това, че вие не искате да знаете това и ще бъде направено всичко възможно да не го разберете. Windows Air Летището е много хубаво, стюардесите са много любезни, регистрацията става мигновенно, излитането е прекрасно. След 10 секунди самолета се взривява без предварително предупреждение. WindowsNT Air Същото като при Windows Air, само билетите струват по-скъпо и когато се взривява унищожава всички самолети, намиращи се в радиус 80 километра.

НЛО по долу е абсолютно прав: "Мухоловка на ЦРУ за наивници. Тези сървъри лесно ще филтрират наивните анонимници направо в устата на любопитния известен хищник. Ако някой не е разбрал - няма такова нещо, като анонимно сърфиране в мрежата!!!"

И бръмбари лови - като тебе дето не разбраха, че Опера е купена от китайци!

Опера е китайска собственост. Какво ЦРУ, какви 5 лева? ЦРУ си има достатъчно канали да те следи. Повярвай ми.

Познайте КОЙ е купил "Опера"? Същите които контролират: Скайп, Фейсбук и Туитър, да не говорим за Google ! ЦРУ

Ало, папагалите - китайците купиха Опера! Туй ЦРУ ви е жигосано на посраните задни части и знае кога изпускате пара оттам!

Супер е за спортни залози!

Да. Нека си слухти който иска

в интерес на истината пробвах ТАЗ опера. сравение с мозилата отваря по-бързо сайтовете. до тук добре, но когато човек е свикнал на една "картинка" нещо не ми хареса. VPN-а особено през юса-то, докато ти обработят данните и заспиваш, преди да се е отворил сайта... деинсталирах я :( поздрави...

Въпрос на избор е да решиш от кого да се скриеш. Ако е от администратора на сайта, ползваш Opera VPN. Ако е от друг, ползваш друго решение.

9867, а аз си мислех, че ще кажеш, че е по-бърз или по-готин от Мак ОС! ХА ХА ХА Прав си иначе! Даже в тостерите и банкоматите слагат дървения уин!

Как не се умори да коментираш неща, които не разбираш :)

Луд умора няма :):)

vpn=a може и да е анонимен за повечето но не и за администратора му; а той за кого работи и на кого продава информацията не се знае

И тия ли тръгнаха с бърза крачка и стигнаха версия 40. Е, Firefox пък са на 49 и другия месец може да излезе 50. Надявам се скоро да започнат версиите през 10 и до 2г да наближат 1000. Версиите (на Firefox поне) ще вървят по изпитания начин: след 990.0 следва 990.0.1 и после 1000.0, 1000.0.1, 1010.0, 1010.0.1.

Ще изчакам китайците да оправят простотиите на новите версии.

Добра версия 40.0, определено. Има доста добър набор от extensions, по-добър от Microsoft Edge. Работи почти както Google Chrome, като стартира много процеси. Има Battery saver, Opera Turbo, добри Themes photos, VPN. Все пак е редно да се поясни, че "VPN mode" е всъщност нещо като "proxy mode"("Secure proxy provided by SurfEasy Inc., an Opera company based in Canada."). За съжаление, няма UK VPN, което е доста удобно за ползване на BBC iPlayer. Трябва да се отбележи, че VPN, вграден в Windows 10, е истински VPN с криптиране и е дори по-лесно да се ползва.

Това в старата Опера се казваше Opera Turbo и нямаше как да си избираш съврър, но пак трафика минаваше критиран и компресиран през прокси което го сваляше от нета. Само че това беше в версия 12.

ОК, Reptile, а сега ми кажи предимствата на м$ вина пред Мак ОС Екс! Защото аз не вярвам да има такива!

MS може да работи на множество хардуерни комбинации а OS-X само на една.

Г-да , нека запазим добрият тон. Всяка уважавяща се ИТ компания развива и тества под различни ОС. Няма по-добра ОС, всички си имат предимства.

Мухоловка на ЦРУ за наивници. Тези сървъри лесно ще филтрират наивните анонимници направо в устата на любопитния известен хищник. Ако някой не е разбрал - няма такова нещо, като анонимно сърфиране в мрежата!!!

Кво ЦРУ бе тиквоч? Пак ли не си разбрал кой е собственика на Опера? Ще те слухти китайското разузнаване.

3454, смешльо, гледкай си бъгавия и бъкан с вируси дърпан нелегално уиндоус и недей характеризира много!

userr, много си се филмирал, човеко! Направо паднах като ти прочетох глупостите! Уиндоуса е най-невероятната боза на света! Преди имаше виц: "Коя е най-добрата версия на Уиндоус - Последната"! Да, но вече не е така! Най-добрата версия на Уин е 7цата! Т.е. по-предпоследната! Където вече няма и подръжка от м$! Това казва всичко за тая боза уиндоуса! Просто няма нищо по-добро от юникс базираните ОС! Линукс и Ос Екс са номер едно при десктоп системите! Това е!

"Най-добрата версия на Уин е 7цата! Т.е. по-предпоследната! Където вече няма и подръжка от м$!" windows 7 и 8.1 ще се поддържат до 2020-та година!! Най-мразя някой да дрънка глупости на килограм !! ТИКВА такава!

Unix OS (без комерсиалните версии) по принцип нямат поддръжка (освен в блогове за фенове-фанатици), липсват драйвери, има десетки Unix OS, обикновено умират сами след няколко години. Някой да си спомня за комерсиалната SUN Solaris? Преди колко години бяха последните версии? Разликата с Windows 10 е, че Microsoft в момента има огромно подобрение на интерфейса за потребителя (включително добър интерфейс за таблети/touch монитори), производителността (дори за стари или слаби процесори), моментални security updates, огромни бази с последни хардуерни драйвери на всякакви стари и нови карти и допълнителни устройства (инсталират се автоматично), добра виртуализация на процеси, а след като погледнете Task Manager трудно ще намерите разлики от Unix. При стар компютър е необходим може би само ъпгрейт на диска до евтин SSD и стария компютър придобива нов живот. Windows 7 вече се обновява по-рядко понеже е във фаза на поддръжка на ОС на "отживяване"(това означава очаквани проблеми със сигурността), очаква ръчно инсталиране на нови драйвери (ако въобще съществуват за нов хардуер), работи определено по-бавно заради многото натрупани ъпдейти, които още не са оптимизирани в нова SP версия. Избора е ваш!

точно с драйвери едва ли , но виж с комерсиални програми следващи безропотно нарежданията ма МС да няма линукс версии определено

Най-лесно се събират лични данни от потребиртел търсещ сигурност, като му "гаратираш" сигурността с някоя "нова" технология. същото е като да сожиш сиренцето в капана за мишки и службите най-обичат да го правят този номер докато хранят клетника с илюзии.

Пич, услугата е безплатна. ако искаш ползваш, ако не... правиш каквото си искаш. Как пък един път не чух някой бантустанец от Боколенд да е доволен от нещо. Все сте минати, все някой ви работи.

Добре казано "Боколенд", по-популярното е Булгаристан, прието официално от ББ. Все пак турския език е официален език в Булгаристан, нищо чудно и арабския език да стане официален език някой ден...

Имаш две опции - да повярваш на някого, че ти продава нещо неподслушваемо или да поумнееш достатъчно за да можеш да си го направиш ти в достатъчна степен, за да не я караш на доверие. Не е да нямаш избор.

Доста интересни коментари, за разлика от статията.Посмях се от сърце. Момчета (и момичета) - този спор е толкова стар и безпочвен. Все едно да спорим дали блондинките са по-хубави от брюнетките. Ами...на мен и двата типа си ми харесват по принцип....изборът се определя от конкретиката. :)) Просто казано - изборът се определя от характеристиките на конкретния субект и от това - за какво смяташ да го ползваш.:) Със здраве.

Ал

+ от мен

Още ползвам версия 12.17 Новите са си чист Хром Жалко за някогашната Опера.

Послъгваш че 12.17 работи в съвремието, ама айде ще го приема за носталгия.

Сега я инсталирах и пиша от нея с включен VPN. Доста бързо върви, ама този VPN кой знае какво трансферира и къде. Опера е единствения браузър с "половинчата" EULA. Оставам си на Комодовската "лисица" Айсдрагон.

Аз понеже съм в Англия и много неща не тръгват от България като NOVA PLAY, някои клипове във V-BOX7 и др. Затова аз също ще я ппробвам надявам се да успея да ги излъжа че не ми се плаща за FVPN.

Пак не ще, явно има забрана за всички страни от чужбина иска си да се мине през Български сървър.

Операта е бита карта. Само лисицата става вече. Дано не я прецакат и нея.

Over 94.2% supercomputers employ Linux as their operating system. _ :) Без коментар :)

Големите машини са замислени с unix. Windows е замислена на персонални компютри.

Те супер компютрите могат и под DOS да работят понеже освен да обработват данни друго не правят. Всяка операционна система си има своето предимство за ВИН e: 1. Използва се в промишленоста защото използва всякакви протоколи и може да се свърже напрактика със всякаква периферия. Много голямо предимство е SQLa за база данни. 2.Използва се в администрацията защото MS OFFICE е незаменим. 3.Приличен е за администриране на мрежа в компании с изграждането на домейн контролер. 4.Има голям брои приложения за всякакви разработчици. 5.Естествено за игри е незаменим също.

Така е. За суперкомпютри и сървъри Unix и GNU/Linux са много добър избор.

Беше ми любим браузър до версия 12.16. След тая версия Опера е мъртва за мен. Липсва ми...

И като правиш този тунел към тези сървъри, нали сървърите "знаят" не само ип адреса ами и много други подробности. С две думи тези сървъри ще съберат много информация, а на кой ще я дадат никой не знае.

Е, как да не се знае на кой, на ХаХамериканците!

Операта е китайска

До юзер борбата ,хироус 4 - аутукада: Купи си лумийка с боза и си върни телевизора с кинескоп разбирачо.

Абе колко години вече все се пише за тази Опера и всеки път, като я инсталирам все нещо не достига. Нещо, като Линукса - от 20 години бори МС и все не става за работа та и за игри. Лисицата си е номер едно за мен.

все не става за работата .. _ :):):) Това ме разби :) Линукс става само за работа, освен програмирането не е работа :):) Иначе за обработка на графика почти съм съгласен :)

Линукс за работа? Ето ти един пример - Питон е най-актуалният продукт за програмисти. Линукс го използва сериозно... А сега, инсталирай нещо като WINpython на Линукс: - под WIDNDOWS: стартираш инсталаторчето и след минутка имаш пълен набор ПОСЛЕДНА ВЕРСИЯ пакети на Питон - сядаш и РАБОТИШ. - под Линукс - четеш командите, инсталираш един по един СТАРИ пакети, след ден работа, половината може и да работят... (Не споменавай Анаконда, че хем е със стари пакети е и орязана, щото повече е с пари!). Сега кажи да си изтегля сорса на всеки пакет и да си го компилирам... ама преди това да изследвам зависимостите няколко седмици, после чакаш месец да се компилира всичко... Ще кажеш - ама за какво са ти всички пакети? Ами: 1. Под WINDOWS идват с ЕДНО щракване за ЕДНА минута. 2. Ако при РАБОТАТА (научна, индустриална, изобщо ПРИЛОЖНА, а не писане на собствена операционна система), се присетиш за някой модул, вместо да го използваш - един месец проучвания и инсталиране, АКО стане... Това е Линукс. И НЕ МРЪДВА от там... щото без пари си е без пари :( ТЪЖНО, ама факт. ОТДЕЛНО - за ЛИНУКС ТРЯБВА ИНТЕРНЕТ, постоянно, за Windows - сваляш файлчето-инсталатор и си го имаш вечно и навсякъде... Линукс е за бедни, НЕ е за работа. Което е все пак великолепно във тоя вълчи свят, но не мога да проумея сектантското защитаване на Линукс пред Windows, що се отнася до възможности ИМЕННО ЗА РАБОТА!

Добер де дай пример. Аз веднага ти давам Джам вс. Линукс: Под Минт 17.3 и Дебиан 15 НЕ МОЖЕШ да инсталираш AutoCAD 2016, Step 7, Win CC и кой знае колко още безбройни. С първите 3 си изкарвам хляба. Heros IV също не тръгва по Линукс, т.е. тръгва и веднага бъгва. А под ОС Джам гореспоменатите вървят. Дреме ми, че целия интернет бил през Линуксови съръри. Ами то затова се хаква всичко в мрежата щото те са с "отворен код". Що не хакнат на МС или на Епъл сървърите в централите? Сигурно щото не са под Линукс.

Ал

Като мълчиш някой може да предположи, че си обикновен потребител, но като си отвориш устата разсейваш всякакви съмнения. Когато ТИ не можеш нещо, не значи, че то "не става".

Когато на Windows 90% от потребителите могат сами да направят нещо, а на Linux 10% същото нещо - това как се нарича и за коя от двете ОС говори по-добре?

За игрите си прав. За работа ... оф ... за някои видове работа става. Особено през последните 5-6 години. Зависи от конкретния случай.