Коментари - Браузърът Opera минава в китайски ръце | IT.dir.bg
назад

Браузърът Opera минава в китайски ръце

Консорциум от китайски компании поглъща Opera Software, разработчик на браузъра Opera.

Обратно в новината

Коментари - Браузърът Opera минава в китайски ръце | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

хората няма кво да ядът, те браузери маузери пушкала нам'коси ми праят...

Аз си цъкам на опера от години щото е елементарен като мене но и доста бърз незнам защо не е харесван всеки с вкуса си :)

епа цъкай си, лошо няма. Горед долу сте към 1,2% в момента, а навремето бяхте макс 2%. Явно има защо никой да не ползва Опера. След време и Файърфокса ще е на подобен процент, ако се следи тенденцията. Двете с Опера ще си гукат в групата < 2% юзидж.

То с повечето читави неща в света е така. Повечето хора не могат да вдяват тестовете на Менса, повечето хора не вдяват и Айнщайн кви глупости плещи ... Съгласен съм, че ако едно нещо е калпаво и му личи отдалече, подобна критика би имала място. Но в случая става дума за нещо станало любимо на милиони по-интелигентни от теб хора. Би трябвало първо да се замислиш защо е така, а после да тролиш, стига да не ти е самоцел да тролиш.

Аз си цъкам на опера от години щото е елементарен като мене но и доста бърз незнам защо не е харесван всеки с вкуса си :)

Става интересно. В света на браузърите са ясни някои неща: хрома трансферира вдичко през Гугълските си сървъри. Хромиума също. Лиска ползва калифорнийските си сървъри, където АйПито е дефакто подпис. МС Експлоръра и Еджа си пресяват трафика през Винсовса и докладват където трябва. сафарито прави същото за Апъл. Комодо Драгона, Хромодо и Айсдрагина пък ползват ремот ДиЕнЕси на Комодо и филтрират за тях си. И идва Опера - никой, ама никой нема идея какво се случва с трафика през Операта. Та нищо чудно жълтурковчетата само заради персоналните данни да я купуват ....

олеле!! Още един клан-недоклан, учил-недоучил IT. To глупост до глупост братче ...

тия китайчуги малко като рашъните. Купуват полу-умрели IT компании и технологии. След време сигурно и Яху ще купят. Навремето така рашъните чакаха да падне ICQ-то на 60 милиона долара, че да го купят и скачаха от радост после... Нищо, че вече е тотално остарял протокол, за ''техните нужди'' си е ОК.

Хубаво е да видиш какво вече са Грундик , Телефункен , Финлукс ...

Не ми харесва операта. Един ден не я изтърпях и я махнах. Много ми са забележките... От над 10 години си карам с два браузъра - мозилата и хрома. С мозилата за работа нещо по важно като фейсбук, имейли и т.н. А хрома го ползвам заради бързината му за например онлайн игри където трябва бърз нет и бърз браузър, и въобще за забавления ползвам хрома. За работа той не е много надежден. Затова съм и с мозила и с хром. Съчетавам + и - и на двата. И друг браузър не ми трябва.

Аз имам подобна практика: ползвам - Хром за игри; - Фира за работа; - IE за банкиране (щото нищо друго не правя с него и е достатъчно сигурен по тая и по нормални пачови причини) - Стара Опера за браузене, щото са ми там всякакви неща от 15 години и има неща, дето само тя ги има. - Нова Опера нямам. Деинсталирана е след поне 10-15-ти опит. - Браузер по подразбиране ми е Вивалди, който засега е пълна фира, освен това е и Хромиум и просто се надявам да имплементират старите неща от старата Опера на него. Ако не го направят, имаме просто още един Хром, а те не са малко.

Сигурно не знаете, че китайците започнаха похода за завладяване на света, именно от Африка. Там те са господарите. Точно заради това е купена и Опера.

1.2 милиарда е средна сделка за мащабите на ИТ сектора! Китайците изкупуват само залезли и поевтинели брандове! Просто това им е тавана на възможностите на комунистите! Големите ИТ акули все още са в САЩ! Те и правят големите сделки с актуални стартъпи!

симо

НЕ тавана ,бе простако ...Те просто НЕ мислят като УОЛСТРИЙТ....ПЕЧАЛБА на всяка цена

e те затова са и в положение на потъващ кораб. И ти си един комунист-анархист заблуден ...

1.2 милиарда за браузер, който 50% от ползващите комп не са го даже чували. Накъде вървим?

Опера беше най-добрият браузер преди десетина години и имаше много верни фенове. Но изпусна вълната и започна да губи и фенове и пари и накра практически изчезна.

георги

До преди 2-3 години бях лют фен на Опера (около 10 години). Имаше някои нестандартни функции, които ми харесваха Като например увеличаване на картинката само с натискане на "+". Премахнаха го... Сега съм на лисицата, но мисля отнова да се върна заради новинка относно VPN

Опера ми е любим браузър от много години, може би от 2001. Въпреки промяната към Chromium, пак ми харесва. Надявам се , де не го променят . Това е браузърът за ценители!

Намраво не е за вярване как ментаците изкупиха Моторола. IBM а сега и Опера.

чак пък да не е за вярване, все пак икономическия разтеж на китайците не е от скоро

IBM не са купували, нещо си се объркал. Купиха подразделението за лаптопи. А и Моторола не са купили. Купиха Motorola Mobility, и то без патентите, които Гугъл запазиха, т.е. основно името отиде в Китай. Но Motorola Solutions си остана американска.

Тази алчност за пари изяжда главите на бялата раса. Всички технологии отиват при азиатците. Опера е поредната. До 20-тина години бялата раса ще бъде роб на жълтата във всяко едно отношение - производство, наука, финанси. Безнадеждно потъване.

бяла, черна, жълта раса, нали всички сме хора в този така свързан свят какво значение има цветът на кожата, други фактори от културно-икономическо значение по далеч по-показателни

Проблема е не как ние гледаме на расите а как по-богатите от нас гледат на тях. Азиатците( китайци японци) са расисти, т.е. това с преминаването на парите и технологиите в техните ръце вероятно ще бъде проблем за всеки не китаец и японец

To и християните и мюсюлманите са хора, но единствено християните са толерсатите, за тяхна зла участ.

Браузерът не е технология. Той е продукт а целта на всеки продукт е да бъде продаден с печалба. 50% над пазарната цена на нещо което само ще губи позиции си е добра сделка

Дяволски добра сделка при това. Не знам каква точно част е т.нар. chromium който бил отдолу но усещането ми е, че купуват само една обвивка. А който е почнал проекта на времето просто може да се оттегли и да прави каквото му хрумне с парите.

Тоя браузер не струва 5 стинки в момента. За колкото и да го продадат - кяр е. Ползвам Опера от 15-тина години и съм правил вече десетина опита да премина на новата Хропера, ама аз Хром вече си имам, а баш нещата дето бяха силни в старата Опера ги няма. В момента упорито давам шанс на Вивалди, което уж се прави от оригиналния майстор на Опера, ама и той си е Хром - пак няма ключови неща, но за сметка на това е бавен и нестабилен.