Коментари - ТОП 5 на най-големите износители на оръжие | IT.dir.bg
назад

ТОП 5 на най-големите износители на оръжие

През последните пет години износът на конвенционални оръжия се е увеличил с 8,4%. Кои са най-големите износители на оръжие в света?

Обратно в новината

Коментари - ТОП 5 на най-големите износители на оръжие | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

По-интересно би било да се научи кои са най-големите купувачи...

И България я има все още колкото и да ви е чудно. Е преди сме били по напред де, ама карай.

Шибаните кравари имат морално остаряло тежко желязо. Всичко друго е пропаганда....

Щото викаш чибурашките изнасят последни технологии?!? Тикога и под некакъв повод не са продавали това точно оръжие, с което са въоръжени самите те. Дори и по времето на Варшавския договор. По прости причини

Нямаш идея колко грешно мислиш. Техногийте се развиват трескаво на USA, заради многото привлечени мозъци работещи в различните компании. Колко, си помисли добре, са превлечени в Русия - сигурно се броят на пръстите на ръцете ти.

И сега какво? САЩ са лоши, че изнасят оръжие, а руснаците са добри и хитри, че го правят? Това ли ни е опорката днес? Да ви в "пацифистите"...

loyola

Къде спи Соломон ПАси, да им обясни веднагически да ги спрат тези износи като вредни за ... демокрацията? Така както затвори пазарите за Кинтекс ?

АМЕРИКАНСКИТЕ САМАЛЬОТИ НЕ СА СЕ БИЛИ С ИСТИНСКИ ВВС И ПВО ОТ ВИЕТНАМ НАСАМ :)) ... ИЛИ ПО-ТОЧНО ОТ Война от Йом Кипур 1973 ГОДИНА .. ЗА 18 ДНИРУСКИТЕ СПЕЦИАЛИСТИ В СИРИЯ УНИЩОЖАВАТ 250 САМОЛЕТА НА ЕВРЕЙСКИТЕ ВВС - 45% ОТ ЦЕЛИЯ ИМ АВИПАРК :)) ... А ТАМ ЯДОХА ЯК БОЙ :))

нали всички араби срещу малкия израел :))) готино и загубите на израел са 100 самолета а на арабите над 400! ама какво са фактите за един руски трол?!

Каква е най-мократа мечта на ДЕТРОЙТА (трол-кpeтен)? Мечтата, от която получава нощни напикаваня от кеф! Да яхне съветски самальот. За час и половина-два да обиколи планетата десетина пъти. Да свали всички вражески самолети и да потопи всички вражески кораби. И после Путин да го награди в Кремъл с орден "Червена звезда"!

Основните клиенти на американско оръжие се намират в Близкия Изток. Това са Саудитска Арабия, Израел, ОАЕ и Турция. НИКОЙ ОТ ТИЯ ГАДЖАЛИ НЕ Е ПРИЯТЕЛ НА ХРИСТИЯНИТЕ :))

А Русия продава на останалите гаджали. Също така атентатите срещу християните гаджалите не ги правят с М16, правят ги с АК-47.

АК е доста по сериозно и надеждно оръжие

Прашки и тръбички за фунийки ли? Предлагам спешно да започне производство за износ на дървени палки и сопи - това поне още го има тук-там като суров материал, а и желаещи да го опитат не липсват. Особено около ЕС.

да видим в нашия двор. Защото заради криворазбрана демокрация и налагане на хомот от СССР преди, а сега от НАТО и ЕС, нашата оръжейна индустрия рухна. Ние бяхме в първата десятка на света по производство и износ на оръжейна продукция. Имахме и още имаме уникални разработки. Просто трябва дя наложим воля и смелост да не коленичим пред тези, които искат да ни закрият военните заводи и ни изместят от пазара на оръжия.

Какви уникални разработки сме имали в НРБ? Я ме светни?

Se taia

Явно смята руските лицензи за родни разработки

Първото което новите ни братя отмъкнаха беше документацията на радио-заглушаващите устройства" Стършел" ;) А иначе произвеждахме един куп радио-локационни станции, включително такива за автоматично управление на огъня на каквото се сетиш, дори още продаваме ръчнопреносими радари,засичащи хора на дистанция до два километра, с управлявана от тях картечница.

Изобретения на Виктор Стаев. Пусни го в нета, може и да научиш за какво става въпрос. Незнанието е оправдание само в библията...

Последно, САЩ демокрация ли изнасят или оръжие? Щото, като гледам основните им клиенти, демокрацията им е в минус. За Русия ВСИЧКИ знаем, че изнася революция :)

Руснаците по времето на развитият соц оръжието направо го раздаваха на ,,угнетените"народи в Южна и Северна Африка и Латинска Америкъ както и Близкия и Среден Изток!И ,,ний" харизвахме оръжие за милиарди на ,,братски"страни и режими като най фрапиращ е случаят със Садамката Хюсеинов който ни отряза с плащанията за два милиарда долара! После кото поизмряха геронтофилите с големите лампази в Кремъл и отговорните ,,другари"взеха нещата в свои ръце!Както и у нас,но КГБ другарите затриха нашият оръжеен бизнес и едвам миналата и по миналата година благодарение на американски и саудитски поръчки оръжейният бизнес отново ,,живна", но руските другари ядосано се отзоваха: А для нас?! И не се знае колко милиона долара са им превели вече от БГ агентурата им.Румбата Петков нещо се зъбеше,че не било справедливо да не им превеждаме на братушките полагащото им се!

Щяхме да правим Световен антикапиталистически и антиимпериалистически Майдан-Цветна революция! Естествено тя не се случи, защото гадните янки пречеха по цял свят. То не беше Корея, то не беше Виетнам, то не бяха Контрите. А Пиночет разстреля всички другари на стадиона, които така старателно бяхме подготвили за Чилийския цветен Майдан!

Ф15 непобеденият!!! над 100 победи нито една загуба! нито един свален

това от снимката е Ф 18 хорнет, но нищо..

изобщо не съм имал предвид снимката дори не я погледнах :)) днес четох че ще пенсионират ф15 без нито една загуба

А Пентагона поиска от Конгреса да му разреши да не спазва наложените на Русия санкции щото са ръснали 1 милиард долара за руски въртолети... а покрай санкциите не могат да си получат половината от вече платеното.

Купуват евтино за Афганистанската армия. Кво те тормози. Ми И Руснаците купуваха от Франция Мистрали.

sonibvc@gmail.com

Не е до евтино а до ефективност. Американските хеликоптери много бързо се развалят от песъчинките което означава че трябва да се ремонтират през няколко полета. Руските са направени за тази среда и издържат по дълго.

Че то тия хеликоптери американците нали ги купиха за да се борят с терористите и наркотрафика в Авганистан... Ама щом викаш че са искали да минат тънко излиза че хич не им се бори с терористите, пък и напоследък май ги упътиха към нашите земи;)

"Основните клиенти на американско оръжие се намират в Близкия Изток. Това са Саудитска Арабия, Израел, ОАЕ и Турция." Обобщено там където се бият или произвеждат основно ислямисти. Затова и не пипат Саудитска Арабия, въпреки 200 пъти по-недемократичният режим там от Сирия преди. "Докато основните клиенти на Русия са разположени в Азиатско-тихоокеанския регион. До 70% от оръжейния експорт се падат на Индия, Китай, Виетнам и Алжир." Там където не се бият.

Казано по друг начин, американското оръжие всява хаос, а руското, въдворява ред сред хаоса :)

Еееех а бяхме на трето място по продажба на оръжие по СОЦА.