Коментари - Най-мощните оръжия на Полша през XXI век | IT.dir.bg
назад

Най-мощните оръжия на Полша през XXI век

Враждата с Русия и желанието за водеща роля в ЕС и НАТО са факторите, благодарение на които Полша ще се опита да изгради една от най-силните армии в света.

Обратно в новината

Коментари - Най-мощните оръжия на Полша през XXI век | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

с тия Ф-35 голема световна армия ще направи Плоша, нема що. Да бяха купили Ф-22, съгласен съм, руснаците непрекъснато ще са нащрек.

ПОлша е основен стожер на СЛавянството от 14 век . Едни от най красивите жени в света са потомки на полските славяни /Съхранени са и в Сибир и в Украйна ///

Полша да вземе изключителни мерки з а опазване на нацията от хлор токсични спин предизвикващи отрови подавани с питейна вода,вода з а напояване и храни и напитки..Окупацията на Украйна от извънземни негодници и отравянето а милиони в Украйна и Беларусия е част от анти славянска акция засягаща и Полша.

най- мощното оръжие са полякините

Поляците са страшни бре, леле! Ние си мечтаем за F-16, те си взимат F-35!! Има още много хляб да ядем докато ги стигнем!

Това навярно е поредният бъзик с читателите....

Естествено, че си умен и знаеш. Само че едно е да имаш много оръжие, друго да имаш силна войска. Няма как с чуждо оръжие да се биеш срещу производителя му, освен ако не си достатъчно глупав да мислиш, че пилотите ти са некадърни.

Винаги когато Полша забрави своето място на политическата карта на Европа съседите си я поделят. Имам лошото чувство , че скоро раьонът от Висла на исток пак ще стане Висленска губерния а в Сибир на много места пак ще се говори на полски.

Учи турски и си прави сюнет, быстро!

Кроти, кроти, да не чуят германците......

Пуснете и една статийка за най-моШните оръжия на рассийката, придружена със снимка на вовата гол до кръста и яздещ тигър, за да може рубларастите да ударят по една чакия.

ще ти го пусна отзад - мощен сибирски...

За да изградиш "една от най-силните армии" трябва задължително да произвеждаш собствено оръжие и то не само автомати, пистолети и бомби. Поляците като започнат да правят самолети, ракети и подводници - да се обадят. Ако мислят да си ги купуват, ще има да мечтаят за много силна армия. По-силни ще са от България, Албания, Гърция, Белгия или Мароко.

За разлика от нас- поляците, чехите, румънците ,сърбите и другите бивши соц. са възпитавани във дух на патриотизъм- обич към своя род и Родина. Най- голямото престъпление на бившата управляваща върхушка-БКП е че патриотизма за тях беше- ако не обичаш СССР- то ти си националист, фашист и т.н. За съжаление последните 27 години"демокрация"- все още немогат да преодолеят този нихилизъм и "интернационализъм"- та нали "те пак са тук и пак са същите хора"?

Много тъпа статия. Какво ни интересува Полша какви страхотни и невероятни оръжия има? Ако това са й оръжията - браво, но са доста зле. Дано никой не ги напада.

Много тъпа статия. Ако това са им оръжията са доста зле...

Браво на поляците. И ние може да ползваме такова обновяване на нашите Т-72.

И Русия трепери от страх пред военната мощ на Полша.

Може да модернизираме тези самолети и да увеличим нашата мощ. Те могат да летят ниско, направени са от шперплат, промазан с безир брезент, сиреч РАДАР не ги хваща и са нещо като СТЕЛТ! Двигателите са като на ЖИГУЛИ и нашите майстори може да ги тунинговат и ремонтират .Нашия Военно Промишлен Комплекс ще ги въоръжи с бомби, картечници и това е.

Всичко е ясно, психопатите от западния елит подготвят Полша за ролята на Германия от втората световна война...пробваха с Украйна но разбраха, че това не е държава...сега са наред Поляците...и така ще стане....но на края Руски ботуши ще се разхождат по това което е останало от източна и западна Европа

Май много държави ще се разхождат из Русия!! Една слаба Украйна им видя сметката.

Куо речи? Полша в ролята на Германия от ВСВ в нов конфликт? Преди това план Украйна да играе тази роля? хахахаха. Ти сериозно ли? Сестра! Пациентът има спешна нужда от медикаментите за деня.

моля хапчета за шизофреника Дюдю

Най-безумната рубрика която Дир.БГ можеше да измисли. Продължавайте да всявате паника в хората, продължавайта да насаждате омраза. Чудесно! Изглежда интересно на компютърния екран да си играете на "журналисти", ако нещата станат сериозни и истински, интересно ще ми е кой готава ще реве с детско гласче.

Русия никого няма да напада и превзема! Тя иска да си опази това, което има.

Aха. Само дето нападна Молдова, Грузия, Украйна. А преди време Афганистан, преди това Литва, Латвия, Естония, Финландия, Румъния, Иран, Полша и то не за временна окупация а директно заграбване на територии

Вече няма Варшавски договор. Тези срещу кого се въоръжават? Това са оръжия за войни и дълбоко настъпление.

ша са спомина от смях ! пшеки и армия ?! ако някой знае историята , може да се сети к'ъф го вадеха преди дедо ади да ги нагази . изчезна'а за дни . жалки окаяници .

Още като прочетох че щели да купуват десетки Ф35 и ми сатана ясно че голяма част от парите ще отидат на вятара за другото не знам но... бюджетам им върви на зле щом ще харчато толкова за нещо което не може да лети!

Да, поляците ще трябва да купят и около 70 000 Пейтриъта, ще са им нужни за 14те Искандера базирани в Калининград, горе долу толкова е успеваемостта на Пейтриътите.

ще зпалят? Хахахахааааа

Отиваш там с голо дупе и ..ако ти припари - значи са запалили!

За Искандерите са нужни 15 ракети. Едната резерва за всеки случай. Но може и да не ползват изобщо. Искандерите са с дефектните двигатели и ще се взривят още на старта сами. Калибрите им 75% изпопадаха в Иран. 25% стигнаха Сирия, от тях 1% удариха сравнително близко до целите, което за руските стандарти е успех.

Ти съвсем си иперкал старшина това да не са ти пиратките томахоук дето паднаха като пъпеши и умориха от смях военните.

Видяла жабата, че подковават коня и тя вдигнала крак.

Да смее ли човек да плаче ли?Поредното еврокутре с мощна армия.Смях и пародия.

За разлика от нас, поляците си знаят интереса. Гледай си насрания русофилски задник и отивай на форум при Ламбо и Сидер Ага.

Твърдението, че Русия може да превземе Полша и Литва за една нощ е лъжа. Истината е, че Русия може да превземе Полша и Литва за половин нощ!

Русия може единствено да капитулира за половин нощ. Като им гледам космическите войски дето за 1 ден щели да се справят с Идил и така вече 1 година умирам от смях. А и цирка със самолетоносача беше пълен - 3 самолета за седмица разбиха. Идил не е нужно да има зенитна артилерия.

Ако Русия нападне НАТО, това няма да бъде война, а ще бъде битка с тероризма.

Естествено. Путлеристан е вдъхновителя на тероризма, а и ще напада подмолно.

Правят поляците, а при нас Костов довърши армията ни, и никой след него не се опита да я възстанови. Ердоган има претенции за Родопите а нашите депутати и министри мислят как да ни разделят и нови схеми за източване на данъците ни.

Не лъжи, Боклук! Костов не е пипал армията.

Костов я довърши... въобще тоя Костов... голяма работа... Въпросът е не, кой я довърши, а кой я започна... аз ще ти кажа БКП, след като след 1945-та бастиса, изтрепа, интернира обучените, професионални български офицери и ги замени с партизани обирджии на мандри. Има документални филми с царски офицери. На съвсем друго интелектуално ниво са спрямо соц. офицерите от БНА.

Махнете най после тази просташка статия.Поляците са боклук.Те могат само да пренасят боклуци от Турция.Нямат лице,нямат задник,изобщо нищо нямат.

Очевидно Полша се готви да превземе западна Украйна, с това тежко и модерно въоръжение за няма и половин година ще са в Киев :)

Само да не се разпаднат кото самолета но президента им,че Путин пак ще е виновен

Ми руски самолет ,разпада се. Затова вече не искат нищо руско

Като е така, каво правят американските танкове е Полша?

Какво правят руските в Сирия? Същото!

Господа Ф35 е един от най - скъпо струващите провали на американските ВВС . Такъв беше и невидимият самолет , който падна в Сърбия. Дори американски експерти презнават , че техническите данни на Ф35 са повече от посредствени. Сега усилено се търсят глупаци на които да им бъде продаван. Вече 10 години на този самолет не могат да му отстранят конструктивните дефекти. В самите САЩ тойсе намира ограничено в експлоатация. Да им е честито на поляците новата придобивка ще се чудят какво да я правят.

Другарю, в Сърбия падна Ф117. Та карай нататък с пропагандата.

Драги ми демократични господине много добре зная какъв "супер" самолет падна в Сърбия . Ф117 едно време го рекламираха посъщия начин както и Ф35 . Дори Холивуд беше снимал няколко много геройски филми за него. Но за нещастие сърбите не знаеха ,че той е невидим и толкова добър и в резултат го свалиха с доста старичка зенитна ракета.

Мистъре, човекът не твърди, че в Сърбия е паднал Ф35. Казва само, че сваленият от сърбите самолет е скъпо струващ провал - така както и Ф35. Мисли малко преди да пишеш.

ограничено вав експлоатация?? 57 броики ще се произведат сега а следваща година 90 броики.. това ти е ограничението?? толкова е дефектно че на ред флаг 16:1 би другите самолети??? това което ти говориш беше 2011-2013 година, сега сме 2017.. малко прочети преди да напишеш..

Спомням си руската "техника" навремето, просто НЕ РАБОТЕШЕ и то някои неща още с първото пускане!!! Не се заблуждавайте за Ф35, това че всичките му недъзи са наяве е добре, работи се усилено по него, 1500 млрд ще струва когато всички 2500 броя от него са готови. Гледайте в тубата тоя с вертикалното кацане, че то е извънземно бе! Ще го донагласят, ще се тренират пилоти на него, ще създадат мощна авиация базирана на него. Да видим алкашите, те ще продължат да се возат на 4то поколение самолети!!! Докато ПАКФА влезе в употреба, докато изчистят проблеми и произведат стотици бройки от него ще дойде време за 6то поколение.

Да, копиран е от Як 141 и 43. Производителят на Ф-35 дори купили документацията от тях. Дори има договор за това! Виж опашката и двигателя на Як 141 и 43 и ще разбереш защо го сравняват с него.

Пак си чел някакви руски блогъри пишещи пълни глупости

Нека тези късопаметни предатели на славянството само да дръзнат да се включат в някоя антируска натовска агресивна акция, и репликата на Русия ще бъде мигновенна и унищожителна!

Тъпанар! Ходи да праиш славянски свирки на путлер, продажна руска подлого! Няма по-страшен враг за българщината от Русия! Не съм го казал аз, казал го е Раковски!

"T-155 FIRTINA" е с внезпен първи изстрел - "burst mode" - 3 изстрела в първите 15 секунди и 8 изстрела в първата минута! чак след това минава в режим два изстрела в минута (в зависимост от затоплянето на дулото). C опита придобит срещу пкк и в Cирия в момента се разработва "T-155 FIRTINA II". Tо сте бъде с показатели като на "Pz-2000" - 10 - 13 изстрела в първата минута и после 8 до 10 изстрела в минута на режим нормален!

Попитали малкото манго ял ли е луканка. Той отговорил - Не съм, ама баща ми е гледал как ядат. И нашата е такава - Нямаме оръжия, ама сме чували, че хората имат!

СНАРЯД МОДЕЛ 1976 ГОД. 152-мм 3БВ3 МОЩНОСТ 2500 ТОНА= 2,5 КИЛОТОНА , ТАНКА АРМАТА ИМА БОЕКОМПЛЕКТ 20 Х 2.5 КТ +20 ОБИКНОВЕННИ .. 20 АРМАТИ И ПОЛША Е РАДИОАКТИВНО БЛАТО ЗА 3 ДНИ ... ПВО КОМПЛЕКСА БУК М3 МОЖЕ ДА СТРЕЛЯ В ДВИЖЕНИЕ ПО САМОЛЕТИ И РАКЕТИ И ИМА СЪЩАТА СКОРОСТ КАТО АРМАТАТА :)) :))

И екипажа може да бута Армата

Арматата се движи с двигател на ВАЗ.

"детроита" е изкуфял дъртак - русофил и фашзран бунак. предупреждение: никои да не му се връзва на изкуфелия "съветофил" .

Не съм русофил но преди 7 или 8 месеца германският външен министър се изказа в едно предаване че Русия ако реши за 4 дена е в Лондон каква Полша какви 9 милиарда и тн...

що ли? Всичко е кубрик и голивут, ако иска мамаша за 3 часа е на марс, е глей че от сирия нищо не остана за има нема година и стигнаха от латакия до хомс

Чети и други медии освен руските дезинформационни такива. Това е пълна лъжа и глупост сътворена в главата на путлерастки трол "не русофил"

Представяте ли си,каква минавка е да харчиш по 9 милиарда долара на година за оръжие под претекст,че Русия щяла да те напада,а накрая това да не се случи...:))

Щото ако не ги харчиш,ще ти се случи.

Брей, що не купуват руски технологии, нали са най-добрите, а и по-евтини....

Когато Хитлер анексира Чехия след Мюнхенския договор,Полша също взема своя пай. После гризнаха дръвцето но това е друга история ,която е на път да се повтори.

Да ме прощават, ама преди Полша има толкова по-големи държави с претенции и пари, че ако за миг американците им кажат "оправяйте се сами" и ще им трябват най-мощните памперси на поляците, след безумното им дуене...

да ме извиняваш, но Полша много скоро ще е втора икономика (или трета) след брекзит. Германия е ясно, че е най-голямата, но поляците имат потенциал да преебат франсетата, особено ако ония продължават с арабизацията

При такова супер добро въоръжение изчезването им от картата на Европа е 100% сигурно при единбъдещ конфликт с Русия без значение дали те или някоя друга страна от НАТО го започне.

Спешно идиота с ник АК-47 трябва да бъде въдворен в заведение за умопобъркани, че е опасен дори за себе си най - вече. Плямпа за самолет, който е гледал на картинка. Всички знаем за "страхотното" руско оружие, само като знаем, че пиянките от РОССИЯ не могат да сглобят тостер. И тезата, че в оръжието са добри, а в цивилното производство не, много издиша, тъй като няма как да правиш страхотни ракети, а да не можеш най - прост сешоар, все едно да си открил ракетостроенето, без да си минал през първоначалната електрификация.

Бе имат някакво ракетостроене, щом и американците го ползват, на ядрени централи също, на оръжия също. За тостери и аз не съм чувал...

Разликата между Полша и България е, че Полша е - Ей там горе, а ние сме Ей тук доле... в тинята при руснаците в Слънчев бряг. На това ниво сме, че на Морските гларуси полякините от години не пускат... пускат им само омъжени рускини с деца над 40...

"Враждата с Русия и желанието за водеща роля в ЕС и НАТО са факторите, " Ебаси манипулативното начало на статията... захранка за шарани като този със съветското име по-долу! :))))