Оръжията, които се доказаха във войната в Украйна

Една от най-важните платформи в съвременната война всъщност не е бойна, а цивилна

Обратно в новината

Коментари - Оръжията, които се доказаха във войната в Украйна | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Следващият пьт като пишете подобни статии..........потьрсете сьвет от експерти от ГЩ,ВОЕННА АКАДЕМИЯ,ВОЕННИ УНИВЕРСИТЕТИ.....ТАМ Е ПЬЛНО С ЕКСПЕРТИ....ВОЕННО РАЗУЗНАВАНЕ,ВЬОРЬЖЕНИЕ,ВОЕННОТЕХНИЧЕСКИ РЕСУРСИ И РЕЗЕРВ,СТРАТЕГИЧЕСКО ПЛАНИРАНЕ,ВОЕННИ ТАКТИКИ И СТРАТЕГИИ,ВОЕННА ЛОГИСТИКА.....И ТН Лично обективно мнение......явно крайните цели на руските вс са Херсонска и Зпорожка области и задьржане на фронта..... вероятно след това опит за примирие и сьздаване на буферна зона между двта фронта Украйна и териториите контролирани от руските ВС (навремето 2015-2017 имаше такова предложение буфеона зона между украинските ВСУ И ПРОРУСКАТА ОПОЗИЦИЯ )по препорьки на ВОЕННИТЕ НАБЛЮДАТЕЛИ ОТ ОСС... за да се избегнат цивилните жертви и разрастване на конфликта(инвазията)но високомерните инфантилни,социопати англичани,американци,французи и командването НАТО и украинското правителство ОТКАЗАХА.

Колкото и да се опитвате да изтъкнете боклуците та Ватниците,те се провалиха в войната....Западните оръжия доказаха своето превъзходство и това го вижда цял свят...Другото са глупости :D

Колкото и да се развяват мнения по въпроса в коментарите под новини, колкото и категорично да са заявени, те са мнения на некомпетентни хора. Никой истински компетентен в областта няма да тръгне да пише точно тук.

Ку. е....Ако ми беше младо бомбе- предполагам че не знаеш какво значи това, както и не знаеш колко части има АКС- и АКМ с който съм служил- и не си чувал гаубица от 10 километра - на хората съм помагал както моите стари войници- стар- стар - човещина.Да наричаш някого с тези епитети говори за пълна ипотентнтост- духовна-тука е така явно- не знам но така не се прави.Слушай какво ти говоря.

Колега ,за танковете си пълен лаик!Т64 е снет от производство защото се е оказал скъп и сложен!А Т72 и максимално опростена негова версия ,направена като за тъпи Руснаци !Украинците са нещо по_друго!Зна менития Т34 е конструиран в Екрайна ,в Харковския заводракетите "Войвода",или както им казват на Запад "Сатан",които още са на бойно дежурство!Самолетите АН,без които няма Руски десантни части,хеликоптерните двигатели,използвани от Щурмови и транспортни хеликоптерии т.н.

Оръдието е 125 мм гладкостволно, а към него са добавени две картечници с калибър 7,62 мм и 12,7 мм. Т-64 тежи само 38 тона и превъзхожда по характеристики по-новия и евтин Т-72. Превгъзхожда го по какво? Несъвършенства в конструкцията? Пуснат в производство, приет на въоръжение и бързо, бързо снет. Т-72 тестван, пуснат масово производство, приет и все още държан на въоръжение!!!

"Т-64 тежи само 38 тона и превъзхожда по характеристики по-новия и евтин Т-72" НЕ !

полските танкове, най-доказана е С-300.

полските трактори

доказаха се да убиват, стотици хиляди човешки същества

та нали затова е война,да се трепят.иначе щеше да е сватба-да гърмят,ако булката или младоженеца са честни.

Да доказаха се и баба Меца ги опатка

Вярно е! Само могъща държава като Русия, може да унищожи цели 50 хаймарса от доставените 20, да унищожи Леоради и Абрамси, които още не са дошли в Украйна и да брои за епична победа, обкръжаването на малко градче. Преклон, пред тази така велика държава....

Главата евроутайки ,България остава от Руската страна! Пропаганда е да ти говорят колко се грижат за теб, а всъщност те убиват с цени,съсипване на икономи и армия,и в същото време да обвиняват Путин,как ни прави живота зле.Е...АХ ВАЩА МАЙКА ПЕ.ЕРАСТКА И П.МИЯРИТЕ ВИ ДЕГРАДИРАЛИ.ЩЕ ВИ КОРМЯ ЕДИН ПО ЕДИН НЕЩАСТНИЦИ АМЕРИКАНСКИ И ВЗЕМЕТЕ СИ ПРОЧЕТЕТЕ ИСТОРИЯТ НА БЪЛГАРИЯ,А НЕ АМЕРИКАНСКАТА ФАЛШИВА 200ГОДИШНА.А И ЧОВЕК,КОЙТО Е ЗАПОЗНАТ С ИСТИНСКАТА ИСТОРИЯТА НА АМЕРИКА,ЩЕ СЕ ОБЪРНЕ СРЕЩУ ТЯХ!

Путин е виновен и точка ! На дърти години реши да става Путю "Велики" и нагази в блатото. Но и Европа е виновна че толкова време го търпя и си затваря очите.......още от 2008 г. когато нападна Грузия. Естествено войната донесе обедняване / инфлация в Европа.....няма друго. И да вадиш от 9 кладенеца вода - това е истината. И затова сега гнилата плът ще се изреже от Европа !!!

Българите, оставаме на страната на България. Подлогите, чий задник лижете, не ни интересува....

Точно ако си познаваше историята Копейка Продажна нямаше да квичиш като Ватник :D Всичко което използваш в ежедневието си е ЗАПАДНО...И кредитната и дебитната ти карта са АМЕРИКАНСКИ с които плащаш и теглиш...И с всяка покупка даваш пари на Чича ти Сам...И колата,и телевизора са ЗАПАДНИ...ВСИЧКО....От Ватнешка и тостер нямаш...НИЩО...

Путин обеща ли ти ниски цени бе лузър смотан. Сигурно едвам имаш средно образование.

Основното оръжие на руснаците е евтината жива сила, така е открай време. Според последните числа, които видях, на 7 руски жертви се пада един убит украинец. Пускат ги да налитат като орките тълпящи се пред Гондор, нямат път назад - командирите ги застрелват на място ако не напредват.

Сънувал си я тая статистика. Ама нема лошо ти си си тъп

И това го казва руска амеба

То и за това се направи тази война,за да може американците да си тествата оръжията и наркотиците с,които тъпчат укрите.НЕОФАШИСТИ

Путин- агент на ЦРУ. Щом казваш.... Отде ви изравят бе.

Аха... САЩ праща 30 годишни бракми да ги тества, щото, нали... не са разбрали как работят, за 20 години.... Умен си, като путинофил...

Вибратора на путкин се доказа

ректума на Зеленски.

За Родину...За Путину....А нам всьо равно

Няколко паднаха и не се взривиха, и руснаците си ги прибраха, както томахавките в Сирия. Та като гледам Града вече го автоматизираха без да слиза и да върти панорамата, ЖПС - координатите му падат от небето, няма необхопдимост от предварително определяне на огневи позиции и цели, компютърчето и излиза на рубежа, и стреля на майната си и бяга, та на ХайМарса отпадна предимството му, а и скоро и китайчетата ще са го клонирали.

Най-доброто оръжие срещу русия е президента й.

И аз тука съм си направил една прашка ... Мое ли да я тествам в усраина?

Усрауна е полигон за изпитания на нови и утилизация на стари оръжия! А местното население кучета го яли! Буквално!

_stankow

Шасито на САУ Пион не е на основата на Т-64. Разработено е специално, на основата на танка Т-80. Т-64 има 6 опорни ролки, а Пион - 7 опорни ролки. Двигателят на Пион е 8 В-46-1, по-късно В-84Б, които са 12 цилиндрови V-образни двигатели. Двигателят на Т-64 е опозитен, петцилиндров, многогоривен, двутактен турбодизел. Много оригинален, особен двигател, който си има и своите предимства, но е труден за обслужване. Разработен и произвеждан в Харковския танков завод. Пион се произвежда в Кировския завод в Ленинград. 203-мм оръдие - във Волгоградския завод "Барикада".

Ха ха ха! Ако бяхте написали за противотанковата ракета Джавалин , да ви повярва човек.Тази ракета,ръчно преносима, с далекобойност 2,5 километра и успеваемост 75%, такова мамата на руските танкове.Сега руснаците изваждат от архивите,танкове Т-62,снети от въоръжение още през съветско време.

Аз очаквах да прочета за непобедимите СУ--57,от който руснаците имат 5-6 бройки и който,според експерти няма стелт възможности и непобедимия танк Армата, няколко десетки бройки за парад, и страх да го пуснат в сражение.

ко стана с нарисуваните непобедими кенЕFки шиснайски блок от седкмдесете ве гурбетдобитък?.. ббаахаха

Забавно е да чета, как някаква блядка избягала от рая на земята Русия, дошла тук и нарича домакините си гурбетдобитък. Чудно ми е, ти тогава, какво се водиш? Насранотстрахбляд?

Участват,участват и свалят цели от 200 км.представят се доста успешно.за сравнение ф22 е участвал в реални действия веднъж,когато свали един китайски балон за 50-60 долара

До Коко-потърси в гугъл miltary watch:самолетите су 57...и тогава пиши

Туркоробцити ф усрайна да са бият за атлантик еврейна Zеленский

"еврейна" Шаломов кои умират?

“Композитна” броня не значи “реактивна” броня. Освен това като има намколкохиляди Т-64 “на склад” - защо се вие на умряло за 30 Абрамса (при това съобикновена броня)?! Нещо не ми се връзват бръщолевенето в тая статия с новинарската реалност.

Накрая като Зеленски капитулира,кой ще му е виновен?

Както обиковенно /Путин ,петров ,баширов.../

нинова, че му е изпратила ръждясали снаряди и некачествено гориво

Малко трудно сравнение релано 90% от оръжията които се използват от двете страни са руски или от СССР. Освен това Русия използва Иранските дронове преди ракетна атака не защото са неуловими за Пво. Напротив бавни са и са шумни но са евтини и показват местоположението на Пво след което следва ракетна атака.

глупако няма руски танк с композитна броня води се активна но доколко е, гледай клипове от сирия .

В цял свят никъде нищо не се случва. Такава гнусна пропаганда и толкова новини от СССР в соца нямаше. Отврат!

Верно бее, ко стаа с Еленски, шмърка ли редовно, ака ли ...

Русия няма силна икономика и висок стандарт на живот, но има огромни ресурси и огромна армия с която скоро ще унищожи Украйна, а след това и старата арабизирана Европа.

Ти ме развесели за три дни до Берлин за седмица Мадрид. Ще ще беееееее само огромни гробища на орки и мизерия нищета недоимък ,това е велика Русия така е била винаги.

Това за слабата икономика и ниският стандарт на живот кой ти го подсказа, баба ти ли?

Моята баба е Уикипедия. Сравни доходите и икономиката на САЩ с руските. И ще разбереш колко е умна баба ми.

А за разходите нещо пише ли във Уикипедията? Например, че медицинската застраховка ти е 1500 долара месечно след като са ти взели 40% данъци и че един наем на по-прилично място е 3500 - 4500 долара? И че дори след като си изплатил къщата, данъка сгради като нищо може да ти излезе хилядарка ... месечно?

Съветска русия има страховито оръжие ужасяващо европейските държави... Нарича се "био-робот".

Те обаче не се бият с Русия. Затова се използва срещу невинното украинско население.

Нонсенс!

Стугна-п се доказа и гаубици 777...не знам защо ги пишат провалили се... Самоходните гаубици, полски, словашки, чешки, италиански, френски са в полза за защитата на република Украйна

С тези ефективни оръжия постигаме само перемоги.....

Естествено, пише се само за оръжията на Украйна. Щото не ви стиска да пишете за тези на Русия

Това не е футболен мач, бре...хиляди хора загиват за кефа на болни руски глави

Болна е твойта глава, но лекар не може да ти помогне.

нали са написали, за иранския дрон

Пак се опитвате да пробутвате скапаната руска техника :) :) Видяхме, какво се случи, когато се срещна със западната

и какво се случи ве гурбетдобитък? какво стана конато руските миг29 се срещеаха с нарисуваните ти f16 ве? русеака яко се е уплашил от реалноста на картинката.. ббаахаха

А ко стана в долината Бекаа, израелците с нула загуби свалиха 82 Мига ;)

Та какво точно се случи? За сега това, което се случва май не е в полза на Украйна, а?

Що забравихте джавелина? Колко изпържени кацапи в консервените им кутии наречени танкове с помощта на тези малки но гениални ракети..... Кефят много видеата из нетя как Джавелина пристига гърми над купола на съветския кофчег Т-нам какво си и купула на Т-то отлита на 100-200 метря. Кеф да ти стане да гледаш такива видея. Кацапите вътре даже и не разбират какво е станало....

Ами бегай в Украйна да стрелящ с дажавелини тогава. Мога да те уверя че нищо от това което гледаш по видеата не е така в действителност. Както от едната така и от другата страна. Ама вие даже и в казарма не сте ходили поне да сте участвали в едно по-сериозно учение, където да те карат да лежиш и танка да мине над тебе и отвсякъде да те гърмят с артилерийски гръмове, та поне малко от малко да се докоснете за какво става въпрос, как да ги знаете тези работи

Точно пък джавелините, хахаха, слага се отгоре на купола на разстояние обикновена стоманена мрежа, заряда сработва по-рано и няма мощност да пробие купола. Затова и Зеленски вече не мрънка за тях. Затова и цената им в даркнета падна до под 10х.

оказаха се с два основни недостатъка, азот или там охлаждането и батерията от което произлиза и слабоста им. Около 40 % от използваните са в права стрелба като РПГ, което също се приема за недостатък, защото част от тях попадайки в защитени брони и не нанасят нужната щета, а цената в сравнение с РПГ е значителна. Другия недостатък по дълго обучение на стрелеца.

Гляй ся, представи си, че си мобилизиран и НАТО те праща да защитаваш еврогейските ценности на източния фронт. Ти си голям юнак с голям ..... аФтомат и големи .....гранати. Возиш се в голяма бронирана колца, естествено добре защитена защото ти си много ценен на генералите от НАТО. Внезапно и ненадейно от негде долита един ДжаВЕЛИК и майка ти, евентулано и гаджето получават известие, че от теб не е останало и кокалче ей так да поплачат връз него. Сега ще питаш от къде във ватенките,рашките или там както си ги знаеш такива ракетки? Ами някой поклонник на главния циркаджия вместо да стреля по рашистките танкове е скатал Джавелина и го шитнал на черния пазар, за зла учат ракетката е попаднала в рашистки ръце. Питам, още ли се кефиш, че в тази братоубийствена войната умират хора или вече си си купил бЕлеД за далечна дестинация където да си пуснеш на спокойствие Counter strike и участваш в една "яка мисия" ?

https://defence-ua.com/news/vsrfzahistilisvojitankividjavelintabayraktartb2zsu_foto-4174.html Даже на украински ти подбрах

Вечна слава на оръжията, които не попаднаха там. Само те не убиха хора. Бели, грамотни хора, като нас самите.

сарматата каде е сарматата всички чакаме и картоненият Т90 да запали от красний площадь, или по-скоро там около Въгледар да вземат да го изтеглят

Момче, хапчетата. Т90М трепе укри от началото на конфликта. Видеа бол, ма не се пускат от Униан и Дрис.ЦРУ.

.... това тук платена реклама ли е кой я плати?.... е няма хожда да ни це обяснявате де.....

Според западни експерти най-ефективното и най-страшно оръжие в Украйна са руските танкове "Т90-М". "Чудовището" както го наричат на запад е със страховита огнева мощ и маневреност. В Интернет могат да се намерят характеристиките му. Не е ясно защо е пропуснат в тази класация.

щото са 10 броя , само за парада на красньi площад . за още - денги нет

Объркал си се Т90 има колкото щеш

Т-90 има, но Т-90М няма. Като прочетеш списъка с подобрения по втория, си е почти изцяло нов танк.

Русия няма как да спечели тази война. Вижда се все по-ясно. Съжалявам заблудените ентусиасти, които смятат Русия за някаква супер сила във военно отношение. Покрай тази война повечето маски паднаха. Руската армия може да е била велика, но това е било по съветско време. И то в ранния период! Сега Русия е една псевдо-държава проядена от бедност и корупция. Ще загубят - нямат пари, нямат потенциал.

Че тя войната може да приключи за два дена, дедовото. Не се ли сещаш?! Как ти се струва да се спечели война срещу ядрена свръх сила? На мен нещо не ми звучи!

Редът е в нарастваща прогресия ( на такива, като теб, задължително се обяснява ) Глупак - човек със специални нужди - олигофрен начален стадии - идиот с тежки и непоправими ментални поражения - пациент в мозъчна смърт - утвърден дебил, който си мисли, че Русия ще използва ядрено оръжие.

Много ясно че може да я спечели въпроса е дали иска да плати цената за това или ще предпочете някакъв междинен вариант. Има разбира се вариант ако действително например Путин ритне камбанката да настъпят някакви политически борби и да се разфокусират, но аз даже мисля че точно в този момент наследник на Путин ще бъде принуден да е доста по-радикален от него

Определено не разбираш от оръжия

Тая статия е написана за заблуда на враговете на Зеленски. Окрайна имала не 1500, а 15000 танка, не 50 бойни самолета, а 500 и т.н. Само, че виртуално.

Руските Калибър обаче причинили цивилни жертви... А западните средства сигурно не?

Е посочи къде. Няма нито една цивилна руска жертва. Няма нападение над цивил и жертви в Русия.

по 600 орки барабар с желязото по нова година.

Ся тая статия каза ли нещо изобщо? Че нищо не се разбира.

като се поотопли още малко над масква ще вдигат дирижаблите против дронове , а на околовръстното - пирамиди и кръстове от релси против Т64 -те от запад . това ще е ако до тогава не са виснали путлера на някоя берьозка покрай пътя.

Една ракета на ХИМАРС струвала почти $100,000. Значи 10 ракети= $1,000,000. На далавера си е.

Значи 10 ракети по 600 орки , бензиновози и 10 камаза с снаряди = има нема по $1 на орк барабар с желязото.

Как сте тази сутрин русороби и вся осталная свинская сволоч российская. Чухте ли безмилостния смях на който коня с тъпаци беше подложен в Индия. Да, лавров с кодово име гьонсурат лошадь попръцна та целия свят да го има записан и когда в Гага бъде закаран, няй вероятно от собствените си тъпаци, ще му се смеят. И на него и на децата му в САЩ и на женката му и на всички негови роднини приятели съседи и вся... Пък след смеха ще получи по една доживотна за всяка тревичка, мушичка и камъче, унищожени от копитцата му.

Дъ Бъ измет!

Още един с газове

Ти ши получиш на братчеда черния у голямата мусара

Мангустата, тихо..

Апна ли черното уй

Ми то навътре растеше. Уй пък навътре. Транс ли си?

Нещо не ми се връзва. От статията разбрах, че Зеления разполага с над 1500 танка. Ми тогава защо орева света да му пращат нови танкове? Че някой лъже яко е ясно, въпросът е КОЙ?

Щото ме са го превели лакто трябва, били са 1500 дадени включително от източна европа, ама вече ги няма

Хубав въпрос!

Когато гледах клането и паленето на живи хора в Дома на профсъюзите в Одеса на 02.05.2014 г., разбрах, че Третата световна война започна. Хубаво е човек да прочете докладите на наблюдателите на ООН - ясно се вижда как властите се оттеглят целенасочено по указание на американското разузнаване и оставят неонацистките формирования, дошли от Харков, да избият мирни хора - жени, деца и старци.

Гледал си мосфилм си гледкал като ребьонок

Разгледах непобедимите оръжия на украинската армия. Сега чакам да победи окончателно и да проведе военен парад в Москва, тогава ще ги видим наживо.

" Expo 22/23" ,,Панаир на оръжията"- за сметка на два братски народа и за кеф на краварите.

Като видях "Т-64" и три пъти се връщах да прочета заглавието. Друго ако не, тази война сложи край на танковете с екипаж.

Какво ме интересува какво оръжие се е домазало вобще не ми дреме, реклама ли правите или се радвате че умират хора. Смръдливи племена утепани.

Долна рубладжийска измет.