Коментари - Полицаи „наемат“ орли за борба с дрони (видео) | IT.dir.bg
назад

Полицаи „наемат“ орли за борба с дрони (видео)

Нидерландската полиция тества идеята за използване на орли при залавяне на безпилотни летателни машини.

Обратно в новината

Коментари - Полицаи „наемат“ орли за борба с дрони (видео) | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да се забранят дроновете и готово. Успешно бяха сложили патлак на един дрон. Със същия успех ще сложат и бомба и ще могат да я закарат където си искат. Човека сам си прави само живота труден

Дрон, дрона, дронът, дронове, дроновете, --- реч омайна сладка!!! Кон, коне, но не и КОНИ!!! Ко- нйе, ко- нйе, и нйе и нйе, мили мои!!!

Защо трябва да се борят с Дроновете?

С малки приспособления един дрон лесно може да превърне орела от хищник в плячка ... но защо трябва да се стига до там?

Явно не си виждал орел отблизо. Ако иска и теб ще превърне в плячка.

А орелът дали е виждал перка с бръснач, или пък експлозив, или пък електрошок? Дори и капсулка с приспивателен газ е достатъчна. Като я пукне с нокти, ще заспи докато лети.

Онзи ден 10 пъти стрелях по един граблив дрон, докато пусне човека.

Енрике Иглесиас ги лови тия дронове с голи ръце.

Идея: за борба с "малък дрон" може да се използва по-голям дрон. По-евтино и няма да се нарушават "правата на птиците" ;)!

Да тренират коне, тигри, лъвове и птици да играят в цирк - не било хуманно. Когато представителите на колониалната империя Нидерландия тренират птици за опасни действия, никой не повдига въпроса за нехуманното отношение към птиците?

Не е ли по-евтино, достъпно и безопасно да ги свалят с една малокалибрена пушка и да тренират куче да ги донесе :P Малко като историята където американците дали милиони за химикалка работеща в космоса а руснаците писали с молив.

...и което се оказа пълна измислица. Не можеш да пишеш в космически кораб с молив, защото с отделят много фини и малки частици отчупен графит, който пък е свръх-проводим и веднага попаднал една инсталация ще предизвика късо съединение или пожар. Това си е чиста градска легенда още от Тошово време

Dimitar Todorov

на теория си прав, но на практика, първо, не се отделят чак толкова много частици, а отделените се филтрират през въздушни филтри; второ електронните и електрическите системи са защитени; трето графитът не е чак толкова голям проводник, а има сериозно съпротивление и дори да окъси нещо някъде, то ще се получи лека утчека на ток, но не и запалване. А в началото с молив са писали както руските, така и американските космонавти.

Има химически моливи.

И след като американците направили химикалка за писане в космоса точно руснаците оставят моливите и стават най-големите купувачи на новите химикалки. Молива е от каменния век бе чугунени кратуни.

ОК! За молива може и да не съм запознат достатъчно. Остава въпроса защо ще се занимават с орли, което е скъпо и трудоемко.

А за нашите хидропроекти се наемат за консултанти "соколи".