Организират полети с балон от Аляска до ръба на космоса

8 пътници ще летят в капсула, носена от водороден балон с размерите на футболно игрище

Обратно в новината

Коментари - Организират полети с балон от Аляска до ръба на космоса | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Надежда Христова,поредната невежа недоучила драскачка на Дира,която си мисли,че 19 км. са Космос!?

"балон с размерите на футболно игрище" - Да сравняваш обем с площ е като: Ум с размерите на Ватикана.

Предполагам става въпрос, че балона може да се постави на футболно игрище и да го покрие добре. Т. е. площта на 2D проекцията на балона е колкото футболно игрище. Но като цяло си прав! Сравняват различни по вид мерни единици, което е невъзможно.

cwetence

19 километра не е ръба на космоса ;) Те пътническите самолети летят на 10-15 км, при това цената на пътник е далеч под 125 000 долара.... :D

cwetence

Та така, за 'ръб на космоса' се счита височина от около 100 км. Въпросните компании планират да организират полети на височина ок. 30,5 км. Защо всичките ви статии са с правописни, че и с фактологически грешки, се чудя? :D Дори един гугъл транслейт + авто-коригираща програма не ползвате... А са безплатни :D А, ама то елементарно усилие се иска.... 'журналисти' :D

На Марс планината Олимп Монс е висока 27 км. Значи стърчи чак в космоса... :)))

хе хе... па ти извън космоса ли живееш? Земята не е ли в космоса, като ще влизаме в такива полемики? :)))

За пенсионери дали няма да има отстъпки от цената ?

Има има, Бае Героги ако изчакте на опашкта за някой може и безплатно до ръба на космоса та и по-нататък

19 километра?! Какъв космос ви е патил бе?! Дирници....

не разбирам... Нали Земята уж беше кръгла?!!!!!

Де Хинденбург де. Водороден балон с размерите на футболно игрище, с кой акъл ще качват туристи в това да ги пита човек. (Едва ли съм първият с тая шега разбира се, не може да не са предвидили спасителен вариант, капсулата с парашут ли какво ли).

DIR ако не си смените заглавието всички коментари ще са в рода да ви обясняваме на кое истинската наука казва ръб или начало на космоса. Една подсказка не е нито на 20 нито на 40 км.

Полет до ръба на космоса, звучи като секс до ръба на тутката.

Хахахахахахахахахаха. Муахахахахаа...

все още караш на ръчна и се мислиш за големия еВач.

Желая им успех. Дано и конкуренти им се навъдят, та да смъкнат още цените :)

Значи най-голямото постижение на НАСА към момента: да стигнат до ниска земна орбита ("ръба на космоса") - хората вече го правят с надуваеми балони... :/

Обсесивно-компулсивното ти разстройство отива към влошаване, правиш и асоциативни изблици. Че НАСА е една от думите, които го отключват знаем отдавна, препратката към НАСА от балон е притеснителна, говори с лекуващия те лекар за това.

Какво очакваш от човек, който не прави разлика между "ръба на космоса" и "околоземна орбита"? "Пътниците на борда на капсулата първоначално ще бъдат издигани в продължение на два часа до височина от около 19 километра." - от статията "Космическата станция лети в орбита около Земята на височина от приблизително 360 км" - от Уикипедия То между 19 и 360 км няма голяма разлика... :))) Ето затова вече не споря с Аполо-нанайси! Спори се с човек, който поне малко е в час с материала!

ква НАСА те гони тебе бе помияр?

Този е редовен трол-хейтър. Не пропуска да оплюе НАСА или Мъск. Това му осмисля деня...