Коментари - Телескоп надникна в тайните на Орион | IT.dir.bg
назад

Телескоп надникна в тайните на Орион

Телескоп надникна в тайните на мъглявината Орион.

Обратно в новината

Коментари - Телескоп надникна в тайните на Орион | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тъпак съм, не ми обръщайте внимание! А и много препих през празниците...

Процесът на акреция е невъзможен защото налягането в газовият облак при неговото свиване нараства много по-бързо от силата на гравитацията. В добавка вавилонските шамани твърдят че е имало голям взрив преди няколко измислени милиарда години и от тогава вселената все се разширява според тях. И очевидно гравитацията не може да спре това разширение след като не е могла в ранните години на вселената според техният модел, когато масата и е била съсредоточена в много по-малък обем и съответно интензитета на гравитацията е бил много по-голям отколкото сега. Понеже теориите на вавилон са изградени на фанатичното желание на покварените да няма всемогъщ , всезнаещ и всеприсъстващ свят Създател, чиито съд е справедливо и гарантиран, те са изградени въз основа на пожелателно заклинателно мислене и откровени лъжи. Вавилонските шамани са принудени постоянно да измисля несъществуващи феномени които да прибавят като числа към моделите си в стремежа да нагодят реалността към техните съкровени желания. Трагикомедия. Бог го е казал отдавна но винаги е актуално. Защото делата им са тъмни те отхвълят светлината.

ЙОАН 3:19 "19 И ето що е осъждението: светлината дойде на света, и човеците обикнаха тъмнината повече от светлината, защото делата им бяха зли."

Dimitar Todorov

Само за протокола, как Бог е измерил и е знаел, че са изминали първите два дни, като едва на третия създал слънцето?

Ние съществуваме в рам паметта на бог.Част сме от една сложна програма.Аз разбих сорс кода на бог,и ще го пренапиша.Ще създам втора паралелна виртуална реалност,където всеки ще прави любов със себе си,и ще бъде безсмъртен.Извратено,а?

Извода на вавилонските шамани че в някой от наблюдаваните мъглявини се формиртат нови звезди трябва да е постигнат с гадателство и заклинания, защото такъв процес е невъзможен при действащите физични закони. Затова никога няма да ни обяснят как е възможно тово да се случи. Те самите не знаят и няма да знаят от тук до края на света. А това събитие не е далеч.

Края на света или края на битието? Уточнявай се щото е важно...

кой процес е невъзможен и противоречи на кой закон?

С две думи - мамата си трака

Да ама това е било преди 1350 години, а как е сега ще го видим след 1350 години.

А дано го видим. Ща черпа една бира тогава.

Това се знае априори, не се прави на умник.

Този нов космологичен термин "люпилня за звезди" ме разтърси из основи. Досега никога не е наблюдавана появата на нова звезда от газов облак, и този термин освен орнитологично, звучи и доста налудничаво.

sawo

Преведен е буквално от английски (star nursery), но да - има такъв термин.

Да се чете "фабрика за звезди"... Доволен? :)

От къде идват цветовете?

няма как това да се види с просто око, аз като гледам вечер звездите цветове няма, вероято някви УВ, ИЧ, Хрей и т.н. телескопи и после обработка, така ни помагат да видим и друга материя освен светлината от звездите, виж че и самите звезди изглеждат с ореол около тях, нз не съм запознат напълно

Ако сте добре със зрението, можете да определите приблизително цвета на звезда в ясна безлунна нощ в планината или на село. Те варират от червени (Бетелгейзе и Антарес), през оранжеви, жълти (Слънцето) до бели и сини. От цветът на звездите, съпоставен с температурата на повърхността им произлиза определянето на спектралната характеристика на ЛЕД-лампите и други източници на светлина - знаете разликата между 4000К и 11000К крушка каква е - същата е разликата в светенето на звезди с такива температури. Останалите цветни неща на снимката е газ, който свети в различни цветове по различни причини, основно по същия начин както светва газът в луминисцентната тръба и различните "неонови" лампи - силна радиация минава през облаци газ и той светва в съответния си цвят. Разбира се, нужен е телескоп, за да се видят, дори не е достатъчен, а трябва и фотоплака или CCD матрица.

Пълни глупости ...

Като за пълен тъпанар

Имам молба към всички учени гледащи КОСМОСА,да използват израза. ;Наблюдаваме , галактика, съзвездие, мъглявини ,системи и тем подобни отдалечени от нас на десетки, стотици, милион и милиард светлинни .А В МОМЕНТА КАКВО Е--знае ли ми дедовия.

Получаваме информацията тук в момента, със скоростта на светлината. Какво е действително там в момента не ни пука, защото дори да отидем да видим, пак ще трябва да чакаме в пътуване поне толкова време, колкото ако само гледаме. Не разбрах, кое в статията те подразни? Никой никъде не твърди какво е там в момента. Направена е снимка. Детайлна при това, на която се виждат интересни и невиждани до сега неща.

а как се люпят звездите.минава петела и яри кокошките и те ги мътят ли?

Ами не е същото както у вашето село. Не го мисли това ами си копай нивата.

ама у наше село така се люпат звездите

Е , и ! Какво ни грее тази "новина"? Просто по-качествени снимки от едно време !

Люпилня на звезди... Аз мисля, че това е неморално и са погазени всички информационни закони...

сложно е да не знаем всичко за Вселената (даже повечето не го знаем със сигурност) и да си измисляме хипотези, теории и ала бала въз основа на наблюденията ни. Ест., че няма как да се навърже всичко и да звучи супер убедително с да речем 1% познание от космоса и айде са ще се появи Иво и за него всичко е лесно: науката е фалш - дело на дявола, и т.н. Дето се вика: то си е написано и казано всичко, защо ли се потим да измисляме изобретения и да се множим и да си улесняваме живота, че други планети и т.н. - ралото, воловете, молитва 3 пъти дневно и бой с камъни по палавите жени ...

Намам нищо против Иво... "Има три истини, моята, твоята и Истината", но не спирам да се учудвам защо Бог ни е дарил с любопитсвото, ако нямаме право да ядем от ябълката.. Така де, мисля на глас.