Коментари - "Отгледаха" ретина в лаборатория и разбраха защо хората виждат цветове, а кучетата и котките - не | IT.dir.bg
назад

"Отгледаха" ретина в лаборатория и разбраха защо хората виждат цветове, а кучетата и котките - не

Цветното зрение при човека се обуславя от молекула, наречена ретинолова киселина

Обратно в новината
| Редактор : Ива Капкова

Коментари - "Отгледаха" ретина в лаборатория и разбраха защо хората виждат цветове, а кучетата и котките - не | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Моите кучета ме виждат в различни нюанси на миризмата, а не в цвят.

От кучкарник в Чернобил ли са ти ги пратили?

Трансхуманизмът е смъртен грях тези които си играят на Бог ще горят цяла вечност.

Повтарям го за зомбитата като теб

От математическа гледна точка няма значение дали има или не. На всичко отгоре първо трябва да се дефинира понятието "бог".

Разумен създател на света и хората в него. Е те такъв бог няма. Ако има някакъв бог то това е слънцето защото енергията за всяко едно живо същество (енергията съдържаща се в молекулите му и в храната му ) живяло някога и в момента идва от слънцето (с изключение на пренебрежимо малко количество от естествена радиация)

Правилно казваш - няма. Толкова сме оглупели от греховете си, че вече не знаем Кой е Бог и се питаме какво е, сякаш е нещо по силите ни да му дадем дефиниция и да го опишем, такъв Бог наистина няма

Дефиницията пасва само при монотеистичните религии. При политеистичните боговете са с тясна специализация и орязани функции.

Като се разболееш, вместо на лекар ходи на поп.

Свещеникът не е Бог

Офф, поредна дезинформация. Кучетата не виждат в черно и бяло. Нашата ретина може да различава и прави комбинации между червено, синьо и жълто, доколкото кучетата не могат да разпознават само червено и съответно зрението им е различно, но не черно бяло.

Статията не е преведена със 100% точност, но това не я прави достойна за охканията ти. Прави чест на дира, че публикува извлечения от научни публикации. Като публикуват повечко от тях, ще се научат да бъдат и по-прецизни в преводите. Предпочитам да чувам за постиженията на човечеството, отколкото за провалите му. От второто има достатъчно във всяка медия.

И не жълто, а по скоро зелено, RGB!

отгледахме ушанки в лаборатория и се раZбра zащо проевропейците виждат цветове ..а промосковските пудели - не !

да, тая история ще даде материал за доста вицове

Байчо, като те гледам как въртиш опашката.... добра кучка става от теб.