Коментари - Откраднали генетичните данни на милиони потребители на 23andMe | IT.dir.bg
назад

Откраднали генетичните данни на милиони потребители на 23andMe

Атаката е била осъществена преди повече от месец

Обратно в новината
| Редактор : Стоян Гогов

Коментари - Откраднали генетичните данни на милиони потребители на 23andMe | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Добре дошло за мафията на органи...

За ученици от ..... клас: 5.5 милиона са 0.1% от клиентите на фирмата. Колко са всичките клиенти на фирмата? Решение: щом 5.5 милиона са 0.1%, значи 1% са 55 милиона. 100%=55*100=5 милиарда и половина клиенти. Бах тая фирма с толкова клиенти!

"В петък компанията за генетични тестове 23andMe обяви, че хакерите са получили достъп до личните данни на 0,1% от клиентите й. Днес компанията разкрива истинския мащаб на атаката, който е много по-голям, пише TechCrunch." - т.е първоначалната информация е била за 0,1% изтекли данни, после съобщават, че процента е много по-голям, но колко не посочват. "В имейл, изпратен до TechCrunch късно в събота, говорителят на 23andMe Кейти Уотсън потвърди, че хакерите са получили достъп до личната информация на около 5,5 милиона души, които са избрали функцията DNA Relatives на 23andMe, която позволява на клиентите автоматично да споделят някои от данните си." - изтекла е информация за 5,5 милиона души, но колко процента са това от всички клиенти остава неизвестно от написаното така че от твоите сметки няма смисъл.

Почти си прав(а). Ама, хайде като критикуваме да погледнем дали сами не сме допуснали същата грешка. Малко по-надолу в текста се казва "Хакерската атака е засегнала половината от общо отчетените 14 милиона клиенти на 23andMe." Ясно и точно.

Да, пропуснал съм го признавам си, но това не прави сметката по горе, по-вярна, но да не се заяждаме за неясно написани статии, автора толкова си може.

Съгласен съм. Намесих се, понеже и аз при първо четене направих наум сметката от първия пост и едва след като дочетох текста до край видях, че всички данни всъщност са дадени. Общо взето, постовете тук доста точно отразяват последователността на моите мисли докато четох статията :) Хубав ден на всички!