Откриха най-далечния обект в Слънчевата система

Възможно е една обиколка около нашата звезда да отнема 1000 години

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Интересно, щом орбитата е неизвестна, как разбраха, че обикаля около Слънцето и съответно е част от слънчевата система? Някой може ли да обясни?

Предполагам, че от паралакса определят разстоянието, а от преместването му в пространството - скоростта му. Тогава могат да определят дали пълната му енергия (кинетична + потенциална) е положителна или отрицателна. Ако е отрицателна, то тогава обектът е захванат в гравитационното поле на Слънцето (или по-точно на Слънчевата система).

Ех, FarFarOut, земльо македонска... имаме ли нещо общо?

Ако Шрек е македонец, а FarFarOut e всъщност кралството Far Far Away.

Македанонеца живее на следващата. Нали знаете градацията "далече, по-далече, най-далече, на майна си Райна". Та Шрек не е македонец - пък и само се прави на лют. Истинския македонец е на следващата спирка, кръстена Майнасирайна и е лют като индйска люта чушка на 1млн. единици за лютевина. При него джендърите от шрек поредицата не виреят, някакъв заселил се перничанин ползва рециклирани рицарски брони за производство на винкели, тримата юнаци няма да ви казвам какво причиняват на драконката като я заподозряха че се опитва да краде златната македонска ябълка, а козела, представящ се за магарето отдавна стана на кучешка храна.