Коментари - Умна гривна ще ни пречи да харчим пари | IT.dir.bg
назад

Умна гривна ще ни пречи да харчим пари

Банка ще започне да предлага на клиентите си умна гривна, която да ги удря с ток, когато харчат прекалено много пари.

Обратно в новината

Коментари - Умна гривна ще ни пречи да харчим пари | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

О, веднага вземам една за жената. :)

https://link (Максим и Фанча - Иванчо и Марийка)

Туй ми трябваше преди месец. Вече поарчих парите, късно е.

Тази гривна е трябвало да бъде огърлица на шията и да души при големи харчове. Щеше да има по-голям ефект.

А ще удря ли ток докато си я купувам ?!!

Абе целта е обратната, да се харчи повече. Няма такова чудо в 21 век дето ще ви кара да купувате по-малко.

В България такава гривна е непотребна. Правителството се грижи 99% от хората да нямат пари, които да харчат.

Затова не могат да насмогнат да ви пуснат в гърция.

Чистата истина. Аз дори и банкова сметка нямам в никоя банка, защото нямам пари които да вложа. Родителите ме издържат защото няма работа в града ми. Още нямам първа работа, и всички мои познати млади интелигентни българи висшисти са безработни. С български работодатели на глава не се излиза ако нямаш приятелски връзки. А и тия заплати от 200 евро са си подигравка с хората.

10 години откакто си завършил, без един ден трудов стаж, с начин на мислене, който му позволява да виси през цялото това време на врата на родителите си ... и 100 евро са ти много.

Баси тоталното оскотяване символизира такъв продукт.

Предполагам че гривната е безплатна :D !! И без това банката удря на хората по една електроволтова дъга като си погледнат извлечението на кредитната карта всеки месец и то дори без гривна!

хората няма кво да ядът, те уйдурми и нам'коси ми праят...

дфсф

тва само някой извратен американец може да си го купи .... пълна безмислица е за мен ........

Има овце, има и пастири!!!...

А, тази гривна е като семките от стария виц. Една блондинка се мотае из зеленчуковия пазар. Изведнъж гледа, на една сергия някакъв тип продава някакви странни неща. Отишла да разгледа. -Кво продавате? усмихнато попитала блондинката. -Семки от круши съвсем сериозно отговорил продавачът. -И за какво се ползват? -Като ги ядеш, ставаш по-умен. -Сериозно!? -Да. -Колко струват? -10 семки са 10 лева. Блондинката започнала да се колебае. Много дебела цената. Помислила малко и казала: -Добре. Дай ми десет бройки. Блондинката купила семките. Изяла ги. Изведнъж се замислила и след малко казала: -Ама аз за 10 лева щях да си купя няколко килограма круши. А там щеше да има много семки. -Видя ли че действа. Вече поумня. Блондинката пак се замислила: -Вярно бе! Наистина действа! Дай още 10 семки.

:))))))))))

Чудесно! А гривната ще има ли потребителски интерфейс и настройки? Ше купя такава на женица: ще и кажа че е новият Ай нещо си- много си пада по марката, една ябълка все че се намери някой да и нарисува- но ако има настройки на напрежението ( трябват ми поне 20 киловолта), би било добре и на 100 метра от мол да дава предупредителни слабонапреженови импулси от по 2-3 киловолта.

Умна грива щяла да ни пречи??? Е, на мен няма да ми пречи. Няма начин да ми пречи, щото нямам пари да си я купя!

Значи, за да се предпазя от харчове трябва да си купя гривна, т.е. да направя харч.

Нямаме нужда в България от това изобретение, справяме се и без него

Откакто се ожених, вече нямам нужда от такава гривна. Жената ме бие през ръцете, когато харча. По-добре тя да го прави, отколкото да ме бие ток.

След време ще е обратното, ще искаш тока да те бие.

Всеки ден чета различни статии и установявам какъв гений е бил Гилотен. Решил толкова много проблеми с едно просто изобретение.

Гилотината...най-надеждно лечебно средство срещу пърхот .

Освен това срещу въшки и главоболие...

Икономията - майка на мизерията!

Верно си е! Ама има и една друга: Който парите не цени сам нищо не струва! Е истината сигурно както винаги е някъде по средата.

Явно трябва да има и шапка, от която да бие ток по главата и да ограничава мисленето на глупости, или пък химикалка или клавиатура - писането на такива.

По-добре чук, и то по-голям. Шапката няма да свърши работа.

Моя смартфон също ме предпазва от излишни харчове, от както го взех и задлъжнях нищо не ми е останало да харча. Като им гледам цените на новите телефони следващия ще бъде с функция "яж през ден за да го платиш".

Все по-често си задавам следния въпрос: Защо някои хора харчат повече, отколкото могат да си позволят? Познавам един, дето живее в панелна гарсониера в Люлин, ама кара неква бесна кола. Естествено, с пари от кредит.

Е друго си е къща в Драгалевци. Няма канализация, топлофикация и т.н. Ма сме в драгалевци :) Няма значение къде живееш, важното е в какви условия.