Първи полет: Най-големият самолет разви скорост от 304 км/час и се издигна до 5.1 км (видео)

Самолетът е проектиран като въздушна платформа за изстрелване на ракети-носители

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ма тва не е най големия самолет! Това са два залепени по малки! Даже се вижда че при кацането десният самолет кацна малко преди левия! : ))))) Руснаците замисляли да залепят два Ан 224 или три ама няма къде да кацне!

И да хвърчим и да летим все политиканстваме...ЗАЩО? Да, това е най-големия самолет-по ГАБАРИТИ! Самолета с най-голяма ТОВАРОНОСИМОСТ е Ан-224-"вдига" двеста и петдесет (250) тона полезен товар. В момента се използват за регулярни полети два броя. Близко по размах на самолета от горната статия е руски екраноплан, предвиждан за десанти, но не е въвеждан в експлоатация. Имало е проекти за дирижабли(не са самолети) с подобна дължина на тялото. А ако сме чели повечко от необходимото, то летящия остров на Дж. Суифт е по-голям(: А ако сме гледали повечко филми, като Аватар, летящите части от планетата Пандора са още по-големи(:, А ако си мериме акъла, стигане нямаме(:+ !!!

Мириата е 225. Има само ЕДИН, а не 2, нито 4 бройки като този по-долу. Тествана е да вдига тези 250 тона, ама си стои на земята.

Фактите ги има в Интернет, а ти си откровен лъжец.

АН224 е Украински самолет разработен в бюрото Антонов. НЕ Е РУСКИ И НИКОГА НЕ Е БИЛ.

Това да не би да става в руската кочина ? Както се вижда не е мултфилм от путя. Или както винаги във Велика Америка ?

Тук режат линковете. Бях пуснал такъв на екраноплан - излитащ от вода или и летящ над нея, който отгоре има нещо приличащо на писта, но реално е стойка, върху която стои втори екраноплан, който излита от него. Така че излитане от самолет вече е измисляно. Пък и ракетите на изтребители си излитат. А пък разцепено тяло, имаше такива канута. Не помня името. Дори имаше състезания с такива плавателни съдове.

Глупости, най големи самолет в света е съветския Ан - 224 Мрия, все още 4 броя са в експлоатация. По евтино щеше да им излезе да го наемат. Може да вдигне най големия американски самолет заедно с товара му. Можете да се запознаете с него в Wikipedia.

Е що пък него да наемат? По яко ще е да вземат един контейнеровоз. Тъй и тъй и двете няма да свършат работа, поне контейнеровоза, ще е още по голям...

BajMihal

Само дето не може да се изстрелват спътници от него, ама дай да тролим без да разбираме. Мрията единствено е носила Буран веднъж, и ако не бяха американците, сега и тези 4 бр, за които говориш нямаше да ги има. Самолета, който се коментира в статията е от друг клас приятелю, но опитай да прочетеш отново статията, може и да разбереш този път.

Най-голям по размах на крилата. Айде сега ролетката и в Невада ако не вярваш.

Ан 224 Мрия е един единствен. Няма никакви 4 броя. Той не е произвеждан повече от единствената бройка. Освен това не се знае дали е с по-голяма товароносимост доколкото този самолет още не е тестван докрай за възможности, но определено е с по-малък размах на крилата.

Браво на укрите. Добре са го направили Антона. Ама е 225, а не 224 Мрия-та. Ама също така е само ЕДИН направен. Не знам как си пуснал 4 в експлоатация... вие путлерастите го умеете това.

Този полет ще остане моралното удовлетворение на последните 22-ма все още несъкратени служители. Сега ще могат да си тръгнат със спомена за несбъднато величие и като остареят да казват на внуците "Ех, ако не беше умрял шефа..." Добре че наследниците на Пол Алън нямат намерение да трошат пари за глупости и така им спестиха резила.

Прав си! Все пак по компетентен, от наш форумен Ганьо няма, тъй че се съгласяваме с теб веднага! Я кажи сега, ти за какво си трошиш милионите и колко служители имаш? Нищо и николко? Ха! Наш форумен Ганьо се оказа пак некомпетентен... каква изненада!

В руското списание Техника-Молодежи от 80 години на миналия век имаше проекти за съветски руски такива самолет, евала на хората че го осъществиха...Но да видим крайния резултат какъв ще бъде- полезен товар-икономичност и съотношение цена разход.

Ти ако знаеш, из бумагите на ДаВинчи, какви неща има... браво, че през миналия век ги осъществиха...

Рми да. Важното е някой да се сети как стават нещата, а осъществяването е най-простата част. Първо винаги е идеята.

Аз имам идея да направя лерящ айпад. Айде действай.

Веднага руснаците да коленичат пред Жул Верн за подводниците си

Още през 1974 г американците имаха такъв проект за изстрелване на Совалките - Conroy Virtus, та не се напъвай с руските преразкази.

бях сигурен , че е крадено от руснаците ( все пак тука бие на "безаналогово" ) .......и в тоя случай тия хамериканци тънко са минали , взели са идеята от руско списание ( гадове! ) , не са се изръсвали стотици милиони като Локхийд дето взели от Яковлев чертежите на въртящото се сопло.

В руското списание Техника-Молодежи от 80 години на миналия век имаше проекти за съветски руски такива самолет, евала на хората че го осъществиха...Но да видим крайния резултат какъв ще бъде- полезен товар-икономичност и съотношение цена разход.

Самолети с два фюзелажа има от десетилетия преди в Техника-Молодежи от 80 години да пишат фантастични разказчета, като например North American F-82 Twin Mustang от 1945 г. Добре е да попрочетеш и друга литература освен руслямска за да не изглеждаш съвсем смешен.

язе имам идея как да се телепортираме. Който направи телепортацията - да ми препише заслугите. Тъп си наАКания...

Още един летящ кошник

Следващият паметник на авиацията САЩ.Само губене на средства и време.Антонов поне върши работа.

Глупи, когато Антонов качи ракета, и я изстреля към орбита, тогава го намесвай в категорията на този самолет.

в РосКомикс се занимават с много по-сериозни дела - как да преименуват още не-създадената Федерация. Името трябвало да от мъжки род: Орел, Аист ..мъжкари са туй ватниците ей! Зевзеците вече препоръчаха Рогозин да се прекръсти на Илон Мъск.

Краварчето Мъски нали щеше да праща хора на Марс нещо?:) А какво стана? И трябваше да ги прати още преди има няма десет години! А той още не е качил дори човек на орбита! А в това време братушките създават ядрен ракетен двигател, с който ще се стига до Марс от три седмици до месец! А не като кошниците на Мъски- еднопосочни камикадзета пътуващи години наред до Марс с химически батути , еднопосочен билет за смъртници!

Тъпчо, Спейс Х компанията е основана през 2002, а ти казваш, че той е искал през 2009 да прати кораб на Марс... повярвахме ти бе! Добре, че черпим информация от трол като тебе, та да знаем, кой, какви планове има...

Гласяха го от известно време. Имаше статия и преди може би година. Само си представете колко голяма е пистата! Не става за нормално ползване. Не знам дали има и достатъчно височина за товар между слепените 2 самолета. Иначе големи самолети е имало още едно време, като съветският К-7, наричан летящ форт, където хората са в крилете - толкова са дебели.

Иначе СССР имаха огромен екраноплан Луна - излитащи от вода. По интересното е, че имаха друг който е като стойка на излитаща част (Орльонок ли се казва). Нещо като летящ самолетоносач. ;) И плаващ във вода.

И какво му е огромното на екраноплана Луна, като 20 години по стария Lockheed C-5 Galaxy е със същите параметри, даже по-добри, а Hughes H-4 Hercules е от 1947 г. е по-голям и от Мрия-та по размаха на крилете.

Първо за другият К-7, той е от 1933г. Екранопланът Луна е проектиран 1975г., нищо че се ползва много по-късно. Споменатият от теб е самолет и не излита и каца от вода. Като целта на сравнението бе, че от един такъв има излитаща част и нещо като писта (реално стойка) отгоре. Все едно единият изилита от другият. Което е сравнението тук с темата.

Lockheed DC-130 се използва за това от 1957 г., като може да носи по 4 летателни апрата, които да стартират от него. Закачени са под крилата както в случая

275 тона полезен товар на самолет АН 225 (Мрия), и при това вече 30 г е в експлоатация. Нещо да коментирате? И да поясня на "писателите" нито съм русофил, нито самолетът на конструкторско бюро Антонов е руски. А новинарите от Дир-ника пак не успяха да създадат клюкина.

Значи, въобще не си наясно за какво става въпрос. Това не е какъвда е самолет, а уникална конструкция, въздушна стартова площадка за изстрелване на спътници. В случая не е важна скоростта или нещо друго, защото това е част от стартов комплекс.

Да допълня. КПД-то на най добрия ракетен двигател е под 1% а същото на двуконтурен турбореактивен надвишава 40%. Има много смисъл да се стартира от стратосферата защото висенето на ракетата върху тягата докато премине през плътната атмосфера харчи огромно количество гориво. Тази система ако успее ще праща в орбита товар с 4-5 пъти по малка ракета отколкото ако старта е от повърхността на земята.

Поредния глупчо, който сравнява картофи с марули... ма от тролове, какво да искаш повече :)

И отново съветските свини пикаят газ, какой кефь! :)

Ета изключительна бавньий самальот. Гиперзвукавая ракета движится 30 (тридесет) пъти по бърже

stankow

Не е най-големият самолет, а с най-голям размах - 117,3. Дължина 73 метра, максимално тегло при излитане 590 тона, максимален полезен товар (на външно окачване) 250 тона. Но този полет едва ли е бил с някакъв товар, все пак първи полет. Разработва се от 2011 г. Няма големи шансове срещу новите американски, руски и китайски ракети-носители.

Колкото и да са нови тези ракети носители не могат да решат проблема със старта от земята, а за да преодолееш земното притегляне от по-ниска точка трябва повече гориво и респективно повече тежест

Развива този самолет скорост колкото автомобил по аутобан. А някаква товароносимост има ли?

" колкото дължината на футболно игрище" - предполагам игрище за американски футбол? Че те мерят всичко така

... а алкашите само гледат по телевизора и продължават да пият стекломой,

Или клипа е фалшив или статията е фалшив! Самолета излита на много повече от 5.1 МЕТРА височина, или монтаж или нещо превод?

5.1 километра височина = 5100 МЕТРА

А бе защо обясняващ на неграмотни цигани русофили ? Това е безмислено.

космическите мащаби са все още голяма хапка за хората. Не е като да "литнеш" с 250 по магистралата.

Това да не би да става в руската кочина ? Както се вижда не е мултфилм. Или както винаги във Велика Америка ?

Знаеш ли колко Велики държави с още по-главна буква е имало в човешката история, където сега се плискат морета и има пясъчни пустини...

Николко.