Коментари - Китай създаде най-големия самолет амфибия в света | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ммм даммммм! Това е кат вица с мирния съветски трактор с вертикално излитане и кацане, и управляеми ракети! То и тоя цивилен китайски самолет амфибия по някое време ще получи магнитни детектори за търсене на краварските и НАТОвските подводници, както и торпеда за унищожаването им!

Защо тази регионална държава начело с джудже непрекъснато се обсъжда във форума? Русия, Путин, Русия и нищо за ЕС или нещо повече за европейски страни.

щото така е наредено от САЩ бе драги!! Ти в къде живееш ?? Не знаеш ли че Русия е най страшната държава, САЩ са най-прекрасните, а ЕС кво те нямат ни уръжие ни нищо освен да препоръчват да станем обратни!! Изобщо в кой свят живееш ??

Тия китайци колко са тъпи. Направили самолет САМО за цивилни цели?!? Ако бяха миролюбиви руснаци, славяни, щяха да направят самолет с много оръжия, картечници, оръдия и бомби. Ето това е разликата между руския самальот и самолетите на другите държави. Някои ги правят само за цивилни цели.

Поредният клас техника "най-най-най..." загубен от Русия.

Повее от ясно че от Русия. Ти от кого очакваше да е загубен бе, от нигерийците, от бангладешците или от америслямците?

Зачудих се как не съм го чувал тоя голям хидрплан Hughes H-4 Hercules така горещо рекламиран от Дада, а то ставало дума за печално известната карикатура на самолет the Spruce Goose.

Карикатура си ти. Самолета е бил ненужен след края на войната и затова не се е развил , още повече че военните вече имали няколко JRM-3 Mars, за който след войната също нямало работа.

Това недоразумение е било ненужно още от чертожната дъска. Единственият му полет продължава 26 секунди до максимална надморска височина от 21 метра. За повече прсто няма силици. За сметка на това струва 23 милиона тогавашни долара или 1.275 МИЛИАРДА днешни пари преизчислени през златото. Оттогава е безмълвен паметник на америслямския инженерен гений.

Тотални глупости на типичен путлераст. Договора за самолета е подписан 1942 г с цел да се ползва за превози на войски. Завършен е след войната и на практика е ненужен. 23 милиона тогавашни долара са сегашни около 300 милиона. Що не ги изчисли през рублата? Че тогава разработката ще излезе под 15 милиона. Полета е бил само за да се покаже, че може да лети и е било предвидено да лети толкова при първия си пробен полет. В последствие не е развиван и тестван.

Модернизиран и доработен Ан-12 от 1953 година.

едно време руснаците имаха такъв воненен хидроплан и тогава някой голям политик беше казак, че това е най-опасния самолет в света ....

Руснаците и сега имат няколко такива. Ползват ги за гасене на пожари и то много успешно.

"Екраноплан Луна" - реално е клас и имат няколко. Ето картинки от този сайт: static.dir.bg/uploads/images/2018/08/02/1478586/768x.jpg static.dir.bg/uploads/images/2018/08/02/1478568/768x.jpg static.dir.bg/uploads/images/2018/08/02/1478570/768x.jpg Или друг като: debati.bg/wp-content/uploads/2018/07/ekranoplan-2-300x171.jpg

глупости на търкалета , реално нищо нямат руснаците освен 200-300 т скрап , "закотвена" в последните 30 год. да ръждяства на рейд в Каспийско море. Нито лети , още по-малко гаси пожари. И като вземете да ми се прехласвате по всяка руска недомислица ( в случая тази кръстена "Чудовището от Каспийското море" , дето всички треперели от нея ) , вземете да помислите , защо увисват с по 1-2 бройки и после - ни вопъл,ни стон.....ама били безаналогови , много ясно , кой ще прави подобна тъпня......ни самолет,ни кораб,паркиран във вътрешноконтинентално море

Този е за да вижда сметката на кораби, като самолетоносачи. Предимството е че може да каца навсякъде където има вода. Над 70% от земната повърхност. А самолети могат да кацат само на писти.

Както НЕНЦЫ не НЕМЦЫ.

Qindao - Чиндао Shendong Shin - провинция Шъндонг

аве не е много proper ама ай Qingdao, провинция Shandong или Чиндао, провинция Шандон

Щото съм бил в Чиндао, и съм живял в Йентай (Шънфонг) и зарад туй така се намесвам...

аве и аз съм живял в Китай ама поне съм се научил да пиша имената правилно, няма как да повярвам на някой който дори не може да напише името правилно, че е живял там

Чу ли, Тяна? Оправи ги имената, че все едно да си от Зовия вместо София

Браво на Китай

Наскоро руснаците пускаха такъв и имаше статия тук. Този може да е най-големият в момента (37 метра дълъг), но не и за миналото. С разни военни на СССР, като екраноплан Луна - 73.8 метра дълъг.

Имаше Руската империя –и умря, Имаше Руската република - и умря, Имаше РСФСР - и умря, Имаше СССР - и умря, дори не се знае къде е гробът и… Време е, русоробите да помислят за ново име за територията, която им е останала. Комунистическият Соц издъхна безславо и позорно – ще издъхне и паРашка. Мога да кажа с увереност, че ватенките с валенките ще изчезнат като неандерталците.

Много моля, фенове на държави с история по кратка от годините на къщата на село да не коментират държави с вековна история...

Московско кралство. Император и цар вече си избраха, а териториите отвъд Тюмен скоро ще им избягат.

Русия я е имало и ще я има, но никой няма да помни разни олигофрени с промити мозъци пишещи злобни коментари от безсилие

Екраноплан и Амфибия са различни понятия и съответно самолети. ако искаш да сравняваш с миналото то по-подходящ е Hughes H-4 Hercules от 1947 г.

То и онзи е могъл да лети нагоре, но се възползва от въздушната струя над морето, че държи въздуха отдолу, където ползват и чайките при летеж над повърхността, и цапане с крака по нея.

Не може да лети нагоре. Крилата са му малки. По международната классификация (ИМО) се води морски съд.

alo watenkiteeee. za orlan ne ste li chuwali?

вероятност да е някаква грандомания този самолет. Като го гледам бая разбег му трябва да излети а с 20 т. вода ще трябва още повече. Така само от морето може да зареди и като гаси горски пожар със солена вода чакай после да се възстанови гората.

Къде е казано че ще зарежда от морето ,може да зарежда от всеки язовир ,това че каца в морето е друг въпрос .

Така де, то иначе ако пък си изгори просто така, ще се възстанови, казваш ???

Чукни еднин телефон на Си Дзинпин и му сподели притесненията си за проекта.

Ееее стига ве... Не може такова нещо, тия за какви се мислят. Санкции за Китай.

Китай е построил, не е създал. Друг го е създал, задача за редактора да се осведоми.

а дали е така, кой ще ми каже ...

А-40 «Албатрос» до 1993 година е най големия

Примери от моето ежедневие тази година за китайски боклук 1 Хидравлична преса - взех я за гаража за да избивам лагери- АБСОЛЮТЕН боклук 2 Подпори за под колата- като дигна баварията да я осигуря, се пак 2 тона машина е- абсолютен китайски боклук- наложи се да ги правя отново при стругар като крайният вариант нямаше нищо общо с изходното китайско гюбре 3 Китайски бензинов трион за дърва- купувам го и спря да реже веднага в най-големият сняг, а разчитах на него, което беше грешка. Отварям го и знаеш ли кво бяха направили братята китайци ? Коляновият вал не беше цяла изковка от едно парче метал , а от 3 части- лява ос за ляв лагер с лява противотежест, Дясна такава и по средата вал за биелата и всичко това на пресова сглобка - превъртяла Никва осигуровка срещу превъртане. И Лявата и дясната час се разминават с 15 градуса Е тва ти е прочутото китайско ГЮБРЕ

като си тъп , така ще е. има китайски стоки , има И китайски стоки.

жорко, има само едно- китайско ГЮБРЕ Колкото и да ми го фалиш, се тая си е ГЮБРЕ

Що не си купи американски? А да забрайх у магазина няа нищу пиндостанску щот наркуманцити нущу ни произвеждат.

Немско вземам, понеже няма нищо руско. Само столичния жуля обаче.

Само китайските кофи и легени стават, но турските са по-качествени.

Аз отдавна се отървах от китайските си боклуци.

Кой те кара да търсиш най-евтиното. ????? Има Китайски продукти на Топ ниво, но си струват и цената.

еми така става като се правите на тарикати и искате да купите нещо което струва 100лв за 20 и после ревете що не работи или се е счупило

Ключовото тук е китайска ДЪРЖАВНА компания е направила този самолет. Цената ще е ниска и ще си произведат колкото си искат самолети и в следващата криза ще се справят толкова добре колкото с вируса. А в САЩ трябва да се отпуснат едни милиярди после да се дадат на Боинг той да направи 80% печалба от държавната поръчка ( щото инвеститорите трябва да печелят ) и ще получат САЩ след по дълъг период от време 10 пъти по малко самолети. Затова в условия на криза Китай могат да построят болница за 7 дена а САЩ не могат даже осъзнаят какво трябва да правят.

Това се казва организираност и справяне с кризата. По време на соцът в БГ-то го имаше това. За разлика от Китай не правехме толкова много стоки и нямахме такива патенти. Почти всичко за бита се крадеше от запада. Но си прав за това, че китай с доста много по - малко пари ще направи повече неща.

Във всяка цивилизована държава, за да построиш нещо, си има законни процедури които трябва да се спазват и технологично време за всичко. Един бетон да излееш ти трябват дни за преди да почнеш да градиш върху него. Ако Китайския бетон втърдява за часове, ок, но не съм чул за такъв. Ясно е че закони там няма или ако има ККП ги игнорира. Така се стига до изграждане на болница за 7 дни, нещо което е недопустимо в нито една Нормална държава.

Тук мавзолея бил построен за 6 дни, а едвам успяха да го разрушат за 7.

Копирано от Америка, само че те са го направили 47ма година - летящата гъска, Хаурд Хюз. И разбира се, американския вариянт е далеч по голям. Мдаа, невежите завиждат на Китай, нормално!

Копиран таратанци. Освен, че са хидроплани между двата самолета няма много общо. Летящата гъска е бил с изцяло дървена конструкция, осем двигателя и е летял само веднъж, при това близо до водата. Оттогава е музеен експонат. Китайците ще нащракат техния в десетки екземпляри.

Нека конкретизираме - най-големия модерен хидроплан. Иначе ето един три пъти по-голям: en.wikipedia.org/wiki/HughesH-4Hercules

Брезов шперплат :)))

Е нали китайците са много зле, правят само ментета и са изостанали много? Как така правят и неща, за които да им завижда цял свят? Ааааа, само пропаганда било, че са некадърни и непрокопсали..... така вече става ясно всичко...

мии основно ментета поне това с което съм се сблъсквал кочеството е меко казано ОТВРАТ

Като си купуваш китайско от ИлиЕнци, така ще е. И този ли самолет китайците са му откраднали плановете и технологиите от краваристан? Дебили, дебили, откъде ви кОпат такива!

Примери от моето ежедневие тази година за китайски боклук 1 Хидравлична преса - взех я за гаража за да избивам лагери- АБСОЛЮТЕН боклук 2 Подпори за под колата- като дигна баварията да я осигуря, се пак 2 тона машина е- абсолютен китайски боклук- наложи се да ги правя отново при стругар като крайният вариант нямаше нищо общо с изходното китайско гюбре 3 Китайски бензинов трион за дърва- купувам го и спря да реже веднага в най-големият сняг, а разчитах на него, което беше грешка. Отварям го и знаеш ли кво бяха направили братята китайци ? Коляновият вал не беше цяла изковка от едно парче метал , а от 3 части- лява ос за ляв лагер с лява противотежест, Дясна такава и по средата вал за биелата и всичко това на пресова сглобка - превъртяла Никва осигуровка срещу превъртане. И Лявата и дясната час се разминават с 15 градуса Е тва ти е прочутото китайско ГЮБРЕ

Отивай в Китай, като вярваш че са добре.

jingiby

На български се казва: "хидроплан", а не амфибия....

На БЪЛГАРСКИ се казва "водосамолет". Думата присъства в "Правописен речник на българския книжовен език" поне от 1973г, от когато е изданието на речника, с което разполагам.