Коментари - Apple патентова “умни” магнити | IT.dir.bg
назад

Apple патентова “умни” магнити

Нов патент на Apple описва “умни” магнити, които компанията може да използва за производството на нова генерация от аксесоари за таблети.

Обратно в новината

Коментари - Apple патентова “умни” магнити | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ще ви обясня за патента по този начин. Имам идея да пусна на пазара телефон със запалка, реализирам своята идея, кръщавам продукта Firephone, и после на пазара се пускат стотици други телефони със запалки, естествено новите са на газ, не с пиезо кристал, има и такива с пеизо като моите де. Е това честно ли е.Не трябва ли да получа нещо заради това че се сетих пръв за запалка със телефон.

тия кога ли ще патентоват и iRan-a

"...магнитите ще могат да се управляват от операционната система..." това е така нареченият - електромагнит! Ей на - откриха го!!! Еврика! Сега остава да открият и електрическата крушка и край - няма да има какво друго да се открива на тоя свят.

Вие всичките сте идиоти как можете да бъркате научните открития с търговските патенти. С електромагнита може да се направи устройство, чиято повърхност да се магнитизира на различни места т.е. да се кодира. По този начин едно устройство може да се закача за друго устройство само ако и двете са намагнетизирани на едни и същи места. Това магнетизиране може да е динамично. Който открие на това нещо търговско предназначение има право да го патентова, защо не.

Тия ще вземат да патентоват и стъклото,стоманата,алуминия и т.н. Тия са като Монсанто ама в ИТ индустрията.

Всичко на Apple се прави в България защото сме НАЙ-УМНИТЕ и компетентните в света ! Добре ,че сме ние иначе американците .........как го казахте щяха да ядат .......с колците ....така ли беше .

Всеки магнит, патентован от епъл е умен магнит ! Това важи са абсолютно всичко, патентовано от епъл - ще има умен домат, умна краставица, умна тоалетна хартия и т.н. За i-зомбитата обаче епъл ще остане в историята като изобретател на магнита !

Ще има и iSalata - краставица с два домата , ама ненарязани , както и плодовия им вариант- банан с две космати кивита(ненарязани...)

мен

теб и да те патентира Apple по-умен няма да станеш

Това ми звучи като да измислят на ново колелото. Магнита си е магнит. Как ще се ползва и задейства не може да се потентова. Или може? Патентното прав се е превърнало в средство за отнемане на постиженията на човечеството от хората използването от ограничен кръг хора. Ще ставаме свидетели на все по-абсурдни патенти с такава идея.

Добра идея! Сега ще мога да управлявам аксесоара "мъжле" от смартфона, че иначе ми се "лепват" едни умници.

Айде хейтъри на Apple почвайте да плюете, въпреки че, ако се замислите, точно иновациите на тази компания, мизерните корейци копират и внедряват в пластмасовите телефончета, които използвате!!! Нека хейта започне сега!

Ох, леко, леко, че ще ти стане нещо от толкова напъване.

А защо любимата ти компания ползва части произведени от мизерните корейци ? Тва не прави ли и твоя телефон - мизерен, след като сърцето му е произведено от мизерните корейци ?

Ми, всъщност, не :) A7 се произвежда в Тексас в завод на Samsung купен от Texas Instruments. Най-голяма част от парите за производство на iPhone отиват в Япония - 34%, следва Германия със 17%, след това са САЩ с 12%. По-натам са Кореа с 6%, Китай е с 2.7% и т.н.

Не знаеш, а пишеш глупости. Нищо не се произвежда от корейци в айФон, а и да се изработва физически, си е проектирано от Епъл. Корпус, процесор, стъкло, сензор за пръстов отпечатък - всичко това си се прави в САЩ.

След като Епъл изобрети алуминия и заобления ръб сега изобретява магнита. Добре, че са те иначе още щяхме да ядем доматито с колците.

И ябълките с клоните :)

Разбираш ли какво е индиферентност? На прасе златна ябълка да дадеш, ще я побутва със зурла, ше огрухти и оквичи света от изненада. Тези, дето пишат, нямат сетиво за материята. Това са хора с ниска сетивност, ниски изисквания. На комунист му говори за прогрес и той ще ти покаже клуба на БСП. На самсунгажия му кажи за юзабилити, оня ще ти обясни как и за без пари пак си ползва смарта като за световно. Не можеш г светна такова. Индиференто е. Така че не е до хейтърство, а до ниво. Аз си купих за пръв път Айфон скоро. И спокойно мога да кажа на останалите Ай сиктир. Пичът, Бог да го прости, е бил много умен и взискателен! Стийв имам пред вид. И изобщо не е взел за критерий малоумните, чиито глупости чета наоколо, ами е взел, че е направил с чуден екип чуден телефон с чудно достъпни и с готина графика функции. Само дето малко трудно си изкарах контактите от Нокията, но пък ги вкарах много лесно в Айфона :-) Иначе до сега не съм имал телефон, който ползвам без да псувам на всяка група функци. Ето сега вече имам. То мислено, бе, то интелект и вкус. Е, има и по-евтино, знаем за кого :-)

Бягай да сваляш магнитите от хладилника, че "технологията" вече е патентована.

По избора ти на изразни средства съдя, че добре си прочел опорните точки на отдел продажби на Епъл. Аз съм ползвал и Андроид, и иОС и Уин 8 и да ти кажа и трите ме дразнят по различни причини. Обаче от трите една поставя значително по-малко ограничения върху потребителите си и за това за момента подкрепям Андроид. Като излязат ФайърфоксОС и телефоните с Убунту ще помислим пак. Апропо не бъркай Андроид и Самсунг - две различни неща са.

пич, с подобни изказвания без грам смисъл, 90% от хората ще заобичат БСП и тогава край с България, необратимо ! Спри се бе !

На Apple им бях лют фен през далечната 1985 г. На ученическата си чанта (зелена брезентова чанта от противогаз) бях нарисувал с цветни флумастери емблемата им. Това беше за направата на първото PC - Apple ][, "прероден" в родния Правец-82 (Имко-2 и т.н.). Оттогава ги "позагубих" Apple за 20-ина години, а сегашните им джиджавки въобще не успяват да ме вълнуват. Патентите им ми се струват смехотворни, а "иновативността" им - мале, мале.. немам думи просто!...