Патентен трол иска да забрани iPhone и Android устройствата

Позабравена компания заведе съдебни дела и искове в САЩ срещу основните играчи на пазара – Apple и Google

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

От делата и заявленията до Службата за патенти и търговски марки не е ясно кой стои зад компанията. Междувременно The Verge разкри кой е мениджърът на Jawbone Innovations LLC. Това е Йорк Игълстън, чието име изплува повече от веднъж в публикации за патентни тролове. Гогов, пак ли не си си пил кафето???

Патентът е един от начините да се защити авторското право. Поддържа се с патентни такси, които се плащат ВСЯКА ГОДИНА на патентното ведомство, което поддържа съответния регион . Като не си платиш таксата, патентът престава да действа, да защитава правото ти на неползване от другите. И друг може да придобие тези права, като ги регистрира на свое име...

Големи юристи се извъдихте. Та и от патентно право разбирате! Ами ходете в САЩ да ги консултирате, какво тука кълцате по клавиатурата. Комплексари нещастни!

Няма такова понятие патентен трол. Но има понятие патент. И съответните закони.

BajMihal

Ами явно не знаеш каквое - иначе коментираш. Има компании, които се занимават само с това - купува патент, който е изтекъл и след това гледа за жертви, които да осъди. Обикновено това са големи и платежоспособни компании. В момента вече не е толкова печелившо, колкото беше преди 10-15 години, но все още има такива, които се опитват да го правят.

ти имаш ли и частичка представа от Патентно право? Кои патентни права са изтекли от 2017г до днес ве, Каунь?

BajMihal

Хехе, идиота се засегна. Да, приятелю, пантентни срокове изтичат всяка година и това, че ти не знаеш за тях не означава че не се случва. Ся, че ти като шоп твърдиш, че няма такова животно - говори за твоя капацитет. Нашата фирма в щатите беше жертва на такива тролове затова говоря от първо лице. Единствено ни спаси факта, че бяхме в един кюп с Майкрософт и Гугъл, та техните адвокати свършиха работата и нямаше фалит. Но като за по-слабоумни като теб ще обясня пак - патентното право, както ти го наричаш има вратичка, която се ползва от тези тролове. Казва се "срок на патента". Троловете следят за изтичащи патенти и ги "обновяват" на свое име. Беше масова практика преди 5-10 години, но вече не е толкова печелившо колкото тогава.

Какво му обясняваш за патенти на този малоумник. той и това дето си го написал няма да го разбере . така се раждат ...дефектни.

Тролейчики, патентите права се защитават за всеки патент във всяка отделна държава, където притежателя на патента смята да си заяви правата. Тези права са изключителни и никой не може да ги ползва без договореност на патентопритежателят. В кой КЮП, бе трол на портала на фирмата, са Гугъл и Майкрософт в България? Или на тебе, като портиер в България, адвокатите на Майкрософт лично ти докладват за съдебните процеси в САЩ? Кой патент се удължава от чуждо юридическо лице несобственик на патентите права? Да не бъркаш фиктивни брендови наименования с патентни права?! Бягай да провериш, дали комшията ти, не ти е отнел, още преди 10÷15 години, патентите ти права да си клатиш жената.