Коментари - Български учени създават „умни“ пчелни кошери | IT.dir.bg
назад

Български учени създават „умни“ пчелни кошери

Български учени са решили да съчетаят смарт технологиите и пчеларството в едно, създавайки „умни“ кошери.

Обратно в новината

Коментари - Български учени създават „умни“ пчелни кошери | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Само ми кажете - вие НОРМАЛНИ ЛИ СТЕ БЕ? Цитирате неква си "комсомолска истина" за български производители... Е що не им се обадихте на тях, вместо да ми цитирате некви изкопаеми?

Цитат: "По официални данни през изминалата година в САЩ са изчезнали и измрели 42% от всички домашни медоносни пчели." Предполага се че причината е ГМО културите. Например рапицата. Ефекта бил, че пчелите не можли после да се ориентират. Измрат ли пчелите няма да има и донасяното от тях естествено опрашаване. Отатам и следващите негативни ефекти.

Цитата естествено е неточен или най-малкото заблуждава. Измрели или изоставени са 42% от кошерите. Но на следващата година пчеларите формират други пчелни семейства и ги настаняват в тези кошери. Така че годината пак почва от 100%, като тези 100% в асолютната си бройка може и да са повече от миналогодишните.

Да знаеш, че пчелните семейства се берат от дървета. Има вариант и с копаене - изравят се като нефт и въглища. Трябват ти 1 млн пчелни семейства - пускаш заявка и ти ги доставят за 2-3 дни. Така ли става според теб?

Няма значение от новината, партийното поръчение е на всяка новина да се казва нещо лошо за САЩ и за Запада така през умразата ще намерим любовта към Расия която е спец в създаването на Интриги, Оръжия и Мизерия и превърна цяла Източна Европа и половин Азия в разорана целина, предполага се че това е и желанието на представилият се за "Някой", а новината е за нещо което няма нищо общо нито със САЩ нито с Раша ....... Браво на момчетата продължавайте напред, повече работа, по-малко политика !!!!!

Единствения ми съвет е, чети в интернет. Това не е измислено от мен.

В поста на "Някой", в който се казваше за високата смъртност на пчелите в САЩ, аз поне, не видях никъде Умраза (откъде ви намират такива грамотни). Но от твоя пост Умразата направо извира. Ето част от твоите думи "... Расия която е спец в създаването на Интриги, Оръжия и Мизерия и превърна цяла Източна Европа и половин Азия в разорана целина,...".

Ако успеят да измислят и "smart-мотика" , шапка им свалям.

Ами то вече я има, но не минавай покрай нея защото постоянно ще те удря.

Само да ви информирам за какво иде реч. Една групичка младежи, нямащи си идея как да реализират замисленото, започнаха да се допитват (меко казано) до наш популярен форум за микроелектроника. Там колеги за съжаление много доверчиви и отзивчиви реално им направиха проекта безплатно. Сега "тарикатчетата" го предлагат като своя реализация. Ей това е днешната младеж! А лошото е, че ги учим, повтаряйки нещо намерено в нета да го обявяват за свое "изобретение". Дано успеят все пак с това тяхно начинание.

Виж сега. Никой не ви е виновен, че сте им направили проекта безплатно. Освен това, тези са цвете на фона на Македонците. А текущо повдигнатия въпрос от теб е проблем в световен мащаб, както и за това се грижат адвокатите. Така, че решение има на всичко. И преде да забравя нещо много важно. Да създадеш или направиш нещо по предварително зададено изискване не е проблем. Виж да ти роди главата въпросното изискване, както и след това да можеш да го монетизираш, е реалното нещо, което има стойност.

Виж сега, какво лошо има в това че македонците "присвояват" българската история, ами нали и те са българи и имат същата история. Дори по-зле за тях, хем се делят, хем чрез думите си показват че са от нашите.

Българския казан в Ада нали знаеш, че никой не го пази, защото няма смисъл ............ конфронтацията води до разцепление, а разцеплението да глад и мизерия, ако не знаеш как да се поставиш и представиш значи ти липсва интелект сигурно, не съм убеден че другите са ви виновни!? Евала на момчетата за идеята и предприенчивостта !!!!!

Не знам що за глупост е това, но една от причинете за намаляване популацията на пчели в света е "замърсеният ефир". Всякакво електромагнитно излъчване, прогонва или унищожава пчелите.

Не забравяй тоновете хербициди и пестициди който се хвърлят всяка година за да са високи добивите и да е по-голяма печалбата. Отделно е ГМО-то което никой не знае как се отразява на останалата флора и фауна.

Не тормозете пчелите ей ..

Това се знае и не схващам що в случая трябва да се цитира "Комсомолская правда"? (къв ли идиот трябва да е човек за да си остави името на вестика такова!). Май ДЖурналистите ни са за пердах. От друга страна искам да посоча, че един от проблемите за пчелите е електромагнитния фон и високочестотните сигнали. Та се питам WiFi-то не тормози ли пчеличките? Може би трябва кабели от кошерите и на 100-тина метра Wireless рутер

Много питаш :) момчетата просто са направили старт-ъп и са усвоили едни пари, а тези дето са им ги дали са едни бюрократи без грам техническа мисъл в кратуните

Запитай се защо в щатите точно е най-зле положението с пчелите? Със сигурност нямат рутер на всяка поляна. Имат си Монсанто.

Най-вероятно изобщо не са правили реален прототип с пчели, а имат някакъв сандък и гласят електрониката. Ще има да си наблюдава празните кошери някой. И като цяло нещата са толкова банално-прозрачни... Bee smart - т.е. поредните посредствени льольовци се напъват да се правят на умни с "хитри" названия и игра на думи с английски. Цялото нещо е работа за 1 човек, но тук имаме група - значи са "върхови" специалисти.

Ми баш не е точно така. Правили са изпитания с кошери. И не е работа за 1 човек. 1 човек за софтуера - високо ниво с програмен език високо ниво. 1 човека за хардуера - проектиране схема, вероятно платка според габарити и т.н. 1 човек за дизаин и сглобяване на изделието. 1 за други работи, като проучвания, наблюдения и т.н.

Ами щом са българи, значи в групата са изобретателя, директора и секретарката, главния счетоводител, домакина, пазача и кучето му и цялата комисия от фондовете. Така че другия път не се изказвай неподготвен. Забравих, и твоите пари са в групата. Така се прави изобретение в БГ. Знам го от опит.