Коментари - Google с разочароващи финансови резултати | IT.dir.bg
назад

Google с разочароващи финансови резултати

Google обяви резултатите си за четвъртото тримесечие - печалбата е под очакванията на анализаторите.

Обратно в новината

Коментари - Google с разочароващи финансови резултати | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

мдааа, 4.8 млрд долара печалба за 3 месеца си е разочароващ финансов резултат отвсякъде

трябва и една "положителна" новина за путлерастите в раздел Технологии, виж че само за американски компании се пише тук

a за ибрикчиите на обама не е ли оферта тази новина?

ВСИЧКИ ТЪРСАЧКИ МАНИПУЛИРАТ РЕЗУЛТАТИТЕ !!!!! ... НЯМА АМЕРИКАНСКИ , НЯМА КИТАЙСКИ ... ПАРАДОКС - ТЪРСЯ НЕЩО И ГО НАМИРАМ ЧРЕЗ ЯНДЕКС (РУСКА ТЪРСАЧКА !!! ) ... А В ГУГЪЛ ГО НЯМА ИЛИ Е НА 15 СТРАНИЦА ОТ РЕЗУЛТАТИТЕ :))

нормално е кремъската пропаганда, която ти четеш, за да я бълваш после по форумите, да излиза първо в руските псевдо-търсачки, нали все пак оттам тръгва първоначално. А да сравниш Яндекс с Гугъл е все едно да кажеш, че ЗАЗ = Бентли

с тая "яндекс" дето и аз съм я ползвал у лево, такава простотия не бях виждал

ГОЛЕМИЯ ЛУЗЪР ЩЕ Е ФЕЙСБУК .... СЕГА ЕВРЕЙСКИТЕ БАНКЕРИ КОИТО СТОЯТ ЗАД ШЕВЧЕТО ЕВРЕЙЧЕ ЯКО НАДУВАТ АКЦИИТЕ ЗА ДА МОГАТ ДА ГИ ПРОДАДАТ С МАХ ПЕЧАЛБА ... ... :))

Шев е онуй нещо с конците по дрехите ти, товарищ!

Нищо разочароващо няма в 4 млрд. печалба. Тези истерични термини са специално за промиване на мозъците на средно неподготвената аудитория, като че ли очакванията на анонимни икономисти са обществено значими.

То с една търсачка и едни онлайн карти как да е? Нито гмейла е юзер френдли, ни КитКат (най-голямото разочарование за мен). По пътя на Нокия >

Забравяш и youtube. Освен това gmail е изключително добър за работа и е много далеч от не"юзер френдли", а последният Андроид е Лолипоп. Как Киткат може да е разочарование за някой е интересен момент също. Може би трябва да използваш друга ОС, напеример иОс, за нея казват, че е супер. WP също го хвалят.

гмейла няма добър филтър, има някакво ТНТМ все едно децата в китайско училище са го дизайнвали. Ютюб си е ОК. Аз имам леново с КитКат и иОС имам. И Винфон съм имал. КитКата с един ъпдейт до сега е най-зле за Лолито незнам. И Хрома е ОК ама сравнен с Хромиум набива 2 пъти повече трафик и е по-бавен от него. Просто не ме кефят всички тия недостатъци. Това е.

abe shto davat na idioti da pishat

интересно, днес акциите им поскъпват цял ден, до момента 5.13% за деня, въпреки тази информация.

Проблемът им е, че станаха прекалено голяма и тромава компания. Рекламите им станаха дразнещи и това отблъсна хората. Никой не обича гадните рекламни спотове преди клипчетата в ютуб! Всеки натиска копчето за спиране, а на някои им е станало такъв навик, че въобще не се интересуват какво се рекламира. Хром браузърът стана тежък и сбъгясан. Гмайл стана претруфен с излини глупости. Анроида е Ос от която чеп за зеле не става, арчи батерия, бъгави програмки, гугъл плей е претъпкан с глупости коя от коя по безполезна и неработеща. За капак все още не позволяват българи да публикуват платени приложения. Просто една компания с потенциал, но нереализирал се и пропилян.

добави и упоритото им, вече години, непризнаване на други платежни средства в плейстора. или си даваш кредитната карта на измисления гугълски платежен 'портфейл', или не може - не може пейпал, уебмъни, за биткойн да не говорим... гугъл вече не са авангард, а са подобие, но по-голямо и уродливо, на това, което бяха микромеките около 1995-2000-та година. тъпа гадна и налагаща грубо своите бози корпорация.

Като се има предвид, че все по-масово става използването на добавки против реклами, както и че рекламите стават все по-дразнещи и все повече хора не ги гледат, както и че милиарди смартфони въртят реклами, които почти никой не поглежда, то инвеститорите имат сериозно основание за притеснение.

Как искам и моята фирма да има такива "разочароващи финансови резултати". Сигурен съм, че и собствениците на дир.бг-то биха убили за 4,8 милиарда долара печалба... за тримесечие.

"възможността компанията да насочи част от 64-те милиарда долара в брой към акционерите" Живи да ги ожалиш - това са им налични РЕАЛНИ пари, които на практика не знаят какво да правят и инвестират във всевъзможни проекти.

nobody

тези поне ги инвестират във всевъзможни проекти, а Apple наистина не знаят какво да ги правят

Компаниите по света масово се борят със зъби и нокти да правят печалба от 5-10%. IT и "технологичните" компании правят 15-20% печалба... Да не се стигне след 10тина години анализаторите накрая да правят това, от което им е съставено наименованието на длъжността. Скапаните финансисчета и CEO, CFO-та гледат само да спестят на макс, да ползват човешкият ресурс, точно като ресурс и да приберат каквото могат на максимум. Повръща ми се вече от тези корпоративни лайна, от които и аз, като работещ в концерн съм замесен... Искам да видя, като се сринат пазарите някой ден, как тези компании и произвеждащите смартфони и друга много "нужна" електроника на кого точно ще си продават продукцията, като хората ще се чудят какво да ядат.

Хехе. Хайде нещо немско да анализираме. Мислиш, че мерцедес, ВАГ и БМВ работят на 5-10%?

По официални данни за 2013 година, които ги има дори в Wikipedia... БМВ има 7% печалба.

Кое точно е разочароващото? Че анализаторите искали 200 процента ръст, пък Гугъл имали "само" 150 (примерно) ??? Ей, ненаяли се финансови акули ...

Разочароващите резултати са, че САМО 40% се увеличили приходите спрямо 2013 г !!!!!!???? Очевидно разочарованието е за акционерите, че ще има по малко лапачка, ама все пак не бива да се изпада в безумна лакомия.

Защо, лакомията на Apple не е спадала, пък ги имат за скъпа компания...

разочароващи финансови резултати - 5 милиарда за едно 3месечие. Да ви имам проблемите. Всичко е игри на стоковата борса. Сега е момента да си купите акции на Google.

AdBlock и другите му подобни, вършещи същото. Повече не е нужно да се каже, даже много написах.

Така е, освен това не сме 2004-6 година и вече Бинг и Яху изобщо не отстъпват, а напротив - по-добри са като търсачки. Единствено за български резултати ползвам все още Гуглето.

"...Бинг и Яху изобщо не отстъпват, а напротив - по-добри са като търсачки. Единствено за български резултати ползвам все още Гуглето." === То Бинг и Яху са страшни търсачки, след като не могат да търсят на други езици, освен на английски. Иначе не спираш да ме учудваш с тъпните си: в статията изобщо не се споменава за търсчката на Гугъл, ама карай, ти едно си знаеш, едно с баеш. Бабешка ти работа.

Основните им приходи идват от показване на рекламни линкове в резултатите от търсен. :-) В тази връзка, търсачката им е доста намесена във статията, нищо че не е директно спомената.

Аз ползвам Bing за български резултати и нямам никакви проблеми. Отдавна не ползвам нищо, свързано с Google.

Да уточня само, че Яху отдавна нямат тяхна търсачка а ползват Бинг иначе колко са по-добри според мен е безмислен въпрос защото много трудно може да се измери това.

nobody

то ламерчето дори не е разбрало,че Бинг=Яху относно търсенето, ама да си пейстне там хейтърския коментар и това е. Репликите не се връща да ги гледа почти никога, т.е. типично тролово държание

Това, което лесно може да се види е, че Бинг останаха последните, които все още не ползват HTTPs по подразбиране. Т.е. който реши лесно може да подслуша какво търсиш САМО ако го търсиш в Бинг...

Преди 3 години си смениха системата и нещо сбъгнаха. Рекламата им изведнъж стана преклаено скъпа и осбено неефективна. Таргетирането е прекалено и няма възможност за пускане на НЕтагретирани реклами, за достигане на по-голяма аудитория. Изобщо рекламаната им площадка се прецака. Фейса също им изяде рекламни бюджети, но то е защото на Гугъл станаха неефективни.

Факт е. При сърч мрежата нещата седят по-добре, но дисплей мрежата, въпреки оптимизацията все още е дален неефктивна. Може би за продукти за широка аудитория са ОК, но за по-тясно специалирани, където е необходимо по-прецизно таргетиране не седят добре нещата. Тествали сме го няколко пъти в различни продуктови сегменти ФБ за същия бюжет вади доста по-добра конверсия. Много странно, но факт.