Пентагонът обяви наследника на хеликоптера Black Hawk

Bell V-280 има доста необичаен вид и е с най-модерните технологии

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

това е наследник на Бел Боинг V-22 Оспри. Негово развитие, всъщност. А какво място ще заеме си знаят само американците.

"Летателния апарат напомня на витлов самолет при скорост с висока скорост." Подобна дивотия само гогов може да изпраска. Ама толков си може момчето.

Готина машинка. Не съм убеден, че е добра за активни бойни действия. Минимална повреда в единият ротор я дебалансира и ако не падне, ще е поне силно осакатена

Готина играчка, доколко е надеждна - друг въпрос. Освен това тенденцията напоследък е САЩ да НЕ печелят войните, което води и до спад на възвръщаемостта от огромните военни разходи. Та да не стане един ден да ядат хеликоптери и джавелинчета?

Точното название на този апарат е АВТОЖИР!

Автожир е съвсем друго нещо. Пусни го в Гугле

Америка, какво да се каже повече. Страната води, а жълтите и мужикистанците копират каквото могат, хахах! Последните от 24.02 ич май нищо и не могат:)))

чемодан , вокзал, америка

само да не стане като с хубавата джижи да се върнеш п@ср@н

американците вече си имат едно такова недоразумение, сега с още едно съвсем ще я втасат

Живи да ги оплачеш, дааа. Отде ви изравят бе.

> 2022-12-08 20:44:04 >Не се навряка (нерегистриран) > >Дежурно сорос врякало. От гъза на майка ти са те изкопали явно. Виж как като се напънеш да вкараш и нещо свое покрай копираното от мене веднага проличава, че си поетът с изяви по стените на обществените тоалетни, току те докарвам в ремисия. Не се срамувай да ме цитираш дословно, така или иначе е очевидно какво искаш да изврещиш, поне текстът ти няма да толкова жалък.

DOBRI SA NO DA NE SE ZABRAWQ IFAKTA 4E SIKORESKIE RUSNAK IZBQGAL OT 4ERWENIQ DQWOL W AMERIKA MNOGO DOBUR DIZAINER

Сикорски ли е проектирал това?

Мале колко тъпи парчета сте тва русофилите ! Първо зада ти е кеф Сикорски е роден в Киев хахахахаха Второ Сикорски е починал 1972 Трето Сикорски прави много доври въртолети но те далез не са първите и ги прави с голям кеф за американската армия !!!!!! Така че не се превъзнасяй

И понеже е от СССР та му се наложило да стигне до Америка, за да реализира идеите си. Това е огромното предимство на западния свят. Привлича хората с идеи и желание да работят. Инак казано, предлага им повече свобода отколкото фашизоидно-комунистическите режими като тия в Русия и целия източен блок до преди 30-ина години. А за хората с идеи и възможности нищо не е по-ценно от свободата.

напишете че технологията е Sikorsky Aircraft. На създателя на хеликоптера, в САЩ, Игор Сикорски. Днес Sikorsky Aircraft е част от Boeing.

Ти ще искаш и на москвич да пише че е по дизаин на Бенц

Не, защото е модел на BMW.

Чел-недочел. Този проект на Бел е избран пред проекта на Боинг/Сикорски.

мили ми смехурковци , Сикорски Еъркрафт е част от Локхийд Мартин , не е нито на Бел , нито на Боинг специално този хеликоптер Bell V 280 печели конкурса за FLRAA ( Future Long Range Assault Aircraft ) за смяна на UH-60 Black Hawk.....мяза ми на умален V-22 Osprey , ще бъде транспортно-десантен. за FARA ( Future Attack Reconnaissance Aircraft , смяна на OH-58 Kiowa ) финалистите пак са Бел ( 360 Invictus ) , другите са Сикорски със S-97 Raider (сигурно те ще спечелят) И двете програми са част от общият проект FVL ( Future Vertical Lift ) за смяна на американските военни хеликоптери ( освен Black Hawk и Kiowa , другите са Apache и Chinook ). Специално за AH-64 Apache не виждам в близко бъдеще кой ще го замени и предполагам поне още 20-30 год. ще го ъпгрейдват и използват ( платформата е върха , все пак от над 30 год. е ТОП в Света )

Подобен модел V-22 Osprey вече има много отдавна в американската армия. Аз бях дете-ученик, когато го въведоха при тях. Идеята е да се направи хибрид между между самолет и хеликоптер, да може да лети бързо като самолет, но да може същевременно да каца лесно вертикално.

Аз и хибрид между жена и мъж знам че имало разработен... Такова е времето сега, хибридно.

има и хибрид между крава и костенурка - теле с каска

Не е точно така, разликите с Osprey са огромни. Дори и факта, че V-280 може да лети с 1 двигател (въртящия момент се предава с валове), докато на Osprey двигателите са зад перката и не могат да си помагат - губиш двигател и си чал.

Трансмисията и всички тези валови предавки винаги са били най-слабото звено на всяка система задвижвана с двигател с вътрешно горене. Просто различен избор къде да е слабото ти място. Така или иначе това не е самолет/въртолет, който се предвижда да действа във враждебна ПВО обстановка. Никой не разчита да губи двигатели на тези машини.

У нас в России самый лучший тил -что это?

така е на български... и на руски, изглежда че и двата езика ти куцат-)