Коментари - Устройство превръща кофата в пералня (видео) | IT.dir.bg
назад

Устройство превръща кофата в пералня (видео)

Преносимите перални машини не са новост, но устройството "Винъс" дава възможност към прането да се подходи по различен начин.

Обратно в новината

Коментари - Устройство превръща кофата в пералня (видео) | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тази е АААА+ Този събра в кофата толкова дрехи дето моят пластмасов боклук за 500+ лв. и е А+А. Вече ги правят да перат с 3л вода и аз трябва ръчно да допълвам 9л иначе само миришат на препарат дрехите. Добре че не ги прави по - мръсни. Не си купувайте Уирпул защото с 6то чувство вие ще добиете 7мо чувство - и да не можете да псувате ще се научите.

Къса презрамките на потници, мога да му кажа за "изобретението" му. Усуква ги, обтягат се и се късат шевовете им. По натрупан опит от преди 30 години сигурно.

Пускайте му коментари при видео клиповете, примерно линкове с картинки на нашата пералня, както е направил един наш сънародник примерно: link Трябва да се разобличи мошеника все пак!

Такива перални имаше още преди 30 години, само че кофата беше вградена и малко по-голяма, както и тази джаджа... Имаше си отгоре и "изцеждачка" за прането - два валяка с манивела...

Infinity

Това беше измислено у нас преди 40 години и се казваше Диана.

Нали индийските манговци и те са кандидат-хора, и те трябва да се перат вече с нещо различно от женката-робиня...

Чушкопека тая година навършва 40 години. Добре, че преди няколко години БНТ документира номинирането на чушкопека за едно от големите изобретения на Българите, иначе поглеж ни го отнели и него както лютеницата, луканката, някой видове ракии... Между другото... като се вдигна шум около тая имитация на пералня, как ли не са се обадили още ммакедонците с претенции? Те излюпили разби-йш ли първия жираф и първия носорог, а с кво са им прали гащите?

Македонците нямат претенции относно изобретението пералня. Обаче Македония ще заведе съдебен иск към Индия, защото използват неправомерно изобретената от македонец кофа. Македонците са изобретили кофата.

Ма теа са мноо зле верно.. сега остава да си пуснат изобретението у некоя верига Young technician

Догодина очаквайте и първия индийски чушкопек на изложението!

В едно от видеатя на този индиец, обяснява как създали "уникалния" дизайн! Намерете снимка на българската пералня и ще видите ПОРАЗИТЕЛНА прилика на перките! Чудно тези индийци как са се сетили да направят перката точно така? Освен това и дръжката е същата. За мен това е едно към едно с българския модел. Подозрително сходство, не мислите ли?

А аз все си купувам перални, които скоро се превръщат в пробити кофи!

Айде стига с тая ваша "Диана", че ако извадя след "Винъс" и "Серина", ше ми се осерините аааа ...

Кога ли ще открият и патентоват чушкопека?

Тази статия е превеждана от някой на 20 години. Иначе щеше да знае, че такива "велики открития" ползвахме по времето на комунизЪма - "Диана" се казваше "пералнята" и всяко младо семейство я имаше.

Всеки вика "Дианка". Ама едно е да кажеш"Ъ! Дианка..." Друго е да ти предложат "Супер пауър.... нам како си" патентован, "по усъвършенстваната (да речем швейцарска) формула и сертифисирано по някое ИСО, нали.... Иначе с ДИанката не само 1-2 цели поколения студенти се перяхме, ами в нея даже икоктейли сме бъркали от това което е останало на масата от рожденния ден. (Имаше и такива сити времена). А как най-готино се переше с Дианката със сапун "Петел" няма да кажа за да не го патентоват и после да не мога да си пера работните дрехи ако се наложи!

Явно ИНТЕГРИРАХМЕ понятието за хигиена ;) Перилен цикъл - 5 минути?! Малко прах, да се не пени, стайна температура, да се не разпаднат изкуствените долнокачествени влакна на парцалите и.... АДСКА МИРИЗМА из градовете :( Не ни трябват епидемии.

Аз пък мога да прешърна пералня в кофа. И в казан за ракия мога...

"Велико откритие"!!! Аз съм изгледала две деца с такова изобретение". Даже българските "Диани" бяха по-хубави, защото имаха по два отвора за изцеждане и за включване към течаща вода и можеше и да изплаква с тях. Не могат ли нашите стари конструктори да изровят чертежите си от онова време и да оспорят това "Изобретение"?

- с такива перални "Диана", "предприемачите" на морето (предимно мургави търговци) през лятото бъркаха айряна ... ха ха ха ха ха ха ха. А часовникарите ги купуваха, защото ел.двигателчето се приспособяваше за часовникарските стругове. Да им имам великото изобретение. Преди по-малко от година изхвърлих такава работеща защото за пране не става.

Младежооооо... знаеш ли какво е това "часовникарски струг" и кой го ползва? Колко пъти си виждал струг в часовникарско ателие?

Тва "ново" изобретение го ползвахме на село преди 30 години.

Този "изобретател" открил топлата вода ако го е патентовал, лесно може да бъде отменен патента му, защото това е българската пералня Диана от соц. времето. Баба ми имаше такава. Нека петентните специалисти да се намесят и да го свалят на земята този изобретател на топлата вода. Няма право да патентова нещо, което преди това го е имало, дори и да е само в България.

Ми опитай... Най-много да апочнат да те съдят че със задна (едно 30 години) дата си ползвал патента на нам-кого си и да се окажеш и нелицензиран потребител на топлата вода и глей кво става с ACTA... Това е Европа и Евросъюза, надупени пред САЩ, бе младежо!!! Де се слагаш да ядеш дренки с мечките и ти барабар???

Къде мога да си купя

При мен на тавана.Евтино я давам въпреки номинацията за изобретение.

Това платено съобщение лие, що ли...? "Изобретател" - ха!

новина от времето на соца - няма що

Хммм, аз съм прал доста с Диана, ама бая раздърпваше бебешките дрешки - растяха си заедно с бебето. Щерката е вече на 28.

ха-ха-ха... за какво ни е руският пазар, като може да изнасяме такива перални за развиващите се страни. А тоя индиец ще да е учил в България...

Имах такава Диана, синът ми като беше бебе . Сега той е на 30 години. Е направете сметка що за новост.....

Да , точно така -нашите стари Диани така наречени бебешки перални!

Всяко добре забравено нещо е нещо ново явно. Колко малко помнят хората.

Такива перални "Диана" имаше по времето на Тодор Живков.Не разбирам какво са открили ! 95% копие на българската "Диана"

Точно за нея се сетих голям откривател няма шооо

Пералня "Диана" от соц времето, голямо откритие, няма що.