Коментари - Първи метален пистолет, създаден с 3D принтер | IT.dir.bg
назад

Първи метален пистолет, създаден с 3D принтер

Американската компания Solid Concepts произведе работещ метален пистолет с помощта на 3D принтер.

Обратно в новината

Коментари - Първи метален пистолет, създаден с 3D принтер | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Хората мислят как да създават оръжия...

и Интернет е доразработен от военните.

Пистолет си имам. Патрони ми трябва да принтира. МНОГО.

Както винаги нещата които са полезни биват опорочавани, за да се създават неща, които са против хората. Докато не се промени мисленето на хората никога няма да има мир.

Перфектно! Сега ми трябва само един 3Д скенер да си сканирам цевта на газовия валтер и да си принтирам хубава 9х17 цев за бойни от хубав мат'рял... А и то в последствие все някои ще пусне разпечатки за WALTHER PP. Шегата настрана, но това би работило много добре и без особени амортизации на калибри с по-малка дулна енергия - до 300J - 22 LR, 6.35, 7.65, 9х17, 9х18.

Съгласен съм, че структурата на полученият метал ще е със съмнително качество. Първо материала който вече е принтиран ще е изстинал много отдавна, а поредният слой, който се принтира ще е с много висока температура. Това означава непрекъснато създаване на слоеве с високо вътрешно напрежение. След това разликите в температурата вероятно ще създава "студени спойки", които биха довели на висока крехкост на материала. Ако принтирането не се извършва във вакум и под налягане, вероятно ще се образуват и джобове с въздух. В общи лиини, само на прима-виста се сещам за няколко много сериозни проблеми, за това и не се съмнявам, че: 1. този принтер е високотехнологичен, за да избегне в голяма степен тези проблеми; 2. няма как този принтер да създаде материал близък до качеството на това което се получава с леене. Все пак това оръжие си остава достатъчно опасно, след като вече може да се изработи дори с пластмаса пистолет за еднократна употреба :)

НАСА ПРОБВАТ ПРИНТИРАНЕ НА МНОГО ОТ ЧАСТИТЕ НА РАКЕТИТЕ И СПЪТНИЦИТЕ, А ЗА ЧАСТИ ЗА МАТРИЦИ И ПРЕС ФОРМИ СЕ ПРИЛАГА ОТДАВНА - Selective laser melting (SLM) Tests by NASA's Marshall Space Flight Center, which is experimenting with the technique to make some difficult-to-fabricate parts from nickel alloys for the J-2X and RS-25 rocket engines, show that difficult to make parts made with the technique are somewhat weaker than forged and milled parts but often avoid the need for welds which are weak points

ако продуляваме по този начин наи накрая вув всяка книярница ще се продават пистолети!;) *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

навремето имаше едни некадърници който след като получиха тази остаряла негодна технология през подобни наркомани успяха д а ни излъжат да внедрим подобни само че примерно 99 /8899 ДСЦпринтери та произвеждаха тогава бойни кораби от смлени човешки кости/не били нужни//и досег аги взривяват къде ли не

Поредният форумен луд.

Волене ? Ти ли си бе ? Или Чуколов ?

Никъде не е казано, че тоя пистолет може да издържи дори малка част от натоварването на което е подложен обикновен такъв. След години могат да направят нещо близко до характеристиките на Макаров (примерно), но ще мине дъъъъълго време преди да може да се "принтира" пистолет, който да не отстъпва на модерните бойни такива.

Така си мислиш ти :-)

Аха, значи до края на 2014 вече ще има масово принтиране на калашници които няма да се различават от тия от Арсенал ?

Който е учил са леене и студена обработка на сплавите, му е ясно, че това са глупости. Няма как да се постигне същото качесто в подобни играчки. Иначе съм съгласен става за начинаещи килъри. Изобщо голяма реклама на 3Д принтирането и то с пистолети пък точно.

Ти как мислиш става принтирането? С мастило върху лист хартия ли?

Не знам дали комнтарът ти е ироничен или не, но не е на място. Човекът ти говори за нещо друго - при леенето на металите се постига съвсем друга плътност, хомогенност на материалите, както и механични свойства. Принтирането използва съвсем други процеси. Дори и с последваща термообработка (която е нужна и след отливането и студената обработка на металите) едва ли ще постигнат качеството, което предлагат традиционните технологии.

Не се бойте! "Широката публика" няма да има възможност да се докопа до тая технология ,ама за "тясната" не е ясно. Отделно ,защо все ние "широките" ,нямаме право на оръжие ? Ще излезе ,че болшинството хора са потенциално опасни ,а малцинството управляващи ,са гарантът да не се самоизбием.

Може да не е достъпно за обикновени хора, но престъпните организации разполагат с много пари, а както знаете с тях се купува всичко. За тях е добре дошла подобна технология, дори оръжията да са за еднократна употреба.

Имам големи съмнения относно надеждноста и качеството на сплавите.3д принтерът може да ги имитира но до там.

Явно дори при сегашното ниво на печат качеството е достатъчно добро някой луд за връзване да изстреля 50 куршума .45 калибър насред примерно мол в Африка или летище в Америка... Само да се докопа до принтера и матрялите та гледай как контрола над оръжията отива в канала.

От клипа се вижда сглобяване на пистолет... Какво наричаме 3д принтер не разбрах? Моя цветен принтер, ми принтира една цветна страница, а не цветоотделки, които да сглобя сам :-)

Малко си глупав. Разглеждай страницата, която ти е принтирал твоя принтер като отделна част. Нали се съгласяваш с мен, че твоят принтер не може да изпринтира цяла книга наведнъж заедно с кориците и слепването на отделните страници?

не е само "малко глупав", повечко е ...

Благодаря, много сте мили дечица :-) Сигурно и червен живак ще изобретите... Прочетете малко за свойствата на металите и за технологиите за обработка и пак ми подскачайте на дедовия :-)

Ами толкова им е акъла. Аз и до сега се чудя защо тази технология журнялята постоянно я обявяват за 3D принтиране. Това по същество си е послойно обемно материално изграждане на обект. И за това има няколко метода. Тук пише само за един от тях - синтероването. Така, една патка, спечатарски бизнес като чу за 3D принтер каз , че много иска да има такъв в печатницата си, без да знае изобщо за какво става дума. Ама нали се нарича принтер.

човекът си е отвратително животно и това е! не е никак парадоксално че прогресът на нашия вид се дължи на войните и оръжията които сеят смърт.Как пък решиха точно пистолети да правят с 3д принтер?!? защо не направят нещо по-полезно, след време човечеството ще цени водата и хляба повече от златото, петрола и диамантите...и като принтират 100 милиарда пистолета, кво праим??? след като се избием, на земята ще властват ново поколение принтирани човеци....не ми звучи като фантастика....вече....

Такиви принтери се използват с голям успех в медицината-изкуствени стави, кости. Всякакъв вид матрци за отливки са детска игра 3D има огромен потенциал Не е толкова скъп

Пистолетът е пример за продукт, който изисква качествени материали, изработени по високотехнологичен процес - без смеси, без шупли, с висока надежност, с минимален коефициент на разширяване на метла и т.н. Предполагам, че демонстрацията на производство на пистолет е с ясната презумпция, че повечето хора ще осъзнаят, че да създадеш нещо подобно, означава наличието на много сериозна и качествена технология за 3D принтиране на метали. Малко хора биха ахнали, ако им се каже, че с 3D принтер е направена някаква част за адронен колайдър :)

Колко му е излязла цената на този пистолет? Сигурен съм, че има много по евтини алтернативи. А коментарите са... да кажем нещо, че да не ни помислят, че не разбираме. Това, че нещо е възможно не значи, че е рентабилно да се прави. А работниците във фабриките отдавана са изчезващ вид.

Въпросът не е цената, а технологията, мястото на проектиране и производство. Подобно нещо може да се проектира в една държава, през интернет изпрати и произведе и направи беля в друга. При това с купени консумативи от първата добра бизнес книжарница

Отминаващ, за каква бизнес книжарница става въпрос? Ти изобщо в час ли си с тази технология?

И пластмасовия върши работа. С малко по-малък заряд на патрона пак ще те очисти от 10-15 метра. А на един терорист не му трябва повече.

ако това е истина, след не много време безработицата в световен мащаб ще удари 80%

Тогава за капиталистите ще се сбъдне често казваното " Внимавай какво си пожелаваш , за да не се сбъдне...".Сещам се за една карикатура , където шефът казва на профсъюзния лидер , показвайки му робот на конвейера "Виж го , той не стачкува , не се уморява, не му трябва отпуска , нито пенсия , и не отсъства по болест" , на което профсъюзния лидер му отговаря" Накарай го и да купува твоите продукти".

val55

Така беше и с атомната бомба, а каква стана тя......