Плутон e бил "воден свят" (снимки)

Бившата планета крие гигантски подводен океан

Обратно в новината

Коментари - Плутон e бил "воден свят" (снимки) | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А Кевин Костнър там ли е?

Иди да провериш!

Много са ми интересни тия учени как разбраха че е имало океан от вода ???? само с анализирането на някакви снимки ????

"Снимките от повърхността на планетата, получени от сондата, ни помогнаха да проверим прогнозите на различните теоретични модели, описващи този процес" Направени са теоретични модели и са сравнени със снимките. Този модел, отговаряш на снимките е най-възможен.

Мъск ще изпраща там Кевин Костнър?

Мисли над това тебе в кое отделение ще те пращат, не е на добре работата. Много стават думчките отключващи обсесиите ти, не могат оставят с постоянно блокирани няколкото ти работещи неврона, няма да е леко.

Не искам да има такава планета, не искам там да има вода или да е имало някога вода. Не искам да има Слънчева система, не искам да има ракети и космически сонди, Не искам да има наука. Искам да си живеем спокойно и сигурно, да си имаме храна и вода, и никой да не ни трвожи с разни измишльотини.

И три пъти строева на ден...преди клатене.

Спри дрогата!!!

На минус двеста и кусур градуса под нулата как е бил воден свят?Писалият тази простотия няма кръв в главата.

А дали температурата на Плуто винаги е била минус двеста и кусур градуса?

Разгледах оригиналната статия. Накратко -- релефът на повърхността има следи от тектонска дейност, която е следствие на значително променен размер на водата отдолу. Т.е. от няколкото варианта - (1) топла вода, която е замръзнала, (2) студена вода, която е замръзнала; и (3) замръзнала вода още преди формирането на повърхността ... най-естествен се оказва вариант (1). От това следва хипотезата, че в миналото водата е била течна и гореща и в последствие е замръзнала -> "evidence supports 'hot start' scenario and early ocean formation on Pluto"

А "водният лед" на една от снимките като надпис как звучи?

Може би е уточнение, защото има и лед от газове, т.нар сух лед, както е например въгледвуокисния лед използван често в различни индустрии

"Подводен океан", по-смешно нещо отдавна не бях чел. В близката далечина, черна точка се белее, млад старец седи на дървен камък и плачейки се смее.

Драги Смешковци, Плутон е "бил воден свят", а сега щом не е "воденсвят", значи е "безводен свят"! Това първо. Второ, смешката е в това, че океанът бил "подводен". Няма подводен океан. Има подземен океан, щото на водата под водата не можеш да кажеш, че е "подводна", но на вода под земята, т.е. под плутонската или земната кората, може да кажеш, че е подземна! И вие сте едни критици, нямам думи!!

Ти заглавието ли критикуваш или разсъждаваш на глас какво има под ЛЕДОВЕТЕ на Плутон? Под земята знаяем какво може да има.

Ти не четеш ли че критикувам критиците първо, и второ автора на статията също.

След кат Плутон е бил "Воден Свят", къде е бил Кевин Костнър тогава?

Некъде между Приморско и Китен..

"БИВШАТА ПЛАНЕТА КРИЕ ГИГАНТСКИ ПОДВОДЕН ОКЕАН" Нямам идея кой ви е преводача или чий болен мозък е сътворил тази "откровеност", но явно и в двата случая имаме работа с плод от съсипаната ни образователна система или просто с поредния пишещ дебил. Плутон сега да не би да е звезда, пулсар или нещо друго, че да е "бивша". Второ неграмотнико как си представяш, че изглежда твоят "подводен океан". Аз знам как изглеждат неграмотните дебили, но нямам идея какви мисли са върлували в празната ти глава да да сътвориш в едно изречение толкова простотии. Жална и майка на България с такова семе.

Кое те притеснява толкова?

Хахаха академик е псуващи чалга телевизионер тошко Йорданов който снощи се кара на събеседника си че въглеродните емисии и въглеродния диоксид не затоплят климата на земята.....сигурно ще поправя науката и ще отменя понятието "парникови газове"....хаха

Плутон наскоро го разжалваха от планета на подпланета, понеже бил на майната си и имал скапана орбита :)

"Бившата планета крие гигантски подводен океан" Пултон в момента какво е?

и аз това питам ? уж е 9 планета, уж не е ... пп. интересно, че нямаше уиндоус 9 .. а от 8 на 10 ... некий не им харесва девятката май ...

win95 все оше кърти мивки.

Планетоид/ планета-джудже. Във всеки случай не е със статут на истинска планета, защото не покрива всички критерии.

учихме, че е планета ...

Не покрива всички критерии да е планета, защото няма достатъчна гравитация, за да "разчисти" от летящи обекти около себе си. Затова се води ВЕЧЕ (от няколко години), планета джудже

Дисквалифицираха го преди няколко години. Има няколко тела с близки размери (че и по-големи) на близки орбити, открити по-късно. За планета се брои само тяло което е достатъчно голямо, за да разчисти орбитата си от конкуренти.

Кога са били на Плутон или на Марс ? Кубрик призна че са снимали в студиото и после го убиха.

Аха "убиха" го на 71 годишна възраст и 30 години по-късно

А кой ли е снимал Гагарин като го спускат от самолет, след като "бил" в космоса?

Има награда от 200 милиона долара за всеки, който снима сателит.Няма кьорав сателит над Земята и няма да има. Никой никога не е бил в космоса и няма да бъде.

А аз тогава с какво си ползвам GPS-a? Ами сателитните телевизии- те от извънземни цивилизации ли се излъчват?

Кой ги дава? Къде? Имам снимки на сателитите на Мъск, 200 милиона няма да ми дойдат зле. Боже, и 200 лв няма да ми дойдат зле.

За снимка не знам ама МКС се вижда когИ прелита даже и на доста осветени места.

бил "воден свят" ---- лихвата там е изсмукала всичко до ниво "черна материя", преди да се засели по нашите земи ...

Това съчинение по картинка ли е или научно доказан факт?

За отрепки, малоумници, конспиративни ахмаци и тем подобна долна пробна паплач е "съчинение по картинка", за останалите е научно доказан факт.

учЕните от 14-и век с комплект прости лещи ... сега само го подтвърждаваме ... ха ха...

Плутон е открит 30те години на 20ти век, по-кротко с ирониите.

Крайно време е да се сложи край на тези фалшиви новини на така наречената наука. Ние нямаме нижда от наука. Реално вождовете и учителите на съответните нации - Владимир Путин в Русия, Си Дзинпин в Китай, Мадуро във Венецуела, Тръмп в САЩ, Костадин Костадинов в България, Ким Чен Ун в Корея, Салвини в Италия и други, трябва да определят и налагат кое е важно и кое не е, на къде трябва да поеме техническия прогрес. Защото ако оставим тези така наречени учени да си пускат техните измишльотини, ще навредим на собствените си интереси.

и да се забранят дроновете, като анти-европейско изобретение!

вождовете в първобитните племена още са определяли порциите, а за небесните порции им е помагал някой маг или жрец

Виждовете които си изброил са кухи манерки като теб